Cristian Ghingheș

SAR, admisă în 4 structuri parteneriale și în comitetul de coordonare pentru planificarea fondurilor europene din 2021-2027

Perioada aceasta, Ministerul Fondurilor Europene desfășoară un amplu proces de consultări publice la nivel național pentru pregătirea viitoarei perioade de programare pentru fondurile europene pe care România le are la dispoziție între 2021 și 2027.

Dacă memorandumul privind programele operaționale/naționale și arhitectura instituțională generală de gestionare a fondurilor europene aferente Politicii de coeziune din perioada 2021-2027 a fost aprobat în februarie, acum este rândul fiecărui program operațional în parte să fie dezbătut și aprobat după consultarea publică ce se desfășoară zilele acestea.

În acest sens, Societatea Academică din România (SAR) și-a exprimat intenția de a participa în structurile de parteneriat aferente pentru 4 programe operaționale, organizația fiind acceptată în toate acestea după o selecție riguroasă care s-a desfășurat la nivelul Ministerului Fondurilor Europene (MFE) în perioada mai-iulie 2020:

  • Programul Operațional Transport (POT);
  • Programul Operațional Educație și Ocupare (POEO), actualul POCU;
  • Programul Operațional Sănătate (POS);
  • Programele Operaționale Regionale (POR) – câte unul pe fiecare regiune.

În plus, SAR a fost admisă și în Comitetul de Coordonare pentru Managementul Acordului de Parteneriat 2021-2027 (CCMAP).

Aceste structuri asigură cadrul de consultare a partenerilor relevanți pe parcursul procesului de elaborare și negociere cu Comisia Europeană a documentelor programatice post-2020, decisive în perspectiva felului în care vor fi cheltuite zecile de miliarde de euro destinate României în perioada 2021-2027.

Societatea Academică din România invită toți experții și toate organizațiile care vor să contribuie la planificarea programelor operaționale enumerate mai sus (transport, educație și ocupare, sănătate și regional) să vină cu propuneri și comentarii pe marginea documentelor puse deja în dezbatere publică. Noi le vom prelua și le vom duce pe masa funcționarilor și decidenților, asigurându-ne că viitoarele fonduri europene vor merge către prioritățile, măsurile și proiectele de care chiar avem nevoie în societate în general și punctual în comunitățile noastre.

Așteptăm contribuțiile voastre la office [at] sar.org.ro


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *