Simona Popescu

Victor Viorel Putin?

 În zilele acestea de foc, numai Victor Viorel să nu fii! Viziunea imaginii celulei lui Năstase îi provoacă premierului cele mai mari spaime pe care le-a trăit până acum în viață. Perspectiva petrecerii unei bune părți din restul vieții sale ”la mititica” îi tulbură nopțile, dar și zilele. El știe că dosarul de acum, cel în legătură cu cazul Șova, este doar o tatonare și ce este mai grav încă nici nu s-a arătat. S-a testat sprijinul parlamentar al lui VV, nu a fost aprobată începerea urmăririi penale și s-a închis cercetarea doar pentru o mică infracțiune repetată comisă din calitatea sa de prim-ministru.

S-a constatat că, deocamdată, nu se poate face nimic, așa că dosarele ”grele”, începând cu afacerea Rompetrol unde s-a adus statului român un prejudiciu de 400 de milioane de dolari, vor mai sta la dospit până ce Ponta își va pierde sprijinul parlamentar.

Mereu se ”uită” faptul că VVP nu mai are sprijinul electoratului USL așa cum clamează peste tot trompetele pontiste, actuala majoritate fiind formată din minoritatea PSD+PC+UNPR de la alegeri, care a ajuns majoritară în Parlament prin parlamentarii PPDD deturnați angro de la partidul lui Dan Diaconescu de către generalul pontist Gabriel Oprea plus câțiva traseiști liberali care l-au urmat pe manechinul Tăriceanu și bineînțeles oportuniștii reprezentanți ai minorităților naționale. Bineînțeles, s-ar putea spune că Ponta a rezistat foarte bine la moțiunea de cenzură. Aceasta însă este doar o percepție de moment, ce nu reflectă realitatea ce va urma.

Premierul știe foarte bine că presiunile externe, cele care nu sunt vizibile la televizor, inclusiv ale celor din Partidul Socialist European, vor forța PSD să-l debarce relativ repede. Nici un lider european sau american nu va mai vrea să se afișeze cu un premier al României acuzat de fapte de corupție, cu atât mai mult să-i mai cauționeze și acțiunile. Așa că băiatul deștept din politica de stânga-dreapta pare că își pregătește un nou partid și o nouă imagine, cu sprijin masiv din afară. Din afara lumii democratice, bineînțeles. Așa că zilele acestea urmărim o metamorfoză politica interesantă.

Deși pentru unii surprinzătore, cele două știri referitoare la Ponta, cum a fugit de întâlnirea cu socialiștii europeni și cum s-a refugiat de aceștia în apropierea lui Vladimir Putin la un eveniment boicotat de liderii lumii democratice, relevă posibilele planuri de viitor ale viitorului fost premier. Aceste planuri nu ar mai avea în vedere PSD, ci UNPR. Se știe că UNPR este un partid care practic nu există pentru electoratul român. El a fost nășit de Traian Băsescu cu ajutorul lui Gabi Oprea în scopul de a fi un aspirator de pesediști nemulțumiți pentru a forma o majoritate în ideea de a menține Guvernul Boc după părăsirea acestuia de către pesediști. Lucru care s-a și întâmplat, de altfel.

Dar, ca orice partid balama, acesta a basculat și, în primăvara lui 2012, a trecut de partea lui Ponta aducând-ul pe acesta în funcția de Prim Ministru. Ca mulțumire, la alegerile din acel an UNPR a primit un număr serios de locuri pe liste din partea PSD-ului. Dacă oamenii lui Oprea candidau singuri, acum spărgeau semințe în dinți urmărind lucrările Parlamentului din afara acestuia. Lucrul acesta nu s-a întâmplat. Ba, chiar mai mult, prin mișcări oculte, aceștia s-au înmulțit peste măsura racolând aprope toți traseiștii politici din Parlament. Între Oprea și Ponta mai există și o legătură de rudenie și, după cum se știe, aceste legături conduc România de mai bine de 25 de ani.

Așa că VVP s-o fi gândit că dacă la PSD nu prea mai are ce căuta și protecție nu va mai avea pentru multă vreme, să se retragă la UNPR. În acest scop, îl trimite înainte pentru a-și anunța sosirea, ca zmeul buzduganul, pe vărul său prin alianță – actualul ministru al Justiției, domnul Cazanciuc. De sub umbrela UNPR, acesta i-ar putea ataca pe procurori și pe judecători fără să-i pese de atenționările Europei. S-a pregătit și o diversiune de zile mari. Generalul Oprea a ieșit și a declarat într-un interviu televizat că dacă PSD va modifica pe furiș Codul penal și Codul de procedură penală, UNPR va ieși de la guvernare, acest partid fiind apărătorul Justiției și a statului de drept. Așa zic ei că vor fi mai credibili în atacurile lor ulterioare. Dar noi, cei considerați proști de către domnul general, știm că PSD nu poate adopta în secret, fără voturile UNPR, nici măcar bugetul pentru hârtia igienică folosită de proprii parlamentari, deoarece nu dispune de majoritatea necesară. Așa că planul rămâne în picioare. Și continuă. Apoi va veni și Victor călare pe un cal alb, victimizat de către oamenii acestuia din trusturile de presă fidele. Va prelua fără luptă conducerea partidului. 

Şi apoi ar putea interveni masiv sprijinul mediatic, financiar și operațional al Moscovei. Putin deja are aliați politici în Ungaria, Italia, Franța, Germania, Grecia și Austria, dar cei din România îi vor fi mult mai de folos mai ales că la noi există ceva ce-l incomodează teribil – scutul american antirachetă.

Firește, teoria expusă mai sus nu este nimic mai mult. Este o teorie. Poate că există cu totul alte explicații la mișcările surprinzătoare ale Premierului României. Poate că UNPR va bascula iarăși spre ”partea bună” a politicii. Poate că Rusia se retrage din Crimeea și estul Ucrainei, cu scuzele de rigoare, și își va retrage și agenții din politica occidentală. Orice este posibil! Dar totuși, dacă această teorie este adevărată? Nu va cuprind fiori reci pe șira spinării? Analiștii serviciilor secrete s-au gândit și ei la așa ceva? Probabil că nu vom ști niciodată. Vom aștepta și vom vedea ce va fi. Să auzim numai de bine!

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Victor Viorel Putin?

 1. Ștefan Brăgărea

  Stimată doamnă Popescu
  Victor Viorel Putin? Ar vrea el. Deocamdată nu reușește decât să încerce (penibil) să se vâre în față.

  Reply
 2. Costica

  „Daca dintr-un sir de evenimente excludem imposibilul ceea ce ramane, oricat de improbabil ar parea nu este nimic altceva decat pur adevarul…!” Citatul din Arthur Conan Doyle (personajul este Sherlock Holmes) este aproximativ dar se aplica foarte bine situatiei foarte bine subliniata in articol, chiar si partea de „imposibilitati”. N-ajungi asa sa iti doresti realizarea imposibilului? Eu mi-am dorit-o…pana am plecat! Acum sa si-o doreasca „mandrii romani” fraierii lui Ponta&Co!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *