Simona Popescu

Olimpiada zeitei cu tocuri inalte

E zarva mare in Olimpul iluziilor pierdute. Zeus, din ce in ce mai slabit, o umbra a temutului conducator ce a fost odata, o sustine pe Afrodita, zeita cu tocuri inalte si posete de firma, la succesiunea conducerii ruinelor coscovite ce odata au fost cetatea puterii absolute.

In acest scop, il vrea aliat pe Achile, fidelul sau valet, prin care si-a condus imparatia in ultimii patru ani. Insa Achile a fost ranit decisiv la calcai de catre spartanii razboinici din Piata Universitatii si alte piete din imparatie, iar acum schioapata rau si nu prea ar mai vrea sa iasa la lupta, el pensionandu-se medical in cetatea din vest.

Si, colac peste pupaza, Zeus este teribil de incomodat in infaptuirea dorintelor sale de catre Hefaistos, fauritorul fulgerelor, armele ce il faceau in vremurile bune pe Zeus un conducator de temut, care a preluat initiativa si a inceput sa reconstruiasca Olimpul particica cu pietricica. Dupa posibilitati… Saracul, ar vrea sa-si duca munca pana la capat.

Acesta ambitie a declansat razboiul zeilor scapatati. Pentru ca din cauza problemelor de sanatate cauzate de boala provocata de prea multii ani de stat la putere, Zeus o confunda pe sturlubatica Afrodita cu inteleapta zeita Atena (cunoscuta si sub numele modern Merkel), si nu renunta la intentiile sale.

Chiar in acest timp ruinele Olimpului sunt zguduite de fulgerele si tunetele pe care si le arunca unul in altul Zeus si Hefaistos. Pamantenii le aud, dar nu se mai sperie. Pentru ca desi zeii scapatati ce se incaiera cred mai au vreo putere asupra muritorilor, de fapt au pierdut-o de mult, altii conducand acum destinele supusilor.

Mult zgomot pentru nimic. Iar noii zei ai zilei privesc de la inaltimea muntelui rosu, centrul noii puteri, cu satisfactie deplina prabusirea lui Zeus si a iluziilor sale de nemurire.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Olimpiada zeitei cu tocuri inalte

 1. Nick Sava

  Hehe… S-a scremut muntele si a nascut un soarece… „care a preluat initiativa si a inceput sa reconstruiasca Olimpul particica cu pietricica” – e vorba de… ine? Care „zeu” vi se pare ca s-a apucat de „reconstruirea” Olimpului? Nici macar „particica cu (sic) pietricica” nu poate fi vorba. Sau o „piatricica” la secol, ca doar zeii au vreme destula! Dar ia spuneti-mi, asa e ca aveti noduri si bataturi (de varice nu stiu) la picioare. Se pare ca va deranjeaza pantofii cui ai zeitelor… Discutii degeaba, orice om de bun simt (adica, DE DREAPTA)l, stie ca pdl e terminat, mai terminat decit Olimpul grec antic. Deci, ca va fi Hefaistos (cum prefera trstul voiculescian si „liberalii”)sau Afrodita „vuitton” (cum o numesc tot ei), nici macar nu mai conteaza. In optiunile mele pdl a disparut atunci cind motiunea Reformatorilor a fost votata de DOAR trei insi: chiar initiatorii.

  Reply
 2. sorin

  Si totusi investitiile se vad si se utilizeaza.Sustin ca aceste investitii sa continue, si deasemeni sa fie verificate daca au fost facute corect.
  Sa faci „misto” cind nu cunosti problemele este o caracteristica generala a ziaristilor si a celor ce se prtibnd scriitori si purtatori de opinie.
  Din pacat sint probleme economice si financiare si as dori sa cunosc parerile celor ce cunosc aceste probleme nu a celor ce nu cunosc adunarea si scaderea ce da rezultate virgula. Oare cind vor intelege ” sriitorii de litere ” ca nu au treaba cu cifrele. Se digera greu.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *