Romania Curată

VIDEO: Urmărire ca-n filme și un polițist băgat în spital într-o zonă cunoscută ca pol al tăierilor ilegale de lemne și al braconajului!

Agent Green îi solicită premierului Dacian Cioloș să trimită jandarmi și control de la București pentru a investiga cazul polițistului bătut și desfigurat după ce a urmărit o mașină neînmatriculată. ”Zona respectivă este de ani de zile polul tăierilor ilegale de păduri din România”, fiind în apropiere de depozitul Schweighofer de la Leordina, scrie Agent Green pe pagina de Facebook, unde este prezentată și înregistrarea video a urmăririi.

De asemenea, zona este cunoscută și pentru activitatea intensă de braconaj. Acum două zile, RC a prezentat fotografiile făcute de turiștii care au asistat la împușcarea unei capre negre în plin sezon de interdicție. Braconierii n-au avut nicio jenă să împuște capra neagră de față cu turiștii, ba i-au mai și amenințat să nu care cumva să facă fotografii. – DETALII AICI

Înregistrarea video a urmăririi și conflictul:

Ce spune Politia de Frontieră de la Sighetul Marmației:

”În data de 27 iunie a.c., in jurul orei 19.30, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul sectorului P.F. Poienile de sub Munte, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe un drum comunal, un autoturism de teren neînmatriculat.

Deoarece conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, fără a opri la semnalele polițiștilor de frontieră, aceștia au trecut la urmărirea mașinii.

În momentul în care autoturismul de serviciu al Poliţiei de Frontieră a ajuns pe o stradă înfundată din zona ,,Paulic”, mai mulți localnici au ieşit din casele din zonă şi au blocat mașina poliției de frontieră, folosind lemne aflate pe marginea drumului, în același timp adresând amenințări şi injurii la adresa poliţiştilor de frontieră.

A fost solicitat sprijin, fapt pentru care un alt echipaj din cadrul sectorului, format din trei polițişti de frontieră s-a deplasat la fata locului, unde se aflau aproximativ 100 de persoane. Deşi s-a încercat aplanarea conflictului, mai multe persoane din localitate i-au agresat, fizic şi verbal, pe cei trei lucrători. Pentru a nu agrava situaţia, poliţiştii de frontieră nu au folosit armamentul din dotare.

În scurt timp, la faţa locului au ajuns şeful Sectorului P.F., primarul localităţii şi poliţişti din cadrul Postului Rural Leordina, care au discutat cu localnicii, unii dintre aceştia fiind recunoscuţi ca fiind contravenienţi sau cercetaţi pentru săvârşirea unor fapte penale. După discuţii cu autorităţile locale şi persoanele prezente, s-a reuşit detensionarea situaţiei şi aplanarea conflictului.

Deoarece unul din poliţiştii de frontieră necesita îngrijiri medicale, a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus, pentru investigaţii. Aici s-a constatat că acesta prezintă contuzii la nivelul fetei si abdomenului, fapt pentru care a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Baia Mare, starea acestuia fiind stabilă.

În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, iar la finalizarea acestora se vor lua toate măsurile legale ce se impun.”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “VIDEO: Urmărire ca-n filme și un polițist băgat în spital într-o zonă cunoscută ca pol al tăierilor ilegale de lemne și al braconajului!

 1. Vlad

  Ce cercetari nene??? Cu jandarmii, mers in sat si arestati toti cei 100 de oameni, sa stea cateva zile la inchisoare sa se racoreasca putin…. Cat despre austrieci, nu se poate face nene un flagrant sa-i prinda ca accepta lemn ilegal?? Si pe urma sa-i rada?

  Reply
 2. un român

  Politia romana stie sa agreseze oamenii iesiti on strada pentru ca sunt furati la drumul mare de clasa politica(nu ca ei nu ar fi in aceasi oala) dar nu stie sa actioneze intro situatie ca aceasta????? Pt ce aveti statii?? Cheama nene jandarmii..sau nu va lasa superiorii.TREZIREAAAAAAA

  Reply
 3. Adrian

  Între timp, Mmediu,

  școlarizează deja în a doua etapă niște fonduri pardon funcționari, pe, cu și pentru fonduri europene și autohtone.

  http://www.mmediu.ro/app/webroot/uploads/files/2016-06-27_Comunicat_de_presa_lansare_proiect%20.pdf

  Cică prima etapă s-ar fi încheiat în 2015. Nu apare pe-acolo tematică, nr de participanți, nimic.
  Așa că apm-urile dau-nainte cu documentații trase la indigo una după alta, inclusiv greșeli de gramatică, dincolo de lipsa efectivă de conținut pe bune.

  Reply
 4. Pavel

  Cum adica s-a aplanat conflictul? Adica politistii s-au impacat cu infractorii? Avem de a face cu infractiunea de ultraj, infractiunea de lovire, complicitate la ultraj, complicitate la lovire, asociere in vederea savarsirii de infractiuni, poate si altele. Nici o ancheta? Nici o arestare? Nimic? Alo Politia, Politia de Frontiera, Jandarmeria, Prefectura Maramures, Procuratura Maramures, n-aveti nimic de zis? Sa intelegem ca faradelegea bate legea in Maramures? „Organele” ar face bine sa demisioneze daca tot nu apara legea…. Sa lase pe altii….

  Reply
 5. Laura

  Un singur comentariu,opinia publica nu mai reactioneaza la asa ceva??Trebuie intarita politia si incurajati oamenii cinstiti care-si fac datoria! Pedepsiti hotii si haimanalele,Justitia sa functioneze!!!

  Reply
 6. Romeo

  Si eu care ii criticam pe francezi cat de prosti sunt ca nu stiu sa se organizeze sa se apere de atacurile teroriste in nume personal a unor musulmani „nervosi” nevoie mare ! Pai daca se cunosc zonele unde actioneaza banditii astia ai padurilor, de ce nu se constituie echipaje mai numeroase si bine inarmate pentru ai contracara ???

  Reply
 7. criss

  Pentru astfel de fapte politistii ar trebui sa fie acoperiti de lege pentru folosirea armamentului din dotare.Iar legea ar trebui sa fie extrem de aspra

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *