Ieri, Nicușor Dan a organizat o conferință de presă în care și-a lansat noul site și implicit principiile care vor sta la baza programului său politic cu care vrea să devină în 2020 primarul municipiului București. I-a avut alături pe Cosette Chichirău și Stelian Ion, posibili candidați pentru primăriile municipiilor Iași și Constanța, dar și pe Dumitru Dobrev, membru în conducerea națională a USR.
Intrăm în linie dreaptă pentru alegerile locale. Bucureștenii așteaptă un front comun al partidelor de opoziție împotriva administrației Firea-PSD. Principiile și direcțiile pentru București sunt realizate în colaborare cu experți și membri ai USR București.
Bazându-se și pe faptul că membrii organizației USR București au stabilit prin vot că îi susțin candidatura (86%), Nicușor Dan a subliniat ce îl recomandă pentru postul de primar: 15 ani de luptă pentru acest oraș, cu succese pe care le cunoașteți, cele 180 de mii de voturi pe care bucureștenii mi le-au acordat în urmă cu 3 ani, iar sondajele confirmă ceea ce am spus.
Cele 15 priorități ale lui Nicușor Dan pentru un București 100%:
- Mobilitatea
- Poluarea
- Încălzirea centralizată
- Prevenirea efectelor cutremurelor
- Reforma administrației
- Dezvoltare economică
- București pe harta lumii
- Serviciile de bază pentru cetățeni
- Infrastructură pentru educație
- Infrastructură pentru sănătate
- Servicii sociale
- Un București în care să-ți dorești să trăiești
- Cultură, societate și urbanism
- Bucureștiul, oraș bun cu copiii
- București, un oraș al îmbătrânirii demne
Mai jos puteți urmări toată discuția de la lansarea de ieri.
Nici un oraș din România și probabil nici din Europa nu va deveni un “oraș al îmbătrânirii demne”. Cu creșterea vârstei plecării la pensie, cu economia care este cum este, cu sălbăticirea (presupus) liberală și cu înlupirea oamenilor pentru oameni, cu ceea ce se anunță în 10 ani, cred că nici moartea nu va putea fi oferită demn celor bătrâni.
O prioritate ar fi aducerea anuală a 3-4 milioane de turiști străini. Poate nici legarea de Dunăre cu canal nu-i un proiect atât de ceaușist. Nici siguranța cetățenilor n-ar fi de nețintit într-o lume tot mai mafiotizată.
USR-ul și dl Dan ne dovedesc că suntem într-o perioadă nu foarte post- ideologie. Încă ne plac vorbele, iar dintre acestea, cel mai mult plasele țesute din minciuni coerente. M-am uitat la USR și Dan Barna (cu care am votat) cum trec pe lângă 2-3 milioane de voturi potențiale din muribundul rural românesc, în timp ce democrația internă de partid e frecată îndelung de corporatiști în teleconferințe mai ceva ca ness-ul pe vremuri la stat.
Chiar și-așa, candidat mai bun ca Nicușor Dan nu cred că poate fi inventat acum. Doar dacă niște domni îi iau la cernut trecutul și descoperă că odată, demult a băut cafea cu sare, ceea ce l-ar putea pune într-o netă inferioritate față de candidatul liberal (le liberalisme c’est leurs nouveau dada!). Orice se poate, într-o lume nelocuită de sfinți, dar plină de camere de supraveghere, microfoane și hackeri răspopiți. Un peisaj normal în statele de jaf funcțional, cu puterile separate de formă.
Prevenirea incendiilor si efectelor cutremurelor prin identificarea autorilor avizelor ISU si MLPAT false si repararea urgenta a obiectivelor afectate.
Mda, nu se afirmă Jos Firea și atât. Totuși, o poziție față de (solicitarea Apador Ch adresată Av. Poporului privind) taxa Oxygen se cuvenea a fi susținută.
Disclaimer: conduc o mașină pentru care ar trebui plătită taxă Oxygen cf hot CL.
DIN cele 15 priorități ale lui Nicușor Dan pentru un București 100% LIPSESTE CEVA ESNTIAL;
EL TREBUIE SA PRESTEZE ACTIVITATI PUBLICE CU CELE NECESARE PT A OFERI NADEJDE CA SA FIE DESMNAT DE CETATENI SI NU PENTRU CA EL ISI DORESTE SA AJUNGA PRIMAR GENERAL…..
POPULIMEA IN GENERAL S-A SATURAT DE SOFISME SI DEMAGOGILE CELOR CE SE VOR A FI ALESI………….
Imi aduc aminte alegerile de-acum cativa ani cand USR era de fapt USB si urbanismul era pe primul loc, impreuna cu preocupari de genul “aparam patrimoniul”, “aparam si largim parcurile”, etc. Acum, preocuparile astea sunt pe ultimele locuri. Pe primele au trecut, in ordine, parcarile (“mobilitate” asta inseamna pentru “corporatistii” din USR, nu va inchipuiti ca e vorba de transport public, precum in vest) privatizarea distributiei de apa calda (numai asta poate fi “Incalzirea centralizata”), si spart bani (imprumutati, probabil) la greu in constructii de stat si reabilitari… Eu stampila pe Firea n-am pus-o niciodata, dar nici nu mai risc sa o pun pe ND…
ND a fost surprins (nu era ceață :) ) de tv în parlament părând că în timp ce vorbea primul ministru discută cu o fostă colegă de uniune, care și-a dat demisia din acel partid. Fie și numai pentru acest gest, mă-ndoiesc că Pnl va susține prea ușor candidat unic. Cât despre alegătorii non Pnl, non Plus etc ar fi util de știut ce ar fi fost atât de interesant de discutat chiar în acel moment (și dacă chiar participa la discuție)