Ionuț Dorobanțu

Soacra lui Moisescu, cu o pensie de 1.000 de lei, o bate pe Mătușa Tamara! Cică i-a împrumutat 670 de milioane de euro soției lui! Ce spune Moisescu

UPDATE 2 Soacra atât de bogată a lui Vlad Moisescu are o pensie de doar 1.000 de lei. Pensionara se numește Flavia Ciocodei. Conform unor surse judiciare, întreaga avere acumulată din „comisioane“ era ascunsă pe numele soacrei lui Vlad Moisescu printr-un circuit de împrumuturi fictive, conform site-ului incomod.ph, un site de știri din Prahova.

UPDATE 1 Vlad Moisescu a recunoscut că există un contract de împrumut, dar susține că e o eroare în ceea ce privește suma. „Est un act sub semnătură privată care nu a avut niciun fel de consecință. Nu au existat acești bani, este o eroare materială de nominare a celui care a întocmit actul. Nu știu care este suma reală, nu am fost parte a contractului”, a declarat Moisescu în fața DNA Ploiești, după audieri.

Acesta a explicat că procurorii au instituit sechestru în cazul său pe case, acțiuni și conturi până la suma de trei miliarde de lei, iar documentul semnat de soacra și soția sa nu are nicio legătură cu Primăria sectorului 1 și nici cu PNL, dar și că nu există prejudiciu, iar dacă acesta ar exista, trebuie dovedit în instanță.

Știrea inițială

Un contract dubios ar fi fost descoperit de procurorii anticorupție în urma perchezițiilor efectuate în dosarul de corupție al primarului Andrei Chiliman. Este vorba despre un contract de împrumut încheiat între soacra lui Vlad Moisescu și soția acestuia, încheiat în 2009. Practic, soacra fostului trezorier al PNL și-a împrumutat fiica cu suma de 3 miliarde de lei noi, adică aproximativ 670 de milioane de euro.

Procurorii bănuiesc că acest contract prin care soacra o împrumuta pe soția lui Moisescu cu această sumă uriașă este fictiv și încearcă să mascheze mita primită de gruparea Moisescu – Chiliman din 2006 încoace.

Fostul deputat Vlad Moisescu şi Ioana Costescu, consilierul personal al primarului Andrei Chiliman, sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de influenţă. Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, şi consilierul local Ion Brad, sunt acuzați de constituirea a unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă într-un dosar privind atribuirea preferenţială de lucrări unor firme de la care primeau „comisioane” de 10% din valoarea contractelor încheiate.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, vineri noapte, ca Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Ioana Costescu şi Ion Brad să fie cercetaţi în libertate, sub control judiciar, în acest dosar.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Soacra lui Moisescu, cu o pensie de 1.000 de lei, o bate pe Mătușa Tamara! Cică i-a împrumutat 670 de milioane de euro soției lui! Ce spune Moisescu

 1. Tempor

  Primari, afaceristi, avocati si/sau notari, neinitiatii lui Isarescu, nu au aflat ca din 2005 sau taiat vreo 4 zerouri pentru orice act oficial. Din 2005 pana in 2009 sunt tot 4 ani (adica foarte multe zile).
  In 2009 sumele ce se vehiculau inca pe diferite piete, in special pe cea imobiliara, era halucinanta, era un boom ce duduia de pe vremea tov Tariceanu & Co si banca lui Isarescu de pe urma prostirii populatiei sa ia credite pentru apartamente si case la suprapret si orice, pentru ca nu-i asa era o crestere macro-artificiala extrordinara!
  Videanu facea averi colosale lasandu-se brusc de fumat, de cele cateva baxuri de tigari pe zi.
  Gluma-i, gluma, numai ca unii folosesc glumele pentru a prosti lumea pe fata ca sa faca averi pentru ei si urmasii lor si pentru a o putea intoarce atunci când nu tine.
  Urmeaza masterplanoarele de la autostrazi pentru noi cresteri macro?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *