Adrian Popescu

În inima Bucureştiului, proxenetismul cu minori este în floare

Pe 17 august 2019, gemetele unui copil au răsunat din curtea de pe Mircea Vulcănescu 21, în centrul Bucureştiului. Timp de peste o oră, martori din zonă au auzit strigăte de „Mamă, nu mai pot” şi „Nu intră, bă”. Martorii au bănuit că cineva întreţinea relaţii sexuale în aer liber şi au înaintat o plângere la poliţie, care nici până astăzi nu a început o anchetă, iar şansele să o facă sunt mici.

Astăzi este linişte pe Vulcănescu 21, dar locuitorii din zonă şi cei care o traversează des reclamă că aud discuţii despre fete aduse cu forţa „la produs”, despre familii de interlopi din zonă care forţează copii ai străzii să se prostitueze şi despre poliţişti care se bucură că sunt „pe felie” cu infractorii şi că le iese ceva.

În ciuda raidurilor şi în ciuda sesizărilor, clanurile din zonă continuă să opereze şi transformă violenţa în ceva banal. Poate cel mai cutremurător lucru este că vocea care se aude şi în înregistrare (video sus) nu a strigat niciun moment după ajutor, doar a exclamat constant „Auuu!” printre ţipete de durere.

Mircea Vulcănescu 21, locul de unde veneau ţipetele de durere

Pe strada Mircea Vulcănescu se află o mulţime de bordeluri şi cuiburi de proxeneţi şi tâlhărie unde ajung fete fără voia lor. Chiar anul trecut, în ziua în care cazul de la Caracal a ieşit la suprafaţă, o fată de 17 ani a fost răpită din Huedin, bătută şi dusă să se prostitueze în Bucureşti. Prin noroc, a reuşit să sune la 112 şi să dea suficiente detalii ca să fie găsită repede. Presa nu a relatat că şi în acel caz, la fel ca la Caracal, procurorul nu a furnizat un mandat pentru intervenţie. Poliţistul care a găsit-o pe Mihaela, fata rapită din Huedin, a intervenit pe răspunderea sa, asumându-şi orice risc şi a trimis trei echipaje să verifice zona casă cu casă. Curajul său asumat a fost salvator, însă problemele grave din zonă rămân. După anchetă, ca în multe alte cazuri, proxenetul a fost eliberat din lipsă de probe, iar fata a fost acuzată că din cauza ei s-au petrecut toate.

Şeful de la Investigaţii Criminale – secţia 3, cea care se ocupă de zona Mircea Vulcănescu, este Gino Petre Iorgulescu, care a fost prins de DGA cerând şpagă în 2007 de la un grup de spărgători de locuinţe. El este nepotul fostului patron FC Naţional şi văr cu Mario Iorgulescu, cunoscut pentru apropierea sa de clanurile interlope.

Declaraţia de interese a lui Gino Petre Iorgulescu

Locaţia de pe Mircea Vulcănescu a devenit celebră în 2012, după ce presa a relatat cum poliţiştii din zonă împart chiar în secţie şpaga colectată şi chiar răpesc fete de pe stradă şi le torturează.

Donaţi aici ca să susţineţi activitatea România Curată.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “În inima Bucureştiului, proxenetismul cu minori este în floare

 1. emil

  Daca va respectati copiii, infiintati o sectie speciala care sa ancheteze politistii si magistratii Romaniei ce comit infractiuni impotriva minorilor.

  Reply
 2. AMERICANU

  TRAFICUL DE PERSOANE SI DE ORGANE A RAMAS CEA MAI RENTABILA ACTIVITATE A CRIMINALILOR CARE AU CAPTURAT ROMANIA DUPA 1989.
  DUPA CE au terminat cu; devalizarea bancilor si a populatiei, cu furtul la blana a economiei si avutiei nationale, au instrainat bogatiile subsolului si ale solului, trebuie sa TERMINE SI CU POPULIMEA aflata in adormire.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *