Cristian Ghingheș

Petiție a elevilor din Vâlcea: nicio școală fără săpun și hârtie

Finanțarea școlilor este atât de neglijată de autoritățile locale încât în instituțiile de învățământ nici săpun și hârtie la grupurile sanitare nu sunt asigurate. Ori sunt, dar doar când părinții reușesc să facă o chetă, adunând astfel bani la ilegalul fond al școlii. Pe de altă parte, puțini directori fac referate către primari privind nevoile din școlile lor.

După ce a aplicat un chestionar la nivelul județului, întrebând elevii dacă la ei în școală există un minim de igienă în băi, cu hârtie igienică, săpun și produse de uscare a mâinilor, Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) trece acum la următorul pas.

AVE a lansat ieri o petiție, în parteneriat cu CJE Vâlcea, despre care numele spune totul: nicio școală fără săpun și hârtie.

Ne dorim, din nou, remedierea situației și luptăm pentru acest lucru. Este inadmisibil ca în secolul XXI elevii să nu poată beneficia de condiții sanitare în timpul programului școlar. Să fie nevoiți să le ceară și nici măcar să nu le primească. Fiecare unitate de învățământ ar trebui să asigure, în mod obligatoriu, săpun și hârtie igienică, ce reprezintă până la urmă niște bunuri fundamentale, nu să contribuie la afectarea stării de sănătate a elevilor.

Acum, tot ce conteaza este ajutorul vostru. Semnați petiția și contribuiți la reasigurarea condițiilor necesare elevilor în unitățile de învățământ vâlcene! Nu uitați să confirmați semnătura pe mail!

Până în clipa de față, demersul a adunat 700 de semnături.

Petiția poate fi semnată aici.

În susținerea acestei petiții, echipa Școli Curate (SAR) a trimis către Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea o adresă în care cerem informații referitoare la controalele desfășurate în școli pe linia respectării condițiilor igienice. Vom reveni cu răspunsurile.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *