Cristian Ghingheș

Cum apără regimul PSD drepturile omului: cu protestatari gazați și fugăriți gratuit în Piața Victoriei

Dragă PSD, te iau cu frumosul ca să înțelegi: “drepturile omului” nu este un concept pe care ai dreptul să îl scoți la înaintare doar când ai tu chef sau când îți justifică politicile de orice fel, mai mult sau mai puțin justificate.

Drepturile omului nu înseamnă doar condiții umane în închisori și procese echitabile (lucruri cu care noi am fost și rămânem de acord), ci în primul rând dreptul la liberă exprimare.

De asemenea, cu el vine la pachet asigurarea dreptului de a protesta pașnic, fără a-ți gaza cetățenii din toate părțile cu forțele de ordine pe care le ai în subordinea Guvernului pe care îl conduci, așa, din senin, doar pentru că îți este teamă de mulțimea adunată și mai numeroasă ca niciodată.

A îneca zeci de mii de persoane inocente, femei, copii și a le provoca afecțiuni respiratorii, dar mai ales spaimă, nu are nicio legătură cu drepturile omului pe care le fluturi societății doar când “elita” ta și oamenii tăi au de câștigat.

Ce s-a întâmplat în această seară este o rușine din perspectiva drepturilor omului și cei care suntem în piață nu vom uita acest lucru!

Oricum, pentru gazele inhalate în seara asta și mai ales pentru panica simțită în jurul meu (lumea efectiv s-a călcat în picioare la intervenția tembelă de la ora 11:05), luni voi depune plângere penală la Parchet pentru abuz în serviciu. Este cazul ca cineva să cerceteze cine și de ce a dat aceste ordine.

Vă invit să îmi dați un semn dacă vreți să vă alăturați demersului! O puteți face fie în comentarii, fie pe contact@romaniacurata.ro


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

20 thoughts on “Cum apără regimul PSD drepturile omului: cu protestatari gazați și fugăriți gratuit în Piața Victoriei

 1. Alin

  In sfarsit, cineva intreg la cap la Romania Curata!
  Count me in! Pot depune plangere si cei care nu au fost prezenti?

  Reply
 2. Marele barbat

  Cinste jandarmilor craioveni, din fieful PSD a lui dragnea si olgutza, cei care au votat cu tot neamul lor PSD ul care ne a scos din UE taman când ne preg s o Conducem! Cum tatucul lor, ceaushu PATRIOT, din Europa in urma cu 30-40 de ani!

  Reply
 3. Cristi C

  Urmărește firul evenimentelor de la TV, autorule fără discernământ. Ați fost însoțit la proteste de vreo 10 000 de huligani, bătăuși și golani din galeriile de fotbal. Uitați-vă la modul cum dădeau din mâini, fix ca pe stadion și cum dădeau cu pietre și alte obiecte contondente. Măsurile Jandarmeriei au fost proporționale amenințărilor existente. Asta a putut vedea o țară întreagă.

  Reply
 4. CMC

  Ce penibil! Unde a vazut asta protest pasnic? Alt securist activat in spatiul public? Se vede ca bugetul e exagerat de mare la securisti.
  In toata lumea fortele de ordine intervin cand manifestatiile degenereaza. Unde mai pui ca pe retelele de socializare – si chiar aici pe Romania curata – comentatori faceau de multa vreme apologia manifestatiei cu violenta?
  Cine era deranjat de de gazele lacrimogene nu avea decat sa plece. Si asa era un miting neautorizat.
  Singurii care ar trebui sa aiba dreptul sa protesteze sunt organizatorii. Carora, de altfel ar trebui sa li se impute toate costurile, inclusiv spitalizarile si curatenia de dupa.

  Reply
 5. marius

  de ce sint inarmati criminalii aia de securisti din jandarmerie cu arme de foc la protestele sociale intr-o tara unde accesul la arme este interzis populatiei???!!!

  voi uitati ca jandarmerie sint fostele scoli de militie ale securitatii???!!!

  in 2012 au intrat in noi de zece ori mai crunt in oameni decit au facut acum mizeriile astea de securisti iar o mare parte din cei care protesteaza acum le-au luat partea!!!!!

  Reply
 6. Stalin-sky-a....

  Mai limbricule,ce cauta la demonstratii parinti degenerati impreuna cu copiii ?Vor sa-i foloseasca drept ,,scuturi umane”si apoi sa-i prezinte ca victime ? Muie lu° ma-ta !

  Reply
  • CMC

   Utilizarea copiilor – actiune tipica de manipulare!
   Si sirienii isi scoteau copii in fata. Si cat timp convenea americanilor sa impaneze Europa cu islamisti, zilnic erau date imagini cu copii in prim plan.
   De cand s-a schimbat politica, nu mai apar copii de sirieni. Si nici povesti lacrimogene cu ei? Oare s-au terminat subit sau s-a schimbat ordinul propagandistic.
   O fi bine sa stai – mai ales cu copiii – intr-o piata in care manifestantii arunca cu pietre si coctailuri Molotov?
   Ce diferenta e intre modul in care Ceausescu I-a folosit pe copii si cel in care manifestantii si folosesc copii pentru atingerae scopurilor politice?

   Reply
 7. Livius

  Tinerete tu ai vazut cum reactioneaza trupele de interventie in statele asa zis civilizate? Si nu era vorba de o amarata de strada ci de sediul guvernului. Ai grija sa cheltuiesti cu masura veniturile realizate din acest articol.

  Reply
 8. Nelu Stiuca

  LA intervenţia abuziva a JANDARMERIEI la protestul din Piaţa Victoriei in urma careia au fost victime si pagube insemnate TREBUIE SA SE AUTOSESIZEZE PARCHETUL MILITAR SI AVOCATUL POPORULUI. VICTIMILE SI NU NUMAI ELE TREBUIE DE ASEMENEA SA DEPUNA PLANGERI PENALE LA PARCHETUL GENERAL.

  Reply
 9. Cristi C

  Nicio problema. Deschide dosarul penal. Ar trebui să primească aceeași soarta ca cel al lui Sandi Matei, bătăușul rezist.
  Dosarul a fost in cercetarea polițiștilor de la Secția 1 Poliție sub coordonarea procurorului Gheorghe Șpaiuc de la PJ 1. Conform surselor care ne-au dat informația, procurorul ar fi clasat dosarul penal pe motiv că victima nu și-a susținut plângerea, iar lovitura nu i-a pus viața în pericol.

  Reply
 10. emil

  Doar CI-stii militari au competente in a elucida deca a fost un test de interventie provocat precum cel de la Cernobal.

  Reply
 11. PuLLanu

  Nu v-a plăcut cum v-a înmuiat jandarmi lu Olgutza? Asta ca sa puteți simți Gustul Venezuelei spre care va indeamna PSD. Care e candidați lor la președinție? Nu cumva doar dragnea?!

  Reply
 12. Ghita Bizonu'

  HBaiat5u cand carftaliul iti zice circula apia circuli!
  Si zi mersi daca primesti numa 2 pulane … ca in tarile civilizate iti dau n eica de la 2 luni in sus!!

  Sa nu zic ce ai fi patit daca in locul balzilor nosttri jandari mioritici ar fi fost fabulosii CRS!!!
  A .. stii cumva ce aia CRS?

  Reply
 13. Mihai M

  nu doar ca parintii nu pot invoca pretinsul abuz al Jandarmeriei asupra copiilor, ci chiar acesti parinti ar trebui judecati pentru incalcarea drepturilor propriilor lor copii, vezi Art. 27 din Legea nr. 272 din 2004:
  ” (4) Copiii nu pot fi folosiţi sau expuşi de către părinţi, reprezentanţi legali, alte persoane responsabile de creşterea şi îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituţii publice sau private, în scopul […] de a influenţa deciziile autorităţilor publice.”

  Avand in vedere ca insusi Iohannis a incitat, prin incalcarea legii penale, in Parlament in anul 2017 la incalcarea acestei legi nu ne mai miram ce se intampla astazi cu aceste provocari.

  Reply
 14. Nelu Stiuca

  INTRUCAT DOSARELE LOVITURII DE STAT SI A MINERIADELOR ZAC LA PARCHETUL MILITAR DE PESTE 25 DE ANI „Dosarul MITINGULUI din 10 august 2018” trebuie solutionat de catre TRIBUNALUL PENAL INTERNATIONAL DE LA HAGA.

  Reply
 15. AlternisSermonibus

  Incerc sa gasesc reportaje obiective. Stiu oameni care au fost acolo care spun acelasi lucru ca autorul.
  Dar nu gasesc filmari cu protestele pasnice. Sunt vreo 3-4 secvente cu violenta nejustificata din partea jandarmilor. Dar lipsesc momentele dinainte de violenta in filmari. Nu zic ca nu au fost mai multe, dar nu gasesc filmari.

  Articolul asta mi se pare emotional in detrimentul unui dialog.

  1. Vrei ca jandarmeria sa reactioneze preventiv pentru pastrarea ordinii. De aceea au dat cu lacrimogene pe langa gard cand agitatia devenea prea mare.
  2. Motivul de elibare a pietei a fost legitim. Vrei ca fortele de ordine sa reactioneze preventiv, nu reactiv, Au ramas prinsi doi jandarmi; avand in vedere ca era un butoi de pulbere nu se stia in ce directie vor merge lucrurile.
  3. . Cand s-a dat ordin de elibarea a pietei, civilul roman trebuia sa inteleaga ca si maine maine e o zi, in loc sa se razvrateasca inutil impotriva impotriva unui sistem care, obiectiv, e acolo pentru siguranta lui.
  4. Unii din jandarmi e clar ca nu au mai asistat la asa ceva niciodata. Nu au stiut cum sa reactioneze. Ar trebui analizat unde se putea imbunatati pregatirea lor. Orice ar spune presa, se vede din filme ca nu aveau ce sa izoleze. Si se vede ca le era si lor frica. dar de ce nu au incercat sa detina pe nimeni? Nu aveau resurse? Aveau nevoie de intariri? De ce nu incercam sa gasim solutii pentru asta in loc sa-i stigmatizam?
  5. Sunt si ei oameni, care au suportat o cantitate de abuz consistenta pe parcursul protestelor. De ce nu putem sa empatizam? Vina probabil e impartita. Nimic nu e alb sau negru.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *