Dorin Tudoran

Vocile rațiunii – stenograme din Buzoteca de Aur a tranziției

O voce din off: Auzi, fato, tati al meu i-a dat lu’ tati al tău 5 ani cu executare. Tati al tău ce i-a dat lu’ tati al meu?

O voce de Of!: Ultimul avertisment serios, fără drept de apel la CEDO, asta i-a dat, fato, și tati al meu e foarte serios, nu glumește.

O voce din off: Daa, știu. Auzi, da’ tati al tău lu’ ție ce ți-a dat?

O voce de Of!: 300 de milioane de euro plus alte chestii intacte.

O voce din off: Pe bune? Numa’ 300, la euroii lui?

O voce de Of!: Pe bune, fato, că suntem două, și tati al nostru a zis că așa e deontologic: juma-juma. Am fost și la notar, că până și noi avem notar în sufragerie.

O voce din off: Auzi, fato, și noi suntem două iar tati al lu’ meu este campion la lupta pentru independența deontologiei, așa că nu-mi pune tu lu’ mie macaroane pe urechi. Auzi, tu știi că eu am și jurnal personal pe care până și lu’ mie mi-l scrie o fată de la Internet?

O voce de Of!: Auzi, fato, și eu am jurnal, dar al meu e mai altfel, adică nu e personal, e, așa, mai național.

O voce din off: Nașpa! Lu’ ție cine ți-l scrie p’al tău?

O voce de Of!: Mi-l scrie cine vrea tati al meu și mi-l citește el, când e liber. Când nu, nu. Ție cine ți-l citește pe al tău?

O voce din offMoni și Hélène, președinta regatului Țuchi. Da’, știi, nu?, Monicuța e un pic la răcoare, așa că cel mai mult și mai mult mi-l citește Hélènuți, care stă încă la soare și citește și mai citeț ca Monicuța.

O voce de Of!: Știu, fato, cum să nu știu, că eu și tati discutăm toată ziua despre răcoare, chiar și când ne prăjim pe plajă, ca să-și încarce tati bateriile. Seara, mai vin și avocații, mai bem o limonadă cu ei. Tati mai face o gargară cu zeamă de telepatie. Noaptea e mai răcoare.

O voce din off: Of course… Asta e…OK. Pa, fato. 

O voce de Of!: Offshore… Ai dreptate, asta e… KO. Pusi, fato.

lips giant dorin tudoran

Sursa: DorinTudoran.com


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *