Adrian Popescu

Sorina Placinta promoveaza turismul cu milioane de lei de la Elena Udrea. Doua firme si o fundatie apartinand senatorului PDL traiesc din contracte europene

Fostul ministru al Tineretului si Sportului, senatorul PDL Sorina Placinta, a reusit sa treaca peste criza economica, primind sume semnificative de la colega sa de partid Elena Udrea. Doua firme si o fundatie apartinand Sorinei Placinta promoveaza turismul cu fonduri europene, contractele fiind aprobate de Ministerul Dezvoltarii si Turismului.

Potrivit declaratiei de interese, Sorin Placinta este actionar majoritar la doua fime: SC Sorste SA Focsani si Inmartextil SA, fiind si presedinte al Fundatiei „Zi Deschisa”.

In 2010, SC Sorste SA Focsani a primit doua contracte de la Complexul Energetic Turceni (107.000 si 143.000 lei), un ajutor financiar de la Ministerul Economiei de 248.000 lei, 8,8 milioane de lei de la acelasi minister, reprezentand un program sectorial pentru cresterea competitivitatii economice si 2 milioane lei pentru un program european pe resurse umane.

Mai mult, Ministerul Turismului si Dezvoltarii, condus de Elena Udrea, a acordat Fundatiei „Zi Deschisa” suma de 970.000 lei, in cadrul unui Program Operational Regional, privind promovarea potentialului turistic.

Tot ministerul Elenei Udrea a acordat firmei Inmartextil SRL suma de 1 milion de lei, reprezentand o cerere de finantare in cadrul unui program de sprijinire a dezvoltarii microintreprinderilor.

De altfel, Fundatia „Zi Deschisa” este foarte activa in accesarea de bani europeni, primind alti 2 milioane lei printr-un program privind promovarea masurilor active de ocupare a fortei de munca.

Sorina Placinta a luat de la Administratia Fondului de Mediu suma de 6.000 lei, reprezentand programul „Casa Verde”.

Potrivit decalariei de avare, senatorul PDL a cumparat, in 2010, un teren de 700 mp si o casa de 370 mp in Timisoara si un apartament de 115 mp in Bucuresti.

Si-a vandut propriei firme, SC Sorste SA Focsani, doua case din Focsani pentru 835.000 lei si 880.000 lei, precum si un sistem de irigatie in valoare de 67.000 lei.

De asemenea, a imprumutat SC Sorste SA Focsani cu suma de 1 milion de euro si in contul acestei datorii si-a majorat participatia la capitatului social la aceasta firma.

In acelasi timp, trei persoane fizice i-au rabursat imprumuturi de 71.000, 160.000 si 20.000 lei.

Citeste si despre: turism, Elena Udrea, contracte europene, competitivitate, dezvoltare regionala.


Articole cu aceeasi tema:
Afacerile senatorilor cu statul
Placinta ajunge la Parchet via ANI
Lista noilor parlamentari


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

8 thoughts on “Sorina Placinta promoveaza turismul cu milioane de lei de la Elena Udrea. Doua firme si o fundatie apartinand senatorului PDL traiesc din contracte europene

 1. PROOROCUL

  Politicienii penali
  Prefectii, consilieri locali, primari, deputaţi, senatori, şefi de deconcentrate, politruci, piţipoance, miniştri, cumnaţi şi veri ai băieţilor deştepţi, cu toţii alcătuiesc clasa penală a politicii româneşti. Se ascund în spatele vreunui partid şi ameninţă printre dinţi pe toţi cei care ar dori să le ia la puricat averile.
  Politicienii penali intră în politică din două motive: protejarea si promovarea propriilor afaceri. Conştienţi că pârghiile instituţionale şi economice sunt în mâna clasei politice, aceştia aleg un partid politic în speranţa că afacerile le vor fi protejate de imixtiuni nedorite din partea organelor de control împotriva atacurilor altor competitori, dar şi că vor avea, la rândul lor, posibilitatea să atace pe alţi competitori. Garda Financiară, D.N.A., corpuri de control, poliţia, toate astea sunt doar mici buzunăraşe la portofelul lor veşnic plin cu sute de mii de euro.
  Legitimaţi de vreun proces electoral obscur, uninominal sau pe listă, în care au mobilizat camioane întregi de pachete pentru magraonii de la periferie, politicienii penali se privesc, întotdeauna, pe ei înşişi, ca pe nişte lideri providenţiali. Ei sunt cei care vor veni să ne rezolve problemele, ei sunt nişte veritabili Mesia politici şi administrativi. Ei se consideră frate cu Hercule. Nişte semizei.
  Din nefericire, aceşti Hercule puşcăriabili îşi arogă însuşiri supraomeneşti. Şi, chiar dacă nu ar fi ele supraomeneşti, sunt dincolo de posibilităţile omului de rând. Dincolo de orice suspiciune sau atingere a legii. Pe ei Fiscul nu-i atinge, Poliţia se ruşinează în prezenţa lor, Justiţia e un obiect de sex televizat, iar opinia publică e doar un prilej de veşnică miştocăreală. În schimb, fără ei, primăria nu va mai funcţiona, consiliul local (sau judeţean) nu va mai avea buget, fără ei partidul va pierde alegerile. Ei sunt obiectul de adulaţie al babelor din cartier cărora le trimit lunar pachete alimentar-electorale şi al suburbiei noroioase pe care-o încântă de două ori pe an cu vreun concert de manele cu sâni dezgoliţi, bere şi mici. Din fonduri publice, evident.

  Fără scrupule
  Fără niciun scrupul în protejarea propriilor interese, politicienii penali învaţă încă de la început cum să zâmbească în timp ce se înjunghie unul pe altul într-o veselie.
  Proveniţi din mediul talciocurilor şi al bişniţarilor de blugi arăbeşti, politicienii penali ar fi rămas pe veci nişte „valutişti” de cartier sau nişte fufe uscate înainte de vreme, pe la vreun coafor de duzină, dacă n-ar fi mirosit, magistral, direcţia politicii post-decembriste.
  Spirit gregar şi, adeseori, aventurier, ei caută în mod frecvent o recunoaştere publică pe care altfel nu ar putea-o obţine. Sunt, în acelaşi timp, şi detestaţi şi simpatizaţi. Ei nu sunt oile negre ale politicii, ei sunt însăşi chinte

  Reply
 2. Geo

  nu cred ca le mai pasa. fac afaceri la liber acum, nu se mai ascund. Oricum PDL pierde alegerile, asa ca fura fara jena. Oare in strainatate sunt permise asemenea contracte, in care ministrii isi dau bani intre ei?

  Reply
 3. sanis

  Intreb si eu. Face dna sau nu face promovarea turismului. Daca nu face, ar trebui sa o lege Justitia – impreuna cu cei de la Min Tursimului care ii dau bani nemunciti. Desigur, nu Udrea, ca nu ea se ocupa de chestii de astea – decit daca isi apara oamenii.
  Al doilea: daca se dovedeste ca promoveaza tursimul in zona, mi se pare normal sa o faca pe banii Ministerului. Nu mi se pare corect sa spui ca daca are firma in textile, nu se poate ocupa si de promovarea tursimului. Poate dna are citeva firme inregistrate, ca tot romanul… investitor… si una-doua din ele se ocupa si de turism. Firma care se ocupa cu ocuparea fortei d emunca mi se pare ca e OK s aprimesasca bani europeni, prin Ministerul Dezvoltarii.
  Dlor, sa nu sarim calul acum, sa presupunem automat ca daca e din pdl fura bani. Sunt mii si zeci de mii de de romani care fac astfel de afaceri si sunt perfect legali. Inclusiv membri USL…

  Si nu imi place titlul de jurnal tabloid. Udrea ar putea cere dlui Popescu sa dovedeasca modul in care ea, PERSONAL, a dat bani Placintei! Sunt convins ca dna Udrea habar nu are ca dna Placinta are vreo firma care promoveaza tursimul… Poate ar trebui informata, sa vedem ce spune.

  Reply
 4. paul

  Un articolul foarte slab documentat si vadit tendentios. Si de ce:

  – nu se specifica vreo legatura intre Udrea si depunerea/ castigarea de proiecte pe fonduri europene la Ministerul Dezvoltarii, adica pe programul POR, de catre firmele Sorinei Placinta (Udrea este ministru pe doua ministere comasate: al dezvoltarii si al turismului) – sunt zeci de firme /ong-uri care castiga si pierd si sunt cateva institutii publice intermediare (de management) care se ocupa de aceste fonduri. Nu Udrea semneaza ci AM-ul! Daca aduceti dovada ca aici a fost o combinatie ..jos palaria! altfel..sunt doar speculatii copilaresti.

  – daca Fundatia are in statut ca obiectiv promovarea turismului nu mi se pare nimic in neregula in a depune si castiga proiecte pe fonduri europene!

  – daca Fundatia este activa..nu e un lucru rau ci doar inseamna ca organizatia functioneaza bine; si e si normal sa depuna proiecte pe fonduri europene daca este capabila de asa ceva.

  – nu se specifica legatura intre programul Casa Verde al ministerului Mediului cu titlul si continutul articolului?

  – datele din declaratia de avere nu ne zic nimic;

  – sfarsitul e la fel de inutil ca intreg articolul..chiar haios.

  So..io l-as scoate de pe site. Pierde portalul din credibilitate!

  ps. nu-mi place de Udrea si nici de S.Placinta.

  Reply
 5. geo

  pentru Sanis. Imi pare ca esti angajatul lui Udrea, prea o aperi. Cum naiba sa nu stie ca a luat Placinta bani de la ministerul ei. pai cand dai sume de astea ametitoare nu te intereseaza. poate iese si o mica spaga.

  Reply
 6. geo

  pentru Sanis. Imi pare ca esti angajatul lui Udrea, prea o aperi. Cum naiba sa nu stie ca a luat Placinta bani de la ministerul ei. pai cand dai sume de astea ametitoare nu te intereseaza. poate iese si o mica spaga.

  Reply
 7. turistul turmentat

  Problema nu este de ce a castigat bani pentru turism, ci cum i-a obtinut. in timp ce alte fundatii sau firme asteapta ani de zile aprobarea unor proiecte, la doamna placinta treaba s-a rezolvat repede. nu putem sa ne inscriem toti in PDL ca sa supravietuim, ca nu o sa mai ramana nimeni sa munceasca. oricum ma astept ca Uniunea europeana sa verifice asemenea contracte acordate doar pe criterii politice.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *