Romania Curată

”România rasă!”. Imaginea care arată amploarea dezastrului pădurilor din România, devenită virală pe Facebook

”România rasă!” este titlul unei imagini aeriene postată ieri de ong-ul Agent Green pe Facebook și care are deja mii de distribuiri. Fotografia surprinde granița României cu Ucraina, în zona Maramureșului și, implicit, modul în care arată pădurile din România, respectiv din Ucraina.

”România rasă! Așa arată din satelit frontiera Maramureșului cu Ucraina (frontiera este linia galbenă). Pădurile din România au fost rase (inclusiv cele virgine – vezi perimetrul roșu)., scrie Agent Green. Pădurile din Ucraina sunt încă intacte, iar țara a interzis exportul de molid și pin. Ecologiștii și polițiștii de frontieră sunt bătuți de mafia pădurilor în timp ce:

 • Parlamentul României PLEACĂ ÎN VACANȚĂ.
 • Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – România VEGETEAZĂ.
 • Guvernul României IGNORĂ SITUAȚIA SCĂPATĂ DE SUB CONTROL.”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “”România rasă!”. Imaginea care arată amploarea dezastrului pădurilor din România, devenită virală pe Facebook

 1. Tempor

  Ministrul Mediului și Prim Ministrul făceau azi reclamă pentru idei de afaceri în Rezervația Delta Bucureștiului.
  Nepăsare totală față de „Delta” Bârzavei cu care se confruntă locuitorii din CS și TM zilele acestea din motive de mediu !!!!

  Reply
  • Tempor

   Culegeau PET-uri (un lucru bun de altfel) dar dădeau și asigurări în direct pe RoTV că se pot face afaceri, reglementate de legea rezervațiilor și a planului de management, în Rezervația Bucurreștiului.
   Și până acum au fost legi și planuri de management în domeniul mediului și a celor conexe. Toate au fost încălcate!

   Reply
 2. Calin Dejeu

  Nu incape comparatie intre atitudinea versus natura a autoritatilor din Ucraina fata de cea a autoritatilor din Romania. Nu doar la paduri, si la rauri este o alta lume. Am fost cu bicicleta, in urma cu vreo 10 ani, in zig zag, prin Carpatii din Ucraina. De la granita cu Slovacia pana la Ceremus era un singur baraj, in timp ce la noi, chiar si inainte de campania de exterminare prin MHC-uri, raurile de munte erau devastate de hidrocentrale. Si acum, mai recent, cand a ajuns si la ei mafia microhidrocentralelor, au trimis-o la plimbare:
  http://wwf.panda.org/wwf_news/?209651/Regional-council-in-Ukraine-diverts-from-small-diversion-hydropower-in-the-Carpathians

  Reply
  • Dumitru

   Banii europeni pentru „energie curata” si pentru „dezvoltare durabila” au fost o ciuma pentru Romania.

   Reply
 3. Doru Subtirica

  Nu stiu ce putem face. Am participat la mitingul de anul trecut unde ni s-a promis de catre Presedinte ca problema taierilor ilegale se va pune in CSAT iar Primul Ministru de atunci promitea interzicerea exporturilor si chiar amneninta pe cei din Ministerul Justitiei cu demiterea daca nu prezinta legea cat mai repede. Si nu s-a intamplat nimic, totul a fost praf in ochi. Postam pe facebook, distribuim ilegalitatile semnalate acolo, am semnat petitiile initiate ptr protejarea parcurilor nationale dar vedem cu durere ca masacrul continua. Nu se poate face ceva la fel cum s-a facut ptr Rosia Montana? O campanie mai sustinuta, solicitarea unor personalitati ale vietii publice ptr a se adresa autoritatilor, vocea lor avand alta greutate? Chiar nu stiu, dar este dureros sa vezi ca traim intr-o tara in care unii pot face orice fara teama de consecinte, unde politistii sunt agresati si nu se intampla nimic. Unde braconierii, fara nicio jena, impusca specii protejate si pleaca linistiti, amenintand in stanga si in dreapta. Vazand ce s-a intamplat cu politistii de frontiera apreciez curajul acelor tineri care au reclamat la politie braconajul.

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Doru Subtirica: nu se poate spune că ”nu s-a făcut nimic” în ultimul an; încă nu sunt datele statistice să putem compara 2015 cu 2014 și, mai ales, 2016 cu 2014; dar numărul dosarelor penale a crescut, Radarul Pădurilor trebuie că a avut și el efecte; Garda Forestieră e doar la început – rămâne de văzut;
   și cu Roșia Montană, bătălia a fost câștigată după un efort de 13-14 ani și nici acum nu e încheiată complet; ce se vede în imaginea asta nu e ultimul an, ci efectul cumulat al anilor în care nu s-a făcut ceva

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *