Romania Curată

Victor Ponta solicită ”identificarea, prinderea și tragerea la răspundere a agresorilor” de pe Râul Alb

”Primul Ministru, Victor Ponta, condamnă cu fermitate actele de agresiune fizică comise în data de 24 mai 2015 asupra unor activişti ai societăţii civile care se documentau asupra unor lucrări de hidroamelioraţii de pe Râul Alb, judeţul Hunedoara şi cere instituţiilor abilitate ale statului să întreprindă toate măsurile necesare pentru identificarea, prinderea şi tragerea la răspundere a agresorilor.”, se arată într-un comunicat al Guvernului, remis presei joi seara.

În ultimele zile, reprezentanți ai societății civile (Coaliția pentru Mediu, Active Watch, România Curată, prin coordonatorul editorial Mihai goțiu și alte organizații) au solicitat premierului, președintelui și altor autorități să ia măsuri de urgență după atacul de duminică, de pe Râul Alb, împotriva unor activiști și jurnaliști, atac relatat pe larg pe România Curată. De asemenea, platforma de-clic.ro a lansat o scrisoare publică model, pe care cetățenii o pot semna și expedia online către mai multe instituții (Guvernul României, Ministerul Administrației și Internelor, Ministerul Mediului, rectorul Universității București și Reprezentanței Comisiei Europene în România, prin care se solicită demiterea șefilor autorităților hunedorene complice la atacul de pe Râul Alb (poți semna și trimite și tu scrisoarea de aici).

România Curată a relatat în ultimele luni atât despre neregulile privind autorizarea microhidrocentralei de pe Râul Alb (aflată în Geoparcul Dinozaurilor), cât și despre alte intimidări și agresiuni la care au fost supuși cei care au ajuns în zonă pentru a documenta cazul, petrecute înaintea atacului de duminică, fără ca autoritățile locale să ia vreo măsură.

***

Citește și:

Domnilor Ponta și Iohannis, trebuie să moară oameni pentru a se lua măsuri? Cine răspunde pentru victimele de pe Râul Alb

Semnează și trimite și tu scrisoarea de-clic.ro (aici)

***


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Victor Ponta solicită ”identificarea, prinderea și tragerea la răspundere a agresorilor” de pe Râul Alb

  1. DAN

    ATENTIE!!!! Ponta, una spune alta face!!!!! A demonstrat-o cu prisosinta. NU AM INCREDERE IN EL SI IN CEEACE SPUNE !!!!!

    Reply
  2. b

    Hidroamelioratii? (bine, mai corect ar fi hidroameliorari). Asta e exact opusul a ce inseamna o microhidrocentrala in locul ala. Omul face misto, cred.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *