Cristian Ghingheș

Parinţii elevilor olimpici sunt revoltaţi: „Toată munca lor a fost în zadar!”

La redacţia România Curată am primit zilele trecute un mesaj plin de revoltă, semnat de mai mulţi părinţi, în care aceştia critică felul în care Ministerul Educaţiei Naţionale a „îngrămădit” aproape toate olimpiadele naţionale şcolare în primele zile ale lunii aprilie.

Astfel, elevii care s-au calificat în etapa finală la mai discipline de studiu se află acum în imposibilitatea de a onora invitaţia la toate competiţiile la care sunt aşteptaţi şi la care au dreptul să participe.

Se vehiculeaza in presa de elevii romani medaliati la olimpiadele si concursurile internationale. Ne mandrim cu ei, totusi, nu? Atunci, din ce cauza domnii din minister au programat TOATE olimpiadele nationale din 2018 in aceeasi saptamana?

Practic, un elev care s-a calificat la Olimpiada nationala de matematica dar si la Olimpiada nationala de informatica nu poate participa decat la una dintre competitii pentru ca sunt programate in aceeasi zi. Inadmisibil! Acesti copii au muncit pentru a ajunge aici. De ce li se ia aceasta sansa? Se teme cineva ca ajung prea buni si, Doamne fereste, ar schimba ceva in Romania? Au organizat Olimpiada de matematica la Satu Mare, cea de Informatica la Tg-Jiu, mai aveau putin si puneau Olimpiada de fizica la Budapesta sau cine stie pe unde.

Sunt deja elevi calificati la Olimpiada nationala de fizica si Olimpiada nationala de matematica. Trebuie sa aleaga doar una din ele pentru ca asa au vrut cei din minister. Toata munca elevilor a fost in zadar, nu este recunoscuta. Nu sunt efectiv lasati!

Dacă vor să evite situaţiile de acest gen, să nu mai provoace nemulţumiri în rândul părinţilor şi să le facă elevilor viaţa mai uşoară, cei care conduc Ministerul Educaţiei Naţionale şi care până la urmă iau aceste decizii ar face bine să se consulte cu elevii şi cu părinţii înaintea definitivării acestor calendare. Discuţiile cu inspectoratele şcolare nu sunt suficiente şi, din păcate, de multe ori deloc relevante faţă de interesele beneficiarilor finali ai sistemului educaţional.

Calendarul olimpiadelor naţionale şcolare (2017-2018)

  alt :


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Parinţii elevilor olimpici sunt revoltaţi: „Toată munca lor a fost în zadar!”

  1. David Goran

    Sora mea a trebuit să aleagă, ori la romana ori la istorie! A ales istorie si va merge la Alba Iulia pentru faza națională. Organizarea e fara cap.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *