Cristian Ghingheș

UberoMânia

Gradul de indignare pe care l-am văzut zilele astea față de așa-zisa interzicere a Uber și Taxify (Bolt) aș vrea să îl trăiesc, mai ales printre cei de seama mea, și când vine vorba de construcții abuzive, spații verzi ocupate de parcări și alte probleme urbane care ne afectează zilnic traiul.

Sau problemele astea nu sunt sexy pentru că n-au agenții de PR de partea lor cu zeci de mii de euro băgați în campanii de lobby și advocacy?

În rest, statul e complet neorientat (ca să nu zic altfel) în această speță. Ai o piață, tot eviți să o reglementezi și dai cu piciorul unor venituri la buget, iar când oamenii care prestează un serviciu se plâng de amenzile luate, vine ministrul Cuc și le spune că e ok să conteste în instanță contravențiile că poate câștigă.

Adică tocmai a recunoscut că au aprobat o lege perfect atacabilă și proastă. Cumva ca să ridice miza astfel încât unii să… se simtă că trebuie să ungă ușile (mai mult decât până acum)? Cu ce? Ei, cu ce… cu mir! 🙂 Că și corporațiilor le place mirul dacă treaba merge.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *