Romania Curată

Protest inedit al părinților din Școala „Mihai Drăgan” din Bacău: #șiȘCOALAmea

Astăzi, Consiliul Reprezentativ al Părinţilor din Şcoala Gimnazială „Mihai Drăgan” Bacău organizează chiar în curtea unității de învățământ o acţiune sub forma unui manifest artistic, adresat Primăriei şi Consiliului Local Bacău, ca răspuns la indiferenţa şi lipsa de implicare în reabilitarea/întreţinerea/dotarea corespunzătoare, la standarde normale.

În contextul în care instituţiile statului îşi fac treaba doar la cererea “insistentă” a contribuabilului sau sub presiunea mediatică, pentru ca ai noştri copii să fie educaţi în condiţii civilizate, este nevoie ca noi, părinţii, să luăm ATITUDINE, să ieşim în faţă şi să cerem autorităţilor locale şi naţionale să-şi asume rolul pe care îl au.

Prezența în număr cât mai mare la eveniment ar fi de un real ajutor pentru atingerea scopului acestui MANIFEST ARTISTIC și anume sensibilizarea și responsabilizarea autorităților locale și alocarea in regim de URGENŢĂ a fondurilor necesare renovării întregii structuri a Şcolii Gimnaziale “Mihai Drăgan”.

Astfel, în data de 12 Aprilie, orele 12:00, în curtea Şcolii Mihai Drăgan – corp Cancicov, va fi organizat un lanț uman realizat din părinți ce vor fi “suport” pentru fotografiile ce expun starea precară şi depăşită a bazei materiale, aspectul de instituţie dezertată in ansamblul ei – de la grupuri sanitare, săli de clasă, săli de sport, laboratoare şi până la curţile şi gardurile acesteia.

Cei prezenți urmează să primească de la organizatori fotografiile necesare manifestului. Câteva dintre acestea pot fi vizualizate mai jos.

În contextul proiectului Școli Curate, care vizează tocmai implicarea elevilor și părinților în buna guvernare și mai ales buna finanțare a învățământului, nu putem decât să salutăm acest demers și să ne exprimăm toată susținerea față de părinții cărora le pasă de condițiile în care învață copiii lor și care acționează în acest sens. Astfel, vom trimite o serie de solicitări atât direcțiunii, dar mai ales autorităților locale, cât și inspectoratului școlar județean.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *