Adrian Popescu

Radu Mazăre a fugit în să se dea cu zmeul în Madagascar și cere azil politic: „Sunt ținta statului paralel!”

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, nu s-a prezentat azi la Poliție pentru a semna condica de control judiciar. Când polițiștii l-au sunat să îl întrebe de ce nu a venit, el a pretins că este în Madagascar, unde a cerut azil politic.

”După verificările efectuate, cel în cauză a informat ofiţerul de caz că se afla pe teritoriul statului Madagascar unde face demersuri pentru a obţine azil politic. Conform procedurii, poliţiştii constănţeni au sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Menţionăm că măsura privind controlul judiciar nu prevedea interdicţia de a părăsi ţara”, arată Poliţia.

În aprilie anul trecut, Radu Mazăre şi fratele acestuia, Alexandru Mazăre, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, pentru luare de mită, complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

În schimb, el a trimis ieri o lungă scrisoare deschisă în care susține că este vânat, că nu are șanse la o justiție corectă și că va reveni în România „când va exista o justiţie reală”.

„Modalitatea in care statul Roman, prin intermediul structurilor de forta si justitie ma cerceteaza abuziv, nu tine cont de legiile in vigoare, incalca cu buna stiinta deciziile Curtii Constitutionale, dovedeste ca sunt in continuare o tinta politica, a statului paralel, care trebuie eliminata prin orice mijloace”, scrie Mazăre.

În noiembrie 2016, fostul primar al Constanței a vorbit despre afacerile sale din străinătate în fața magistraților, arătând că ar fi demarat investiţii imobiliare în Brazilia și Madagascar cu banii lui Elan Schwartzenberg. Era vorba de două terenuri în Brazilia, cumpărate în 2007 și 2008, și de „aproximativ două hectare” într-o zonă turistică din Madagascar, concesionate pe 99 de ani. Pe terenul din Madagascar a fost ridicat resortul Mantasaly, format din 16 bungalow-uri amplasate pe plajă, restaurant, bar-lounge, SPA și magazin.

„Dacă mă lasă liber, m-aş duce să mă dau cu zmeul în Madagascar”, spunea Radu Mazăre încă din 2014.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Radu Mazăre a fugit în să se dea cu zmeul în Madagascar și cere azil politic: „Sunt ținta statului paralel!”

  1. MAREAN

    Fuga în Madagascar a lui MAZARE cel mai mare gunoi uman, A LUI GHITA cel mai mare politruc mafiot IN SERBIA , A LUI Elan Schwartzenberg cel mai mare bandit IN ISRAEL, A LUI MARTA NU STIM UNDE explica existenta STATULUI MAFIOT DIN RO.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *