Ionuț Dorobanțu

Percheziţii la Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova. Nouă profesori sunt vizaţi pentru mită. Printre ei şi soțul unei judecătoare

Procurorii Parchetului General fac percheziţii în birourile şi domiciliile a nouă profesori de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova. Percheziţii sunt şi la Spitalul Judeţean întrucât unul dintre profesori este şef de secţie la spital. În total sunt 15 percheziţii. La sediul Parchetului Dolj vor fi aduşi şi 80 de studenţi. Unul dintre profesorii vizaţi este Dănuţ Firu, soţul judecătoarei Marga Firu de la Tribunalul Dolj.

Şpăgi pentru examene între 50 şi 100 de euro

Potrivit unui comunicat al Parchetului general sunt vizate, „infracţiuni de luare de mită şi dare de mită săvârşite de către cadre didactice universitare şi studenţi, constând în condiţionarea promovării examenelor de primirea unor sume de bani cuprinse între 50 şi 100 de euro“.

O practică generalizată si împământenită

Potrivit unor surse judiciare, profesorii primeau şpagă de la studenţii ca să îi treaca examenele, în principal de la restanţieri. E vorba de studenţi din toţi anii, de la medicină dentară, medicină generală sau secţia moaşe.

Era o practică generalizată şi împământenită de mulţi ani“ – a declarat unul dintre anchetatori. Profesorii primeau şpăgile fie în birouri, fie în maşină. Studenţii plăteau direct sau făceau colecte. De regulă, cumpărau bijuterii şi le dădeau profesoarelor.

Cash găsit la percheziţii

La percheziţii s-au găsit în locuinţa unui profesor 11.000 de lei, iar la altul 6.500 de lei.

Potrivit aceloraşi surse, audierile vor avea loc la Craiova la sediul Parchetului judeţean, însă cei reţinuţi vor fi aduşi la Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. Printre suspecţi sunt şi nouă studenţi. Anchetatorii au ca probe denunţuri ale unor studenţi, filaje şi interceptări.

Vom reveni cu amănunte.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Percheziţii la Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova. Nouă profesori sunt vizaţi pentru mită. Printre ei şi soțul unei judecătoare

 1. Mona

  Obiceiul de a primi spaga este foarte vechi., se practica si pe timpul impuscatului, dar nu avea aceasta amploare,..in general studentii straini promovau examenele in acest fel,..la studentii romani , mai rar,..pe atunci se practica traficul de influienta….dar in zilele noastre daca dai, nu prea trebuie sa stai pe la facultate…

  Reply
 2. Laura

  V-am spus de mult ca sunt prea multe locuri la medicina.Nu vreti deloc sa corelati nevoia efectiva de medici pe piata,cu numarul de locuri la admitere. Veti merge tot in pierdere.
  Si trebuie reintroduse repartitiile la terminarea facultatilor! Cel putin orientativ.. NU TREBUIE SA AI FACULTATE CA SA FII OM!!!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *