Ionuț Dorobanțu

Fostul director tehnic al Hidroelectrica Curtea de Argeş, reținut. Ar fi primit şpagă un Mercedes ca să atribuie un contract de achiziţii

UPDATE Fostul director tehnic de la Hidroelectrica Argeş Florin Oprea şi cei doi oameni de afaceri de la care ar fi primit mită un Mercedes au fost reţinuți pentru 24 de ore. Ei vor fi prezentaţi Tribunalului Arges cu propunere de arestare preventivă. Procurorii au lăsat-o în libertate pe Filoftia Oprea, mama fostului director, acuzată că l-a ajutat să disimuleze mita şi a pretins că a cumpărat ea autoturismul.

Procurorii DNA Piteşti au făcut astăzi dimineață percheziţii la filialele din Curtea de Argeş a Hidroelectrica şi Hidroserv, la Hidrocentrala Noapteş, la locuinţa fostului director tehnic, Florin Oprea, a mamei sale şi a unor oameni de afaceri.

Fostul director tehnic al Hidroelectrica Curtea de Argeş este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită. Între 2010 şi 2011, el ar fi primit mită un autoturism Mercedes GLK 4 Matic de la oamenii de afaceri Ştefan Vulparu şi Florin Stoian de la firma Asnet Telecom. În schimb, Oprea le-ar fi atribuit ilegal celor de la Asnet un contract în valoare de peste 140.000 de euro pentru lucrări la sistemele de monitorizare şi diagnosticare a  parametrilor destinaţi punerii în siguranţă a instalaţiilor tehnologice la hidrocentrala Noaptes.

Potrivit procurorilor, Mercedesul primit spagă de fostul director tehnic valorează peste 36.000 de euro. Ştefan Vulparu de la firma Asnet a fost inginer la hidrocentrala Noapteş. El şi asociatul său, Florin Stoian sunt acuzaţi de dare de mită, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu. Mama fostului director tehnic, Filoftia Oprea este acuzată de spălare de bani întrucat l-ar fi ajutat pe fiul ei să disimuleze mita sub forma achiziţionării unui autoturism.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *