Cristian Ghingheș

Blog de viceprimar: am fost dat afară din primărie de actualul primar și mutat cu biroul la marginea orașului pentru că nu am vrut să demisionez în favoarea oamenilor fostului primar

La finalul săptămânii trecute am fost dat afară din sediul Primăriei Bacău și exilat cu biroul la marginea orașului, în incinta incubatorului Centrul de Afaceri și Expoziții. Asta în ciuda faptului că în continuare sunt viceprimar, țin audiențe și rezolv probleme pe care cetățenii mi le semnalează.

Decizia este a primarului Lucian Daniel Stanciu Viziteu, neîntemeiată pe vreo dispoziție legală și mi-a fost comunicată întâi verbal, apoi printr-o notă internă din care aflu că odată cu mine se mută și doamnele de la compartimentul Audit public intern, aflat, conform Regulamentului de Organizare și Funcționare, în subordinea directă a primarului pentru buna administrare a veniturilor şi cheltuielilor publice, perfecţionând activităţile instituției.

Să recapitulăm nasoalele pe care mi le-a făcut până acum primarul coleg de alianță și acum de partid și pe care l-am ajutat să fie ales în septembrie 2020 în această funcție:

 • 1️⃣ mi-a cerut demisia ca să las locul de viceprimar liber unui analfabet ca urmare a combinației politice pe care a făcut-o cu fostul primar trimis în judecată pentru fapte de corupție, numitul Cosmin Necula (Pro România), pus între timp director la societatea primăriei;
 • 2️⃣ ca pedeapsă că nu am demisionat, mi-a retras atribuțiile cică pentru motive administrative pe care nici până acum nu a putut să le demonstreze, în ciuda notelor interne, interpelărilor și solicitărilor în baza Legii 544/2001 pe care le-am transmis încă de la începutul lunii septembrie și în care am cerut dovada a ceea ce mi-a reproșat în mod fals în spațiul public;
 • 3️⃣ mi-a blocat accesul la informații în mod abuziv și le-a tot cerut funcționarilor să nu mai discute cu mine despre problemele publice pe care le tot ridic;
 • 4️⃣ m-a scos din toate comisiile și grupurile de lucru, în ciuda activității uriașe pe care o depuneam în CLSU, Comisia Tehnică de Urbanism, Comisia pentru locuințe ANL etc.

Acum, dacă mă exilează la marginea orașului, are impresia că mă umilește și că mă izolează de funcționarii primăriei. Nici vorbă, țin steagul sus în continuare, voi taxa toate derapajele, voi continua să pun pe circuit problemele cetățenilor și să urmăresc rezolvarea lor până la capăt.

Mulțumesc pe această cale tuturor oamenilor buni din Primăria Bacău ce nu pleacă urechile la copilăriile primarului, acționând cu responsabilitate pentru rezolvarea problemelor pe care le preiau de la cetățeni și le aduc în atenția aparatului de specialitate.

Și le mulțumesc mai ales celor care, pe la colțuri și în șoaptă, îmi spun să continui, să nu mă las și că ceea ce se întâmplă este josnic și arată calitatea umană a unora sau altora. 😊

Așadar, chiar dacă teoretic biroul meu se mută la CAEx, faptic voi fi în stradă zi de zi, monitorizând treburile publice, ducându-mi proiectele mai departe și blocând abuzurile unui primar care și-a uitat angajamentele luate în fața cetățenilor (cel mai bun exemplu este inițiativa tăierii tuturor pomilor fructiferi și gardurilor vii din oraș, blocată zilele acestea de APM și pe care am detaliat-o ieri).

La plecare, în biroul de la etajul 3 i-am lăsat primarului în primăria pe care are impresia că o gestionează pe persoană fizică o serie de suveniruri: programul cu care am candidat împreună în septembrie 2020 afișat pe calculator, două pliante cu micșorarea taxelor (pe care de rușine eu, cel puțin, nu am promovat-o nicio secundă), contractul cu băcăuanii și… o hartă fizică a orașului pentru că uneori chiar dă impresia că are mare nevoie de ea.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Blog de viceprimar: am fost dat afară din primărie de actualul primar și mutat cu biroul la marginea orașului pentru că nu am vrut să demisionez în favoarea oamenilor fostului primar

 1. DieGonZaLes Fran&Co MoraLes Maradona

  Adevarul e ca sunt multi pomi fructiferi pe acolo!
  (eu n-am gasit nici macar un zarzar, corcodus, agud/ dud in spatiul public desi m-am plimbat cam peste tot – o fi fost prin Gheraiesti, nu zic…

  Chiar asa se naiv sunteti?
  Nimeni nu castiga o functie publica neajutat!
  Si, drept urmare, dupa ce e instalat, are intotdeauna datorii de platit.
  (daca fiul invatatoarei nu determina Guvernul Orban sa dea bani Politiei judetene, pt DIVERSE, nu se activa reteaua care l-a facut primar – Reteaua de informatori, AFACERISTI si politisti corupti din zona gri, care raspunde la comenzile celor care pot oricand sa-i infunde/ ridice)

  Reply
 2. MeheheeOoritza Laie

  Acuma daca tot ai ajuns aviator, poate bagi si tu in PLANUL de urbanism niste trotuare catre Centrul deee A-faceri – marog, mai scoti din turmele de mioare care pasc toate peluzele inconjuratoare si priponesti niste zebre dupa ce eliberezi armasarii si vacile ancorate in zona, daca tot aveti CENTURA! …si fetele de la Sarata au nevoie de conditii mai umane – sa faca trotuaru la propriu, daca tot Lucreaza in Munci piu.

  …m-am vaccinat acolo o data si am luat-o pe jos catre orasi, inspaimantandu-ma la fiecare pas – pe la unitatile militare in paragina si PUSCARIE!
  (stiai ca nu sunt trotuare amenajate si continue pe drumul de linga linii – pe ambele parti ale drumului si pe ambele !drumuri de o parte si de alta a liniilor? ai vazut balariile de pe linii, de care nu se mai vad trecerile amenajate pentru PIETONI – n-am gasit decat 1!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *