Simona Popescu

Semnati petitia on-line pentru evaluarea impactului de mediu al strategiilor de exploatare a resurselor minerale si energetice

La adresa http://www.petitieonline.ro/petitie/17211143 se află o petiție adresată Primului Ministru pentru aplicarea procedurii de evaluare de mediu strategiilor de exploatare a resurselor minerale si energetice.

Petiția este relevantă pentru proiectele de tipul Roșia Montana sau de exploatare a gazelor de șist, care nu ar putea exista în afara existenței unor strategii publice cu privire la sectorul minier și energetic. În acest moment aceste strategii, deși principial trebuie evaluate din punct de vedere al impactului asupra mediului, sunt scoase de sub incidența evaluării strategice de mediu prin Ordin de Ministru, ceea ce transferă toată dezbaterea publică la nivelul evaluării de impact a proiectelor, când lucrurile sunt foarte avansate deja și greu de schimbat. Vă invitam, alaturi de cel care a transmis si ARC acest mesaj – Virgil Iordache de la Centrul de Cercetare si Invatamant pentru Aplicatii Practice de Gestiune a Mediului si pentru Servicii Ecologice „Dan Manoleli” să citiți și să semnați on-line petiția, precum și să o difuzați pe cât mai multe canale de comunicare către cei interesați de reacții civice față de probleme de mediu.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Semnati petitia on-line pentru evaluarea impactului de mediu al strategiilor de exploatare a resurselor minerale si energetice

  1. ozana

    Nu numai problemele de mediu de mare impact cum ar fi gazele de sist sau Rosia trebuie sa intereseze ci problema exploatarilor in general.In sat Sibioara de pilda sint patru cariere de piatra , una dintre ele, SC COMCM SA la numai 120 m (!!!!!!) de casele noastre.Ne-au darimat casele, au distrus drumul satesc,aerul,linistea,sanatatea. Si nimeni nu face nimic desi oamenii din sat lupta cu institutiile de 10 ani. Trebuie inasprita legislatia la modul cel mai serios dar in primul rind sa avem grija se se aplice.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *