Adrian Popescu

Răfuială Dragnea-Pahonțu la Palatul Victoria: Guvernul Dăncilă renunță la SPP

Citiți și Alina Mungiu-Pippidi: Manda trebuie să-i cheme la comisie pe Dragnea și Pahonțu

Premierul Viorica Dăncilă și miniștrii din cabinetul său vor renunța la Serviciile de Pază și Protecție, scrie Digi 24. Decizia devine publică la o săptămână după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a numit pe Lucian Pahonțu, actualul șef SPP, că este un „personaj veninos”, vinovat pentru schimbarea de guvern. Potrivit ziaristului Cătălin Tache, ofițerii SPP ar fi fost evacuați din Palatul Victoria încă din 18 ianuarie.

Acuzațiile lui Liviu Dragnea au continuat luni seară la Antena 3. „L-am văzut pe Mihai Tudose cum a evoluat după ce nu a mai fost prim ministru, chiar i-am mulţumit azi, a devenit acelaşi coleg deschis şi glumeţ. Poate tensiunea de acolo, poate influenţele. N-avem de unde să ştim acum, dar asta nu înseamnă că până la urmă nu vom află. Mai mulţi colegi mi-au spus că şeful SPP-ului a fost implicat mai mult decât era cazul. Domnului Paul Stănescu i s-a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat şi dumnealui poate să fie şeful partidului. Poate că i s-a spus şi lui Grindeanu, lui Tudose, nu ştiu”, a spus Dragnea.

Luna aceasta, după ședința CEx în urma căreia s-a decis retragerea sprijinului politic pentru premierul Mihai Tudose, preşedintele PSD a fost întrebat ce anume l-a schimbat pe Mihai Tudose, iar liderul social-democrat a răspuns că există într-o instituţie un „personaj veninos” care a făcut mult rău. Identitatea lui Pahonțu a fost confirmată atunci de Codrin Ștefănescu.

Și de data aceasta, tot Codrin Ștefănescu vine cu detaliile: „Am vorbit în ultimul an de implicarea SPP-ului și a domnului Pahonțu în chestiuni de politică. Demnitari care sunt monitorizați, o bază de date care se strânge la acest domn. Decizia este firească. În momentul în care acest SPP, în loc să asigure siguranța demnitarilor, se ocupă de monitorizarea și spionarea demnitarilor și trimite informații unui singur om care face analiza pe ele, nu e în regulă”, a spus Ștefanescu.

Liviu Dragnea l-a mai atacat în trecut pe Lucian Pahonțu. În noiembrie anul trecut, preşedintele PSD l-a acuzat pe şeful SPP că încearcă să facă racolări în PSD, numindu-l pe acesta „poştaşul de serviciu” de la Cotroceni.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Răfuială Dragnea-Pahonțu la Palatul Victoria: Guvernul Dăncilă renunță la SPP

 1. Fabiana

  Doamne, prost trebuie sa fie L. Pahontu care sal- trimita pe X la Y, pe Y la Z si apoi la Stanescu…! Hai sa fim seriosi.
  O tara nu se conduce bazandu-se pe barfe, si pe „pamblici” emanate de la o clasa politica execrabila.
  Comisiile parlamentare romanesti au ajuns un fel de justitie, nu investigheaza un fenomen (asa cum se intampla in alte tari) ci persoana/persoanele vezi Comisia Nana, Comisia Sufrageria etc.
  Cat de tampit poti fi, cand s-au scris romane fluvii despre cum se pot frauda alegerile, ca sa crezi ca intr-o sufragerie se poate intampla acest lucru! Sa brevetam aceasta modalitate. Dar trebuie descrisa asa cum s-a facut cu celelalte modalitati. Pe pasi, pe puncte etc.
  De ce ne repezim si inghitim toate aceste povesti, nu cumva ele sunt emanate „ca sa ni se abata atentia de la adevaratul mers al lucrurilor)? Sau vectorii de opinie (de fapt unii fiind generatori de „pamblici” sunt platiti de televiziunile tabloitizate si fatis partizane, care ar ramane fara public?
  Dar noi oamneii de rand nu

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *