Evenimente

Societatea Academică din România vă invită miercuri 15 decembrie 2021, începând cu ora 17:00, la evenimentul online de lansare a două instrumente utile monitorizării activității autorităților și susținerii procesului de advocacy la nivel local: Ghidul pentru responsabilitate și implicare civică și filmul animat Pornește TU schimbarea pe care o aștepți.

Acestea sunt parte a proiectului Cetățeni activi pentru servicii publice de calitate la nivel local, care își propune să contribuie în mod direct la îmbunătățirea calității vieții urbane prin implicarea cetățenilor – în principal a tinerilor – și determinarea autorităților locale să asigure servicii publice de calitate.

Principalele obiective sunt: (1) Implicarea cetățenilor în îmbunătățirea calității vieții urbane prin monitorizarea serviciilor publice de transport local, educație și gestionare a deșeurilor în 40 municipii reședință de județ și municipiul Bucuresti (primăria generală și primăriile de sector) si (2) Dezvoltarea capacității de implicare civică a cetățenilor, în special a tinerilor, din municipii provenind din fiecare regiune de dezvoltare prin transfer de bune practici de mobilizare a comunităților norvegiene, prin organizarea de sesiuni de formare și desfășurarea de campanii de advocacy la nivel local pentru îmbunătățirea calității servciilor publice monitorizate.

Evenimentul va avea loc prin intermediul platformei Zoom și va fi difuzat live pe pagina de facebook https://www.facebook.com/romaniacurata.arc

Temele abordate:
 Care sunt instituțiile publice pe care nu trebuie să le ignorăm?
 Care este rolul autorității locale și al cetățeanului în dezvoltarea serviciilor publice?
 Cum ajung problemele unei comunități în atenția decidenților și cum pot fi ele soluționate?
 Ce presupune înființarea unui grup de inițiativă locală și cum se naște o comunitate puternică?
 Traseele implicării tale: cum aduci schimbarea.

Proiectul este derulat de Societatea Academică din România, în parteneriat cu Asociația Act For Tomorrow și Vellenes Fellesorganisasjon cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este cresterea capacității de mobilizare și implicare civică, în special în rândul tinerilor, prin dezvoltarea unui set de metode și instrumente de monitorizare și advocacy în vederea îmbunătățirii calității serviciilor de transport public, educație si gestionare a deșeurilor furnizate de administrațiile publice locale din mediul urban.

 

______________________

Proiectul este derulat de Societatea Academică din România, în parteneriat cu Asociația Act For Tomorrow și Vellenes Fellesorganisasjon și beneficiază de o finanțare în valoare de 249.989 euro, prin programul Active Citizens Fund România – finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.