Cristian Ghingheș

Primarii noștri toxici

Extrem de toxici pentru comunitate mai sunt primarii populiști! Ăia care, odată ajunși în funcție, de teamă să nu deranjeze și să piardă procente încep să comunice organismelor de control pe care le au în subordine (poliție locală, urbanism, taxe și impozite locale) să o lase mai moale cu somațiile și mai ales cu sancțiunile.

Păi de asta arată, nene, orașul cum arată! Că ordinea și disciplina încep să devină opționale și că starea de spirit pe care o transmiți tuturor funcționarilor din subordine este că “hai că merge și așa”.

Culmea, tocmai din cauza asta pierzi procentele alea de care ții cu dinții: atitudine moale, zero fermitate executivă. Dar și pentru că inspectorii aceia zonali angajați cu multiple coincidențe sunt ocupați mai mult cu dos-pupatul pe Facebook în loc să ia stradă cu stradă și să noteze neregulile, mizeria și dezordinea.

De ce arată orașele din vest sau la care ne uităm cu jind foarte bine? Sigur că în primul rând datorită investițiilor, datorită infrastructurii, datorită unei administrații performante unde oamenii care o compun au responsabilități pe măsura studiilor și competențelor lor. Dar și pentru că autoritățile își fac treaba și pedepsesc asupru dezordinea și nepăsarea față de cel de lângă, față de restul comunității.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Primarii noștri toxici

 1. Victor

  exista si un subiect al acestui text sau o furie oarba fata de cineva pe care nu avet curajul sa-l nominalizati?!
  la ce somatii va referiti?!
  taxele, impozitele si amenzile in statul mafiot-securist-politienesc au intrecut masura abuzului si au devenit genocid economic, deci la ce va referiti ca poate intrati in galeata populista a lingailor dictaturii economice ce face praf Romania in acest moment?!

  Reply
 2. Dumitru

  Pai tot progresismul actual este bazat pe ceea ce autorul identifica precum „populism”. Nu reusesc unii sa intre la facultate prin examen? Desfiintam examenele si/sau creem oficial cote! O minoritate pune probleme de delincventa? Reducem patrulele in zonele unde sunt majoritari! Sau interzicem colectarea si publicarea de statistici. Acuma se trezesc „progresistii” gen Ghinghes ca vor sa fie fermi?

  Reply
 3. lili

  VREM O TARA CA AFARA! Pai cum sa avem cand politicienii si judiciaristii nostri de 32 de ani sunt anchetati DAR MENTINUTI IN FUNCTII PUBLICE.
  UNDE IN LUME SE MAI INTAMPLA ASA CEVA. IN LUMEA CIVILIZATA Orice functionar public sau orice angajat al statului aflat sub ancheta PENALA este suspendat din functie pana la verdictul final vinovat/nevinovat.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *