Cristian Ghingheș

USR-PLUS sau cum nu trebuie să vindem pielea ursului din pădure prin coaliții cinice la locale

Mă amuză și în același timp îngrijorează teribil coalițiile pe care le coace alianța din care fac parte, viitorul partid USRPLUS.

Unii lideri de la centru uită că baza susținătorilor noștri este reprezentată de oamenii care s-au săturat de combinatorii politici cu care centrul pare că ar fi de acord să ne aliem conjunctural doar ca să îl dăm jos pe x sau y. Și ce punem în loc, rezultatul unui compromis care va diminua spațiul de reformă și schimbare pe care ni le dorim după alegeri? Eu nu vreau să fiu ales local și să fiu constrâns prin negociere că nu am voie să fac aia, să nu mă ating de cealaltă ori să nu deranjez nu știu ce combinații.

Și am să vă dau exemplul Bacăului, cu ce s-a întâmplat în republica noastră locală în acest mandat 2016-2020.

PSD a dat primarul și a format majoritatea în Consiliul Local cu ALDE și PMP, care împreună au luat sub 13%, scorul pe care l-am luat eu ca independent în 2016. Astăzi, viceprimarul ALDE este oficial declarat drept candidat PMP și este trimis în judecată pentru corupție, iar viceprimarul PMP este declarat incompatibil și urmărit penal în mai multe dosare. Cu ăștia ar trebui să fac echipă eu, de la USRPLUS?

Apoi, să mă uit puțin și la PNL: oamenii bătăioși din Consiliul Local sunt trecuți pe linie moartă și, nu departe de lunile trecute, liberalii de la municipiu au fost siliți să voteze pentru menținerea lui Dragoș Ștefan (ales ALDE, acum PMP, trimis în judecată) în funcția de viceprimar fără atribuții.

Sper, totuși, ca partenerii și decidenții din alianță să deschidă ochii și să nu vadă totul cinic, pur electoral, căci dacă dăm mâna cu astfel de specimene s-ar putea să ne trezim cu mulți susținători de-ai noștri scârbiți și care să nu iasă la vot. Mare atenție!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “USR-PLUS sau cum nu trebuie să vindem pielea ursului din pădure prin coaliții cinice la locale

  1. G

    Ceea ce trebuie să facă USRPLUS este Minus(Barna+Cioloș) și să scoată în față oameni bătăioși, din comunități, pe care oamenii îi știu și pe care nu i-au văzut cu Soros la restaurant.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *