Lucian Davidescu

Nu este niciodată momentul potrivit pentru povestea cu Hunter Biden

După New York Times – titlul de mai sus („It’s Never a Good Time for the Hunter Biden Story”) e real! – au descoperit și Washington Post și CNN laptop-ul lui Hunter Biden, despre care doi ani au strigat că e propagandă rusească și că nu-i nimic de văzut acolo. Și acum ce să vezi: stai că și în Ucraina… stai că și în China… stai că și în SUA…

Dar să nu uităm ce ne doare: Stai că și în România! Hunter Biden a fost angajatul lui Gabriel „Puiu” Popoviciu, pe post de lobby-ist paralegal (e și avocat, dar nu l-a reprezentat în vreo instanță) ca să-l scape de anii de pușcărie încasați pentru corupție, potrivit Daily Mail.

Hunter l-a cooptat în echipă pe Louis Freeh, fost director FBI, care a ajutat în cele din urmă la refuzul extrădării lui Popoviciu, obținut la Londra anul trecut (tot Freeh i-a fost avocat și lui Beny Steinmetz, căruia justiția din Grecia i-a refuzat extrădarea către România acum o săptămână).

Biden Jr., e-mail către Freeh (iunie 2016): „Am devenit foarte apropiat de client personal, care este după estimarea mea un om foarte bun care e tratat foarte rău de un sistem de justiție românesc dubios. Clientul meu nu a dat înapoi niciodată de la a strânge orice echipă e nevoie, la orice cost, pentru a obține dreptatea”.

Două luni mai târziu (august 2016) Freeh își intrase în pâine din plin: „Am solicitat (după cum am fost invitați) o întâlnire cu Generalul Coldea de la SRI pentru a-i prezenta descoperirile și argumentele noastre în numele lui GP (Popoviciu). Deocamdată DNA nu a fost de acord cu solicitarea noastră de a ne întâlni dar s-ar putea să o facă după ce ne vom vedea cu SRI. Sperăm că întâlnirea va avea loc săptămâna viitoare (…) Separat, mi-ar plăcea să vorbesc cu tine și cu tatăl tău despre cum am putea lucra împreună de la anul”.

Încă jumătate de an mai târziu (aprilie 2017), alt raport – Freeh către Hunter Biden: „Am avut o întâlnire foarte bună cu directorul SRI [George Maior Eduard Hellvig] și sperăm că va avea un impact pozitiv asupra cazului”.

Bine, am înțeles, până acum era fake-news și propagandă rusească. Dar iată că brusc nu mai e. Iar colțul monstruos care răzbate din mailuri e evident doar o mică parte, o investigație adevărată ar putea scoate la iveală cine și pe unde a făcut potecă, cine, ce și cui i-a promis.

Doamna Laura Codruța, doamna DNA, domnu DIICOT, tanti Justiția – nu vreți să aruncați un ochi pe povestea asta? Poate umpleți măcar un salon la Rahova, d-ăla înghesuit, cu paturi suprapuse.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Nu este niciodată momentul potrivit pentru povestea cu Hunter Biden

 1. Gabriel Radeanu

  Ce să facă Kovesi domnule Davidescu?Să se autoincrimineze?Ceea ce e grav în povestea asta,nu e susținerea lui Popoviciu,care la limită în SUA este lobby,ci influențarea elementelor din Justiția română prin intermediul serviciilor secrete românești,exercitată de entități private,deoarece aici nu pot fi cautionate serviciile românești de vreun acord cu CIA-ul.(chiar dacă colaborarea sau subordonarea DNA-SRI era definită legal în România-deci inculpatii nu pot ajunge niciodată la Rahova).
  Aceeași „cascadorie” reprobabila s-a întâmplat si-n Ucraina unde procurorul general a fost demis,de data aceasta la presiunea bătrânului Biden asupra lui Zelenski.
  E chiar mai puțin grav în Ucraina deoarece Biden a folosit un șantaj oficial interstatal,ăla cu miliardul de dolari,despre care cu trufie stupidă ne informează chiar fostul secretar de stat american…
  Și cu ocazia asta ne-am lămurit despre intervențiile politicului în Justiția română…ele sunt posibile doar via-exterior!
  Aiuritor,nu e faptul că aceste intervenții sunt posibile,ci faptul că societatea românească le găsește normale sau justificate!

  Reply
  • Catalin

   Ohoo, in Ucraina e foarte grav. Exista o conferinta de presa a doi procurori, de prin 2020, care cuprinde foarte multe date, de la cresterea pretului la utilitati(si nu numai) pana la modul de evaluare al procurorilor. E halucinant.

   Reply
 2. Ion Ion

  Există un procuror în USA care anchetează cazul urmăririi lui Trump de către instituții GUVERNAMENTALE (nu private!) americane. În timp ce era president, nu raket imobiliar!
  Acum niște zile, New York Times a anunțat că laptop-ul lui Hunter Biden „is real”.
  Pe de altă parte, vreau să-l văd (în RO!) pe ministrul justiției sau pe procurorul care ar avea curaj să demareze o anchetă! Cred c-ar zbura din post în mai puțin de 24h. Și la drept vorbind, nici Trump n-ar avea vreo mare satisfacție că Hunter Biden ar fi prins în plasa justiției dintr-o shithole country.
  Iar acum, că vreți – că nu vreți, trebuie să recunoașteți că fără implicarea fam. Biden și a deep state în Ucraina, cretinul de Putin ne-ar trimite mișto-uri din biroul lui Zelenski. Ce-i aia 50.000 USD per month pentru Hunter? O rachetă Javelin la trei luni! Și ce-ar fi, zic unii, DAESH fără implicarea fam. Bush sau Clinton? Cam ce-ar fi PSG fără implicarea Quatar-ului, adică o echipă de cartier multicultural!
  E foarte greu de evitat capcana confuziei dintre interese și idealuri, mai ales atunci când ești mic, într-o țară la fel.

  Reply
 3. Munteanu

  DA e bine ca sunt aratate faptele de coruptzie ale familiei Biden in Romania totushi pe langa macelul declanshat de familia Biden in Rusia Kieveana efectele in Romania sunt minore deocamdat dar cine stie ? plateshte CIA nishte „Azovi” din ashtia shi in R. Moldova care apoi ataca Romania shi dai shi lupta ca mor doar Romani de pe ambele maluri ale Prutului shi prospera companiile Americane producatore de armament unde actzionar este homosexualul ( partener de relatzii homosexuale cu Zelensky ) drogat Hunter Biden.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *