Narcis Iordache

NEPOTISM SI PEDELIZARE IN CURTEA LUI TEODOR BACONSCHI UPDATE: ARC cere explicatii oficiale ministrului de Externe

Abia dupa ce Alianta pentru o Romanie Curata (ARC) a descoperit-o in curtea ministrului Teodor Baconschi pe fata tatii, seful de la Loteria Romana, Alexandra Laura-Benea a anuntat ca de fapt se retrasese de cateva zile din concurs. Insa daca acest caz de nepotism nu capata notorietate, probabil ca doamna director de formare profesionala de la Institutul Diplomatic Roman (IDR), care abia dupa numire a incercat sa se formeze profesional, pastra decizia de retragere doar pentru domnia sa.

IDR a reactionat tarziu si fara sa lamureasca toate aspectele sesizate de presa. De remarcat este insa faptul ca desi cazul se afla in lumina reflectoarelor, atitudinea sfidatoare la adresa publicului in general continua. Justificarea pentru felul in care domnisoara in cauza a fost numita director de formare profesionala la 25 de ani dovedeste ca putin le pasa de reactia publica celor care se cocoata in diverse functii pentru care nu au calificarea necesara. Ce credeti ca spune IDR? Ca fiica sefului Loteriei Nationale a fost numita director la 25 de ani la Institutul Diplomatic doar pentru ca era singura din cadrul colectivului care avea, pe langa diploma de licenta, si diploma de master! Experienta ce-i mai trebuia!?

Alianta pentru o Romanie Curata (ARC) a descoperit in curtea ministrului Teodor Baconschi, in urma sesizarii primite de la un cititor, un caz flagrant de nepotism la Institutul Diplomatic Roman (IDR), institutie publica subordonata Ministerului Afacerilor Externe, care se ocupa, in principal, de pregatirea profesionala a membrilor corpului diplomatic, iar in secundar de scolirea demnitarilor si functionarilor publici care doresc sa fie initiati in domeniul relatiilor internationale.

Mai precis, in iunie anul trecut, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, care este totodata si presedinte al IDR, a numit-o in functia de director responsabil cu formarea profesionala din cadrul institutului pe fiica de numai 25 de ani a unui important membru PDL din Cluj, Gheorghe Benea , aflat de aproximativ doi ani in fruntea unei alte institutii publice, Compania Nationala “Loteria Romana”.

Inainte sa fie insarcinata cu pregatirea membrilor corpului diplomatic, fiica directorului Loteriei, Alexandra-Laura Benea, a avut un insignifiant traseu profesional: secretara la firma tatalui in orasul natal, functionar la Camera de Comert si Industrie din Cluj si consilier de relatii publice la televizunea Antena 1 Cluj, unde s-a ocupat de monitorizarea presei. Apoi, brusc, pe 1 iulie 2010, a fost numita de ministrul Baconschi in functia de director al Directiei Formare Profesionala din cadrul IDR, nu se stie pe ce criterii avand in vedere ca nu avea niciun fel de experienta in diplomatie si nici nu lucrase vreodata in administratia publica sau in invatamant. Dar, era fata tatii!

Desi este director la IDR de mai bine de un an de zile, declaratiile de avere si de interese ale Alexandrei Laura Benea, pe care ar fi trebuit sa le depuna, potrivit legii, in cel mult 30 de zile de la numire, nu sunt de gasit nici pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe si nici pe Portalul declaratiilor de avere si de interese al Agentiei Nationale de Integritate (ANI). Dupa cum veti vedea, in aceeasi situatie se afla si ceilalti directori ai IDR.

Atributii care i-au permis sa faca regulile jocului

Directia de Formare Profesionala este de fapt cea mai importanta componenta a institutului si se ocupa de organizarea tuturor programelor de studii ale IDR, destinate membrilor corpului diplomatic şi consular al României, dar şi altor categorii de personal din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Aceeasi directie organizeaza si cursuri de competente generale in domeniul relatiilor internationale pentru demnitari, membri ai Parlamentului sau functionari publici precum si o serie de cursuri destinate diplomatilor straini.

In CV-ul postat pe site-ul IDR, Alexandra Laura Benea isi descrie pe scurt, principalele responsabilitati pe care le are ca director in cadrul institutului:

– intocmirea proiectelor planurilor anuale de pregatire
– realizarea de propuneri privind continutul programelor de pregatire,
– cadrele didactice si specialistii pe diferite domenii,
– organizarea desfasurarii cursurilor de pregatire,
– organizarea si desfasurarea diverselor manifestari stiinţifice si publice.

In urma cu cateva zile, ea a reusit o noua performanta, s-a inscris la concursul de admitere intr-un program special dezvoltat de IDR in colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe si intitulat “Programul de formare diplomatica initiala”, pregatindu-se astfel sa devina cursant al unor cursuri de formare organizate de institutia pe care, in acelasi timp, o si conduce.

Acest program a fost lansat public acum doua luni de ministrul Baconschi, care l-a prezentat drept o metoda de a atrage interesul pentru o cariera diplomatica unor “tineri eminenti, cu resurse intelectuale adecvate, interesati de diplomatie, care sa ia contact, prin intermediul acestui program, cu niste realitati, nu doar cu aspectele doctrinare, culturale sau teoretice ale relatiilor internationale”.

Logica ne spune insa ca un director din cadrul IDR care este si responsabil cu tot ce tine de formarea profesionala a membrilor corpului diplomatic nu ar trebui sa aiba nevoie de un curs de “formare diplomatica initiala” care este destinat, prin definitia sa, celor care vor sa ia un prim contact cu acest domeniu.

Accesul in acest program se face prin concurs de admitere in doua etape, o selectie de dosare urmata de un interviu, care este si proba eliminatorie. Selectia de dosare s-a consumat deja in prima jumatate a acestei luni, iar pe lista celor 99 de candidati admisi, la pozitia a 7-a, o gasim si pe directoarea Alexandra Laura Benea! Dintre cei 99, in urma celei de-a doua probe, care consta intr-un interviu, trebuie sa ramana doar 40. Conform calendarului de concurs, interviurile urmau sa se desfasoare incepand de miercuri 20 iulie si pana vineri, inclusiv. Fiica directorului Loteriei fiind programata sa sustina interviul printre primii.

Regulamentul concursului, secretizat la MAE

Romaniacurata.ro a incercat sa obtina o declaratie de la Alexandra Laura Benea, dar fara succes. O functionara de la secretariatul IDR ne-a confirmat ca, intr-adevar, persoana cu acest nume de pe lista candidatilor admisi este aceeasi cu directoarea din cadrul institutiei, adaugand insa ca aceasta a fost selectata pe baza faptului ca indeplineste conditiile de admitere din Regulamentul de desfasurare a concursului si nu datorita functiei pe care o are la IDR. Aceeasi functionara ne-a explicat ca regulamentul concursului, care nu exista publicat nicaieri, a fost aprobat direct printr-un ordin al ministrului de Externe, Teodor Baconschi, iar cabinetul acestuia este singurul loc de unde poate fi obtinut.

Unde si care sunt regulamentul si criteriile de numire?

Alianta pentru o Romanie Curata i-a solicitat ministrului Afacerilor Extern
e, Teodor Baconschi, sa faca public, de urgenta, Regulamentul concursului de admitere in “Programul de formare diplomatica initiala” organizat de IDR si MAE, precum si costul si sursele de finantare ale acestui program.
De asemenea, i-am cerut ministrului sa explice care sunt criteriile pe baza carora, la data de 1 iulie 2010, a numit-o in functia de director Formare Profesionala a IDR pe Alexandra Laura Benea, fiica colegului sau de partid, director al Loteriei Nationale.

Singura cu patalama la mana!

Intr-un final, cu intarziere, Institutul Diplomatic Roman (IDR) din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a remis presei, un comunicat de presa in care ofera cateva explicatii halucinante.

Potrivit comunicatului IDR – care nu este semnat si prin urmare nici asumat de vreo persoana din aceasta institutie – Alexandra Laura-Benea a fost numita in functia de director dintr-un singur motiv: anul trecut, la momentul numirii, era singura angajata la Directia Formare Profesionala din cadrul institutului care urmase studii postuniversitare si obtinuse o diploma de master, in timp ce restul aveau doar o diploma de licenta. Mai departe, IDR ne explica de ce fiica directorului Loteriei ar fi “pe deplin calificata pentru postul pe care il ocupa” si insira patru argumente:

– a studiat comunicare si relatii economice internationale la Universitatea Babes – Bolyai;
– deține un master in comerț exterior la aceeași universitate (master care i-a adus si promovarea in functia de director, dupa cum explica IDR);
– este doctorand la Universitatea Bucuresti;
– nu este membru al niciunui partid politic

Prin urmare, cei de la IDR considera ca este de ajuns sa ai o diploma de master si sa fii inscris la un doctorat – situatie in care se gasesc mii de tineri din Romania – ca sa te califici, la varsta de 26 de ani (25 la data numirii), pentru ocuparea unei functii de director in Institutul Diplomatic Roman (IDR) si sa ai ca principala responsabilitate organizarea cursurilor de pregatire profesionala “destinate membrilor Corpului diplomatic si consular al Romaniei care urmeaza a fi trimisi în misiune permanenta în strainatate”.

Benea anunta ca s-a retras abia dupa ce cazul sau a ajuns in lumina reflectoarelor

Comunicatul IDR nu ne explica de ce o persoana atat de pe “deplin calificata” pentru respectiva functie a mai simtit nevoia sa se inscrie la examenul de admitere in “Programul de formare diplomatica initiala”, organizat chiar de institutul in care are functie de conducere, in colaborare cu MAE, fiind deja admisa la interviu, in urma concursului de dosare. Totusi, suntem informati ca intre timp s-a razgandit: “Imediat după anunţarea rezultatelor primei etape de selecţie, pe data de 15 iulie, Alexandra Benea a renunţat oficial să se prezinte la etapa interviului, din motive personale”, precizeaza comunicatul IDR. Cu toate acestea, cititoarea noastra ne semnala faptul ca junioara respective inca figura ca fiind printre cei care trebuiau sa se prezinte la a doua etapa de concurs.

Pe de alta parte, regulamentul de concurs pentru admiterea in “Programul de formare diplomatica initiala”, lansat in luna mai, continua sa fie secret chiar si dupa ce a ajuns in atentia presei. Potrivit explicatiilor IDR, este vorba despre un “regulament intern”, aprobat de ministrul Teodor Baconschi pe data de 5 mai 2011, si care are un circuit inchis, fiind disponibil doar candidatilor inscrisi la concurs, daca fac o cerere scrisa in acest sens.

Pe site-ul IDR au fost facute publice doar cateva elemente din acest regulament, cele care fac referire strict la ce acte trebuie sa contina dosarul candidatului, care este calendarul de concurs si o descriere sumara a etapelor cursului. Nu se spune insa nici cine ii va examina pe candidati (comunicatul IDR precizeaza doar ca este vorba de o comisie mixta IDR – MAE din care nu face parte si directoarea Alexandra Laura-Benea, fiica directorului Loteriei Nationale) si nici care sunt criteriile pe baza carora acestia vor fi admisi sau respinsi, existand in acest moment 99 de candidati pe 40 de locuri, cate ofera Programul. Aceste detalii sunt probabil continute in “regulamentul intern”, care nu este insa public.

Potrivit scurtei descrieri de pe site-ul IDR, Programul de formare diplomatica initiala se va derula pe o perioada de sase luni. In primele doua luni, participantii vor urma cursuri “in care vor asimila cunostinte specifice carierei diplomatice” dupa care urmeaza doua stagii de practica a cate doua luni fiecare, unul in Centrala Ministerului Afacerilor Externe, iar cel de-al doilea in strainatate, la misiunile diplomatice ale Romaniei in alte tari.

Toate costurile sunt suportate de stat, intrucat “pentru inscrierea şi participarea la „Programul de formare diplomatica initiala“, precum si pentru cele doua luni de practica din cadrul misiunilor diplomatice nu vor fi percepute taxe”, asa cum scrie pe site-ul IDR.

“Costurile acestui program de formare sunt compuse din cheltuieli cu personalul didactic (experţi din afara IDR şi MAE) estimate la aproximativ 15.000 lei pentru întregul curs şi din cote părţi ale cheltuielilor administrative de funcţionare ale IDR în valoare de circa 3.000 lei”, mai precizeaza comunicatul dat publicitatii astazi de IDR.

Membrii conducerii IDR isi tin averile la secret

Dupa cum spuneam mai sus, directorul de Formare Profesionala de la IDR, Alexandra Laura Badea nu si-a depus nici declaratia de avere si nici pe cea de interese, desi a fost numita in functie in urma cu peste un an. Sau, cel putin, daca au fost depuse pe undeva, aceste declaratii nu au fost publicate nici pe pagina web a institutului, nici pe cea a MAE si nici pe pe Portalul declaratiilor de avere si de interese al Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

In aceeasi situatie se gasesc si ceilalti doi membri ai Colegiului director al IDR . Unul dintre acestia este Florin Diaconu, director al Directiei Furnizare de Expertiza pentru MAE, ale carui declaratii de avere si de interese, daca le-a depus, nu au fost publicate nicaieri. Cel de-al doilea este chiar directorul general al Institutului, Radu Carp, a carui ultima declaratie de avere publica dateaza din 15 iulie 2009 si a fost depusa de acesta in calitate de prodecan al Facultatii de Stiinte Politice din cadrul Universitatii Bucuresti. O puteti citi aici.

Radu Carp a fost numit in functia de director general al IDR pe data de 23 aprilie 2010 si, cu aceasta ocazie, ar fi trebuit sa depuna o noua declaratie, care trebuie reinnoita anual.

Potrivit legii, nedepunderea declaratiilor de avere in termenul prevazut se sanctioneaza cu amenda de la 50 la 2.000 de lei, iar ANI poate sa declanseze din oficiu procedura de verificare a averii.

*** ***

Alianta pentru o Romanie Curata a adresat ministrului de Externe, Teodor Baconschi, o cerere oficiala in care i se cere sa faca publice urmatoarele informatii si documente:


Ordinul de ministru prin care Alexandra
Laura-Benea a fost numită in funcţia de director al Direcţiei Formare
Profesională din cadrul Institutului Diplomatic Român

– Criteriile şi modalitatea de
selecţie care au stat la baza numirii Alexandrei Laura-Benea in functia de
director al Directiei Formare Profesionala din cadrul Institutului
Diplomatic Roman

Regulamentele
concursurilor pentru ocuparea unei funcţii de conducere sau de execuţie în
cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Regulamentul “Programului de
formare diplomatică iniţială” organizat de Institutul Diplomatic Roman şi
aprobat la data de 5 mai 2011 de ministrul Afacerilor Externe.

Lista nominală
a membrilor
comisiei mixte IDR/MAE de evaluare a candidaţilor la examenul de admitere
în “Programul de formare diplomatică iniţială”

Lista misiunilor diplomatice
ale României unde urmează să se desfăşoare stagiile de pregătire ale celor
40 de persoane care vor fi admise în Programul de formare diplomatică
iniţială

– Bugetul alocat desfăşurării
“Programului de formare diplomatică iniţială” cu precizarea sumelor de
bani necesare cheltuielilor pentru fiecare etapă a acestui program: partea
teoretică, stagiul de pregătire în centrala MAE, stagiul de pregătire la
misiunile diplomatice ale României în străinătate (inclusiv cheltuieli de
deplasare şi cazare)

Vezi si articolul Alinei Mungiu Pippidi din Romania Libera.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

17 thoughts on “NEPOTISM SI PEDELIZARE IN CURTEA LUI TEODOR BACONSCHI UPDATE: ARC cere explicatii oficiale ministrului de Externe

 1. cornel

  O discutie serioasa se justifica a fi facuta, privind acest personaj baconschi, ministru al unuia din cele mai semnificative componente ale statului. Discutii, mai mult sau mai putin serioase, dar de fiecare data cu incarcatura, sau purtat de la imbaiere pana la ,,cadenta,, de votare de la paris, de la autovulnerabilitatile de mascul, vrs. udrea, la lipsa de continut a discursului acestui asa zis ministru. Deci dl. Narcis Iordache, reuseste sa descopere la ,,pachet,, un sir de grave nereguli/nelegalitati, al acestui individ ce se mai vrea si crestin democrat eu.

  Reply
 2. Diplomatu

  Bravo domnule baconschi. Cu asemenea diplomati ne vom extinde colaborarea cu alte tari la calendele grecesti si tot atunci vom intra si in spatiul Schengen. Sau poate pe dvs. va intereseaza doar votul prin corespondenta.
  Numai hahalere si tupeisti nesimtiti au ajuns pe functii de conducere si ne mai intrebam de ce ne scuipa toti strainii.
  Mergeti ca turisti in Olanda si o sa vedeti cum va intreaba la granita, de ce ati venit in Olanda? Si va privesc de sus, cu sila.

  Reply
 3. Alin

  Din pacate, in Romania nimic nu a mai ramas sacru. Avem parte de o pitipoanca care isi organizeaza singura un concurs de formare profesionala (ea fiind director). Sunt curios ce intrebari ii va pune directorul Alexandra Laura Benea, candidatului Alexandra Laura Benea? Sau in cazul in care este alcatuita o comisie , care subaltern are curajul sa-si respinga directorul la interviu?

  Reply
 4. Dan Ungureanu

  The proof is in the coliva, cum se zice in aripa crestin-democrata a PDL.
  Super greatza. Noi centram, noi dam cu capul, ne spune clasa politica.
  Inainte, patronii exploatau proletarii. In Romania, shmecker people (partide) conduc stupid people (cei 60 % cazuti la bac).

  Reply
 5. Alexandra Enache

  Stirea este cat se poate de reala…..directorul IDR si lacheul lui Base, tov. radu carp si pitipoancele pe care le-a adus in institut de la inscaunarea sa (prin „detasare”) pregateau aceasta miscare inca de la inceputul anului. A fost de la bun inceput un program destinat racolarii de cadre PDL si plasarea acestora direct in MAE. Ce posturi blocate? Ce respectare a legilor? Totul, in epoca lui carp, se face prin „detasare”. Pana si amantele si le aduce prin institut, tot prin „detasare”, ca sa-i terorizeze pe angajatii care nu sunt agreati de tandemul psihopat carp-diaconu. Aha, ceea ce nu s-a observat este faptul ca prin acest program se incearca ridicarea altei odrasle analfabete: fiul tov. Director Furnizare pExpertiza MAE (Florin Diaconu), cel plasat parca la Nr. 25 pe faimoasa lista, Alexandru-Tudor Diaconu. Precizez ca nu sunt absolut sigura de aceasta informatie, insa ea poate fi usor verificata de dvs. Cautati pe lista absolventilor de la Universitatea Bucuresti de anul acesta si daca veti descoperi acelasi nume, atunci veti mai afla si ca odrasla repetenta a tov. Diaconu a absolvit in sfarsit facultatea si „tatucul” vrea sa-l bage la nea Baconschi in minister. By the way, tatucul este cunoscut ca avand grave deviatii de ordin comportamental si chiar psihice (detine la spitalul Floreasca, o fisa psihiatrica interesanta). La acest program nu au intrat
  decat persoane cu „recomandari” beton. Detin informatia (pe care o pot proba cu documente)
  ca la nivel de conducere a IDR se castiga foarte, foarte bine: adica de ordinul sutelor de milioane, salarii mai mari decat cele din MAE, asta in conditiile in care majoritatea bugetarilor au fost dati afara si ostracizati. In toata aceasta perioada, in IDR, se semnau acte aditionale care mareau salariile chiar si cu 300%. De asemenea, d-ra Benea castiga la conducerea IDR, aprox. 120 de milioane. Superb nu?, mai ales ca din aceasta luna, odrasla loteriei nationale a trecut la o gradatie superioara. In plus trio-ul de cosmar Carp-Diaconu-Benea au instituit un regim de teroare printre angajatii cu vechime ai IDR si nemembri ai PDL (adica, „fara pile”), organizand tot felul de comisii de disciplina, la care sunt prezentate acuzatii aberante si fabricate, iar audierile tin si 7 ore pe zi. De exemplu, tov. Benea considera drept disciplinara, consumul de hartie pentru imprimanta! Diplomatia noastra are un viitor de aur!

  Reply
 6. GoGu

  Pentru Dna/Dra/Tov Alexandra Enache: spuneti-mi va rog cum poate o persoana analfabeta sa ramana repetenta? Si daca totusi tatucul isi da odrasla (analfabeta of course) spre educatie, si-si pune pilele „in aplicare” unde este dovada repetentiei dlui Diaconu Alexandru? Vreo foaie matricola, un document ceva macar. Aruncam cu afirmatii aiurea si jignim gratuit fara dovezi. Poate ma insel si dvs nu stiti care este definitia cuvantului „analfabet”. Haideti sa va ajut cu o explicatie din DEX:

  ANALFABÉT, -Ă, analfabeți, -te, s. m. și f., adj. (Persoană) care nu știe să scrie și să citească;

  Din cate stiu oricine poate aplica la orice fel de job in tara asta.

  Cate ceva si despre acest site al aliantei pentru o Romanie curata: aveti un iz de opozitie care miroase de la 7 poste departare..

  Reply
 7. un diplomat

  Nu exista nici o Arina Matei care fi sesizat vigilent presupuse nereguli sau care sa fi participat la concursul organizat de IDR. Sub acest pseudonim se ascunde fostul ofiter de presa la Institutul Diplomatic in vremea cand acesta era condus de Vlad Nistor, unchiul persoanei. Un caz de nepotism stiut si tolerat ani de zile. Aceeasi persoana a fost respinsa la selectia pentru participarea la cursul de formare diplomatica deoarece nu corespunde criteriilor profesionale. Dupa ani de nepotism in adevaratul sens al cuvantului, greu te poti obisnui cu exigentele unui concurs la care sunt aproape 10 pe loc. Verificati cu atentie cine si de ce va sesizeaza, nu mai traim in anii 50 sa ne lasam traumatizati de teroarea denunturilor calomnioase. Mult succes!

  Reply
 8. Emil

  Îmi place cum este semnat comentariul de la numărul 8, „un diplomat”. Parcă suntem în plin Caragiale, cu „…nişte cucoane cărora le-ai fost, cândva, simpatic”.

  Reply
 9. Emil

  Dacă conceptul de „partener media” înseamnă ceeace bunul simţ îmi spune mie că înseamnă (drept este că nu sunt specialist în probleme de media, un simplu consumator, consumator care a degustat rigoarea analizelor de la Agenţia de Monitorizare a Presei) poate nu ar strica să aruncaţi un ochi rece şi pe lista „partenerilor media”. Cu mici excepţii, (un articol apărut aseară târziu pe Hotnews, articol care reproduce în proporţie de 70% comunicatul – ridicol, cum îl denumiţi, al IDR – MAE, iar comentariile indezirabile pentru reforma statului sunt suprimate) la aproape 48 de ore de la publicarea acestui articol, acolo încă se aşteaptă okey-ul. Dar, după cum am precizat, eu sunt un simplu consumator. Anumite subtilităţi s-ar putea să-mi scape…

  Reply
 10. Sorin

  Fetita asta (ajunsa mare directoare) nu e capabila sa-si completeze un CV destul de modest inca. Atentie la anii de liceu domnisorico!

  Reply
 11. Anonim

  Am avut si eu un dosar depus si sunt interesat sa stiu care au fost criteriile de selectare a dosarelor.

  Reply
 12. dana

  as vrea sa stiu care este opinia dvs cu privire la faptul ca nu s-au ocupat cele 40 de locuri.
  mi se pare penibil pentru o institutie precum IDR sa tot dea comunicat de presa prin care nu lamuresc in niciun fel de ce dsoara Benea, mai prost pregatita decat majoritatea celor care s-au inscris la acest program, daca verificam CV-ul, este directoare!!! Chiar nu putem facem nimic? comentam atat pe site-uri si bloguri, ne exprimam nemultumirea dar nu facem nimic!!! De ce nu ne invata societatea civila cum putem riposta avalansei acesteia de nesimtiri, calcari in picioare a valorilor, sfidarii pe fata si fara rusine???

  Si inca ceva ce mi se pare penibil si arata nivelul de cultura si inteligenta al celor de la IDR este faptul ca dau comenturi pe site-ul acesta dandu-se altcineva fata de cine sunt si fiind foarte afectati de ceea ce spun diverse persoane aici. Credeti ca daca nu va dati numele nu isi da nimeni seama ca sunteti de la IDR sau rude ale celor de acolo? Niciun om cu bunsimt nu s-ar apuca asa aiurea sa ia apararea nesimtirii care se intampla in aceasta institutie!

  Reply
 13. mortaciunea furibunda

  ARC trebuie sa ceara anularea acestui cvasi-concurs, demisia lui Baconschi si a tuturor directorilor din IDR care au organizat, au fraudat la nesimitire concursul si si-au bagat rudele in minister, sfidand atatia concurenti , respinsi pe nu se stie ce criterii.
  Propun candidatilor respinsi, cu CV-uri beton, sa le trimita ARC , in PDF si aceasta sa faca o contestatie unica, depusa la registratura MAE, cu toate neregulile sesizate, cu marturiile verbale ale candidatilor, cu contestatiile lor scrise si depuse la IDR si neluate in seama, cu raspunsurile stupide date de IDR, daca sunt.
  De asemenea, cu toate aceste acte, ARC poate sa sesizeze oficial si procuratura, prin plangere penala, impotriva initiatorilor concursului, pentru abuz in serviciu contra interesului public dar si sa mearga in contenciosul administrativ, pentru abuz de putere si vatamarea intereselor si drpeturilor legitime ale celor care au candidat si au fost respinsi.
  ARC sa ceara oficial ministrului explicatii pentru ca a sustinut public si a dat rezultatell !!! unui concurs nul inca din momentul organizarii lui (pentru ca eludeaza legile tarii, inclusiv pe cea a transparentei institutionale) si demisia tuturor celor implicati in scandal. Este inadmisibil ceea ce se intampla. Lucrurile nu pot ramane asa.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *