Ionuț Dorobanțu

Sechestru pe 68 de maşini ale firmei de pază a ginerelui lui Blaga

Parchetul Curţii de apel Bucureşti l-a deferit Justiţiei pentru evaziune fiscală pe Ionuţ Rudeanu, ginerele co-preşedintelui PNL, Vasile Blaga. Rudeanu este plasat sub control judiciar. Totodată, parchetul a pus sub secehstru 68 de maşini, 2 aparţinând lui Ionuţ Rudeanu şi alte 66 firmei sale de pază, Axis Corporate Security. Prejudiciul în acest caz se ridică la aproape 650.000 de euro.

Potrivit procurorilor, în ultimii 5 ani, Ionuţ Rudeanu, administrator şi asociat al Axis Coroprate Security, a înregistrat în contabilitatea firmei sale de pază achiziţii fictive de la firme fantomă cu scopul de a-şi diminua impozitul pe profit, TVA-ul de plată şi impozitul pe dividende.

Dosarul a fost înaintat pe masa judecătorilor Tribunalului Bucureşti. În mai, Ionuţ Rudeanu a fost arestat preventiv şi eliberat ulterior.

Conform datelor de la Registrul Comerţului, Axis Corporate Security are sediul central în municipiul Deva, iar ca asociaţi apar Mariana Aurora Rudeanu (50%) şi Ioan Andrei Rudeanu (50%), acesta îndeplinind şi funcţia de administrator.

Ginerele lui Blaga riscă între 7 si 15 ani de detenţie. Evaziunea fiscală se pedepseşte cu închisoare de la 2 ani la 8 ani. Legea privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale prevede însă la articolul 9 alineatul 3:

„(3) Dacă prin faptele prevăzute la alin. (1) s-a produs un prejudiciu mai mare de 500.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, limita minimă a pedepsei prevăzute de lege şi limita maximă a acesteia se majorează cu 7 ani.”

Aşadar, ginerele lui Blaga are de ce să îşi facă griji dacă va fi găsit vinovat.

Vom reveni cu detalii.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *