Cristian Ghingheș

Protest inedit în București: elevii din sectorul 4 cer burse echitabile

Miercuri, 13 februarie, începând cu ora 12:00, mai mulți elevi care învață în Sectorul 4 din București vor protesta în Piața Universității din București pentru a milita pentru oferirea de burse de merit tuturor elevilor care au media generală cuprinsă între 8,5 și 10, așa cum prevede legea, nu doar celor cu media 10, așa cum se întâmplă în prezent din cauza unei hotărâri a Consiliului Local al Sectorului 4 din 2017.

Conform art. 8 alin (1) lit. a din ordinul ministerului nr. 5576/2011, bursele de merit se acordă elevilor care au obținut media generală de cel puțin 8,50 și nota 10 la purtare în anul școlar anterior, respectiv în primul semestru al anului școlar, pentru elevii aflați în clasele de început ale învățământului gimnazial, liceal sau profesional.

De ce noi?
Dacă și tu îți dorești să pui piciorul în prag fără să mai aștepți ca alții să decidă pentru tine e cazul să te implici! Societatea trebuie să știe că suntem o voce răsunătoare care se va face auzită chiar și dincolo de zidul indiferenței după care se ascund decidenții care refuză să investească în viitor.

De ce acum?
Nu mai avem nici măcar o secundă de pierdut! Dincolo de cazul aparte generat de Primăria Sectorului 4, această problemă este una comunitară care se poate perpetua oriunde și oricând. Însă problema nu e numai la cei care abuzează de naivitatea noastră ci și la noi, cei care acceptăm aceste nedreptăți și alegem doar să ne plângem în cercurile de prieteni. Haide să ne unim și să le spunem împreună în același glas – AJUNGE!

Cum am ajuns la decizia asta?
În lipsa dialogului suntem nevoiți să folosim și alte instrumente democratice precum protestul. În cursul lunii trecute am trimis de mai multe ori sesizari la Primăria Sectorului 4 prin care le solicitam remedierea acestei situații. Însă răspunsul lor invariabil a fost acela că „nu avem bani” respectiv „legea nu ne obliga” (aspect real din păcate, ordinul de ministru pe baza căruia se acordă bursele având o formulare supusă interpretării fiecărei administrații locale în parte).

Cine suntem?
Un grup informal de tineri, elevi ca tine, ne dorim să generam o schimbare reală în societate prin demersuri și inițiative de impact pentru beneficiarii primari ai sistemului educațional. Credem cu tărie că schimbarea la nivel de țară începe cu pași mici, așa că hai să facem câțiva pași împreună în piață!

Cei care vor să se alăture grupului de inițiativă sunt invitați să completeze următorul formular. De asemenea, Sebastian Bercheșan, fost președinte al Consiliului Municipal al Elevilor București (CMEB) și actual lider al grupului de inițiativă, a anunțat că înștiințarea prealabila a adunării publice de miercuri a fost trimisă către Primăria Capitalei pentru a fi avizată astfel încât protestul să se desfășoare în deplină legalitate.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Protest inedit în București: elevii din sectorul 4 cer burse echitabile

 1. Ela

  Foarte bine.
  AM copil la o scoala din sectorul 4 și de 3ani NU A BENEFICIAT DE BURSĂ PENTRU CA AVUT MEDIA PESTE 9.50, DAR NU 10.
  Se simte umilit de un sistem care numai îl obliga dar nu îl recompensează.
  ÎN CEEA CE PRIVESC MEDIILE DE NOTA ZECE, AM CERTITUDINEA CA NU SUNT REALE. NIMENI NU POATE FI EXCEPȚIONAL LA TOATE MATERIILE.
  În aceasta privința Ministerul sau Inspectoratul ar trebui sa lucreze mai mult, verificând acest aspect.

  Reply
 2. Ela

  Primarul nu trebuie sa facă promisiuni, el reprezinta o autoritate a statului și ca atare TREBUIE SA RESPECTE LEGEA PROMULGATA DE PREȘEDINTELE ROMÂNIEI.

  Reply
 3. Ela

  Dacă ați anunțat cu lux de amănunte inițierea protestului din 13 februarie, care ar fi fost susținut nu numai de elevi ci și de părinți, de ce nu veniți cu o explicație acum pentru a sti de ce a fost anulat?
  Cine a intervenit pentru anularea acestuia?
  Dacă este primarul, ar trebui sa știe că încalcă legea în mod flagrant!!!!
  Să înțelegem că v-au mulțumit niște promisiuni?
  Care sunt acestea?

  Reply
 4. Sisu Gheorghe

  Stimati ELEVI, FELICITARI pentru acest ,,prim pas” ! Aparati-va drepturile voastre
  legale, indiferent de ce incearca sa va explice, aceste ,,CUVANTATOARE” din diferita functii publice……………………cu unicul si singurul scop, de a tergiversa…………….si a nu va acorda drepturile vostre legale. NEGOCIATI, NEGOCIATI, NEGOCIATI………..si de fiecare data, finalizati printr-un document scris……………pentru ca ,,VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT”…………………si cuvantatoarele………………………….probabil se trec/petrec……………………………………………………NOI, cei peste 30.000 ,,SINCAISTI” absolventi, VA SUSTINEM !

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *