Vasile Ernu

Să plîngi fără lacrimi sau politica economică a parastasului

Au trecut alegerile la Chişănău. E un soi de bucurie devenită deja tradiţie şi în RM, şi în RO: să te bucuri că a pierdut cel pe care nu-l doreşti şi să nu te poţi bucura pentru cine a cîştigat.

De ce? Pentru că istoria recentă ne arată că toate speranţele aici se fac pulbere în cîţiva ani şi cei în care îţi pui nădejdea devin mai prădători decît duşmanii lor.

Coaliţia ProEuropeană a învins comuniştii şi au jefuit cum prădătorii lui Voronin nici nu au visat. Iar Chişinăul nu a fost distrus în aşa hal nici de sovietici, nici de război, nici de fascişti. Au făcut-o băieţii noştri: prădătorii ProEuropeni şi patrioţi pursînge. Oricum numele lor e o fumigenă conjuncturală iar opoziţia lor e o altă faţă a aceleiaşi monede.

În RM acum de fapt nu mai are nici cine se bucura, nici cine plînge. Basarabia arată ca o mamă bătrînă ajunsă spre 90 de ani, suferindă pentru că şi-a pierdut fiul sau fiica şi plînge fără lacrimi. Oricum nu mai are lacrimi demult.

RM a devenit un mic teritoriu în care se scurg ultimele suflări transformate în profit pentru o mică elită de „experţi”, ong-işti, ziarişti cu simbrie, mică nomenclatură şi „clasă conducătore”-prădătoare și alţi profitori care veghează la patul de moarte a acestor bătrîni. Dar nu din milă şi jale ci din interes: parastasul aduce bani buni în Est.

Şi au mai rămas mulţi bătrîni care plîng fără lacrimi.

Cam atît. Dar încă mai e speranţă. Speranţa omului pe patul de moarte.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *