Cristian Ghingheș

Ce trebuie făcut când în oraș ninge mult

Trei lucruri mari și late aș prioritiza în oraș când ninge mult, așa cum se întâmplă zilele acestea în localitățile urbane din România:

1. Deszăpezirea trotuarelor și stațiilor de transport public, plus curățarea băltoacelor imense mai ales de la trecerile de pietoni;

2. Oricât ai curăța, apă tot rămâne din belșug, deci pentru confortul pietonilor aș limita viteza maximă la 30 km/h pe toată raza municipiului;

3. Aș monitoriza cu mare atenție, prin agenții Poliției Locale (hai, ajunge cu statul la căldurică prin birouri!), îndeplinirea obligațiilor pe care cetățenii și firmele le au cu privire la degajarea trotuarelor de zăpadă și de gheață. Un val serios de amenzi ar da un semnal care ar duce spre o conformare mai bună.

Așadar, întâi pietonii și transportul public, abia pe urmă traficul auto. Cam așa trebuie să stea treaba într-un oraș civilizat, pentru oameni.

Alte idei?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Ce trebuie făcut când în oraș ninge mult

 1. marius

  noroc ca nu aveti putere de decizie ca altfel ne trezim in haos generalizat
  30 km/h in Bucuresti… omule esti cu toti boii acasa?!!! pai tu habar nu ai ce se intimpla in maghernita bucuresti

  trotuarele si spatiile verzi sint propritatea statului nu a cetatenilor!!!!! daca nu cunoasteti un lucru atit de elementar cum va permiteti sa instigati la jefuirea populatiei prin amenzi care oricum sint uluitoare raportate la venituri?????!!!!!
  am primit amenda de la primarie pt ca ne-am permis sa tundem iarba in gradina din fata blocului….

  uite asa vine un aerian si ajungem sa fim jefuiti la singe de catre mafia numita stat

  Reply
 2. Adrian

  Domnule, idei naturale sunt de a nu face orase in campie sau mai rau in caldari (naturale). Altfel, trebuie de pilda canalizare de un anumit tip care invariabil distruge panza freatica in cel mai fericit caz doar cea de suprafata etc. Sunt curios daca a monitorizat cineva de pilda la noua magistrala de metrou (D. Taberei) cate resurse naturale s-au pierdut (D. Taberei fiind in mod natural asezat mai sus decat Cotroceni, de ex.) Pe de alta parte, daca tot acceptam ca in metropole mediul e ultima grija, nu vad de ce nu am avea si parcuri eoliene in loc de termocentrale si , de ce nu, in mod corespunzator , incalzire electrica la trotuare.

  Reply
 3. Laur22

  ” Aș” ei ashi.

  Crertinetz daca aia „cu statul la căldurică prin birouri” atunci depratamentul respectiv trebuie inchis cu consecintza firesca a triplarii cozilor .

  Altminteri idei de URS-ist care nu are totzi boii acasa shi care se asteapta sa fie votat de oameni pentru va mai apoi in climaxul scremetului sau de gandicios constipat sa raga nestamata „îndeplinirea obligațiilor pe care cetățenii și firmele le au cu privire la degajarea trotuarelor de zăpadă și de gheață. Un val serios de amenzi ar da un semnal care ar duce spre o conformare mai bună.”

  Ai tu ?
  Shi vrei sa te shi votez pentru asta ?
  Daaaa decat sa te votz nu mai bine „let is snow, let it snow, let it snow
  Oh, the weather outside is frightful,
  But the fire is so delightful.
  And since we’ve got no place to go,
  Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!”

  Astept detalii despre modul in care se va face „curățarea băltoacelor imense mai ales de la trecerile de pietoni”
  Atat iarna cat de ce nu shi vara ca baltoace immense sunt shi atunci .

  Nu ca nu s-at putea (shosele drepte shi cu in drenaj lateral adecvat ) .
  Da cine ar plati din „autostrada lui” pentru asta.
  Mda, gen Ciolos catre in ziua 246 de cand era Prim Ministru a anuntzat cu mare fast programul pentru primele 100 de zile.

  Pe bune ca astia noii n-au nici-o jena in a ne considera tot atat de prosti pe cat sunt shi ei .
  Astia nu fac, astia prioritizeaza.
  Shi apoi se minuneaza de cum arata neantul taiat in patru.

  „Trei lucruri mari și late aș prioritiza în oraș când ninge mult, așa cum se întâmplă zilele acestea în localitățile urbane din România”
  ninge mult in localitatzile urbane.
  Iiiiii friiig.
  Mama mea la 75 de ani a curatzat singura trotuarul din fatza casei, (vre-o 30 de m tot cu tot ) fara sa mai prioritizeze atata, tu ?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *