Simona Popescu

Seful SIE a fost nominalizat pentru sefia Guvernului Premierul Alba ca Zapada

Presedintele Traian Basescu a anuntat in aceasta seara la Palatul Cotroceni nominalizarea lui Mihai Razvan Ungureanu, directorul Serviciului de Informatii Externe, in functia de prim ministru. Basescu a spus ca decizia demisiei lui Emil Boc n-ar fi fost spontana deoarece „inca din decembrie” a avut discutii cu premierul Emil Boc cu privire la depunerea mandatului, iar decizia ar fi fost amanata din motive de interes national.

Dupa consultarile formale cu partidele au existat doua optiuni: PDL, UNPR si UDMR plus minoritatile nationale altele decat cea maghiara au optat pentru mentinerea coalitiei si desemnarea unui premier, exprimand punctul de vedere ca doresc sa continue guvernarea; PSD-PNL-PC, prin cei trei lideri, au solicitat demisia guvernului, a presedintelui, alegeri anticipate pe fondul deja instalatului boicot parlamentar.

„In principiu, a fost agreata numirea lui Mihai Razvan Ungureanu in functia de prim-ministru desemnat”, a anuntat Traian Basescu optiunea coalitiei de guvernare. Ungureanu a anuntat ca va incepe negocierile rapid.

Mihai Razvan Ungureanu a spus imediat dupa nominalizare: „Primul obiectiv e formarea cu celeritate a guvernului. Optiunile mele ideologice au fost intotdeauna de dreapta. Am experienta unor institutii care sub mandalte mele s-au modernizat si au devenit performante: Ministerul de Externe si SIE. Prioritatea mea esentiala este stabilitatea economica si politica a Romaniei”.

Sursele ARC spun ca Traian Basescu a cautat si a incercat sa nominalizeze o persoana careia sa nu i se poata reprosa nimic. Un premier „Alba ca Zapada” care, ulterior, in functie de rezultatele obtinute, sa poata eventual deveni si candidat PDL la alegerile prezidentiale. S-a oprit asupra sefului SIE, pe care l-a si nominalizat in functia de premier. USL a anuntat ca va boicota aceasta numire si ca PSD, PNL si PC nu vor participa la votul de investitura din Parlament.

Cititi aici:

CV Razvan Ungureanu

Declaratia de avere pe anul 2011

Declaratia de interese pe anul 2011


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Seful SIE a fost nominalizat pentru sefia Guvernului Premierul Alba ca Zapada

 1. Vasi

  Dupa gafa din 2007, in urma careia dl. Ungureanu a fost demis din PNL si a pierdut functia de ministru de externe, susnumitul ia o noua decizie discutabila, acceptand o functie care nu-i va aduce, probabil, decat esecuri, reprosuri si bile negre din partea populatiei! Postura de marioneta a „jucatorului” omnipotent va insemna, desigur, o etapa jenanta din cariera politica a domnului Ungureanu!

  Reply
 2. aura

  E tot mai evident ca tutela serviciilor secrete pentru toti cei care acced in virfurile decizionale ale statului roman e indispensabila. Si cum se pare ca aceasta stare de lucruri are OK-ul occidentului, nu ne mai ramine decit sa ne concentram pe competenta si integritatea alesilor si numitilor.
  In ceea ce il priveste pe noul premier, formatia sa intelectuala e net superioara fostilor premieri din mandatul Basescu. Ramine de vazut partea cu integritatea – cum anume se va raporta la clientela de partid si la jaful din banii publici.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *