Cristian Ghingheș

Președintele federației asociațiilor de părinți: „ori finanțăm responsabil învățământul, ori ne lăsăm de această meserie, cu toții, în frunte cu ministerul!”

Ca urmare a avalanșei de sesizări pe care Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar (FNAP-IP) le-a primit încă din prima zi de școală cu privire la supraaglomerarea cu elevi a claselor de la mai multe colegii din țară, Iulian Cristache, liderul federației reprezentative a părinților, a anunțat că în cel mai scurt timp va solicita o întâlnire cu reprezentanții elevilor și sindicatelor din învățământ.

Modul în care se aprobă cifrele de școlarizare, modul în care se constituie formațiunile de studiu, încălcând legea, modul în care se aprobă vizele de flotant au ajuns să reprezinte o bătaie de joc la adresa elevilor, profesorilor si părinților. Părinții trebuie să înteleagă că actul de predare-învățare într-o clasă cu 35 de elevi este de mântuială. Dacă ține de cald să ai copilul la o școală centrală care nu învață nimic, atunci ne merităm soarta, stimați părinți!

Ori finanțăm responsabil acest sistem de învățământ, ori ne lăsăm de această meserie, cu toții, în frunte cu MEN!

Nu înțeleg frica directorilor care nu au curajul să solicite fonduri suplimentare la rectificarea bugetară. Cum-necum… profesorii își primesc, până la urmă, salariul cuvenit. În schimb, noi, părinții, rămânem cu copiii nepregătiți. La nivelul consiliilor de administrație ale ISJ-urilor se decid aceste aberații, în funcție de ordinele primite, pe filieră politică. Legea spune foarte clar: maxim 25, recomandare de 28, in funcție de circumscripție!

FNAP-IP este parte a coaliției Școli curate pentru finanțarea adecvată și transparentă a școlilor și liceelor din România.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Președintele federației asociațiilor de părinți: „ori finanțăm responsabil învățământul, ori ne lăsăm de această meserie, cu toții, în frunte cu ministerul!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *