Dorin Tudoran

Pocnim din bici pe lângă voi

România, disprețul aleșilor pentru cei care i-au ales îmbracă uneori forme de un lirism neașteptat și cuceritor.

Întrebați cu ce se ocupă toată ziua, fiindcă treburile cetății merg, totuși, foarte prost, aleșii răspund cvasicoșbucian: “Pocnim din bici pe lângă voi.”

Dintre toate calitățile dnei Elena Udrea – mă refer aici doar la cele cunoscute maselor largi – tupeul este la qualité maîtresse.

“La maîtresse” este altceva (ba chiar mai multe lucruri) și nu face obiectul acestui scurt tratat de anatomie politică aplicată pe binomul alegător-ales, aflat în rigor mortis.

Rezultatul slab în alegeri este biciul folosit de dna Udrea împotriva unor adversari istorici și, mai ales, împotriva multor foști camarazi de isprăvi istorice.

Potrivit doamnei Udrea, PDL se lasă azi înghițit de PNL, pentru a-și ascunde amărâtul de 12% înregistrat la alegerile  europarlamentare din acest an.

Poate chiar așa stau lucrurile și lucrăturile.

Totuși, înaintea acestor alegeri, au mai avut loc altele – cum ar fi parlamentarele din 2012.

Deși a candidat sub protecția baronului “Pinalti”, în județul Neamț, pedelista Elena Udrea a pierdut atunci în fața unui necunoscut pe scena politică, obținând cu o mie de voturi mai puțin decât liberalul Liviu Brătescu, profesor de istorie.

Cu toate acestea, Dna Udrea a intrat în Parlament, dar pe ușa din spate, grație pomenii electorale cunoscute în mecanismul alegerilor sub numele de “redistribuirea voturilor”.

Acum se face că uită marile “succesuri” din 2012.

Devine din ce în ce mai interesant cât de de flexibilă este intransigenta doamnă Udrea.

Azi recită eseuri politice pe o plajă din Mamaia, mâine suflă-n tulnic pe Muntele Găina.

Seara se parfumează cu Coco Chanel, dimineața – cu Coco Alzheimer.

N-o deranjați, altfel vă asumați riscul de a lua un Vuitton în cap, un Hermes după ceafă și o plasă marca, Nana, plină cu Gala Bute.

De la magistrul Mihai Ursachi am aflat că ”Un om din Tecuci avea un motor dar nu i-a folosit la nimic”.

De la dna Elena Udrea am aflat că municipiul Roman și comuna Ion Creangă au un motor parlamentar, dar că el îi folosește doar dumneaei.

Cum rămâne, totuși, cu alegătorii?

Credeam că ați înțeles – cu biciul pe lângă ei. Pocnind.

“Hăis!” ”Cea!”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *