Mihaela Parghel

”NĂRAVUL”. Luana Minea, cea care l-a ameninţat pe poliţistul Godină, suprinsă când vota la două mâini în Consiliul Judeţean Braşov (VIDEO)

După ce a trecut prin „gura presei” din cauza obiceiului de a ameninţa folosindu-se de funcţiile pe care le deţine, fosta şefă a Crucii Roşii Braşov, Luana Minea, iese din nou la rampă. Femeia care l-a ameninţat pe poliţistul Marian Godină că „îl îngroapă”, pentru că a oprit-o în trafic şi a aplicat o amendă, (AICI) a fost surprinsă în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Braşov, votând la două mâini. Luana Minea a folosit la votarea mai multor proiecte de hotărâte, atât aparatul său cât şi pe cel al colegului său de bancă, Carol Ambrus, care a apărut la începutul şedinţei, a semnat condica de prezenţă şi apoi a ieşit din sală.

Minea a negat că ar fi votat „la două mâini”. Hotărârile votate de ea pot fi contestate

Până la momentul în care a fost surprinsă de camerele de luat vederi şi de camerele foto, Luana Minea a apucat să apese de mai multe ori, voturile sale contând decisiv pentru trecerea „la mustaţă“ a unor proiecte care vizau patrimoniul judeţului şi care aveau, astfel, nevoie de susţinerea a două treimi dintre consilieri. Practic, la aceste proiecte de patromoniu, deşi la momentul votului în sală erau 25 de consilieri, pe tabelă se înregistrau 26 de voturi. Cea care apăsa la două mâini era Luana Minea. Fosta social democrată a continuat netulburată să voteze la două aparate până când a realizat că presa imortalizează momentele.

Întrebată, la finalul şedinţei de plen, de ce a votat şi în numele colegului său, Luana Minea a negat, în faţa presei, că ar fi făcut acest lucru. „Nu. N-am votat pe al meu, n-am votat la două mâini, deci chiar nu. Te rog frumos, deci chiar asta mai îmi lipsea”, a spus consiliera judeţeană.

În mod legal, hotărârile votate la două mâini sunt nule de drept şi pot fi anulate dacă cineva contestă la instanţa de contencios administrativ,  lucru a fost confirmat inclusiv de consilierul judeţean Aurelian Danu.

Conducerea CJ Braşov: „Sunt surpins să aflu că îi place pianul” 

Vicepreşedintele CJ Braşov, Adrian Gabor, care a văzut, tot din filmările presei votul la două mâini al colegei sale, a declarat că e surprins să afle că Luanei Minea „îi place pianul”. „Am rămas surprins când am văzut Luanei Minea îi place pianul. Ea zice că nu este așa ceva… Suntem în 2016 și nu credeam că unii asta vor învățat consilierii judeţeni de la unii parlamentari. Nu îmi explic de ce a făcut acest lucru. Nu înțeleg cum poate fi cineva atât de inconștient, mai ales că presa este în spatele sălii de şedinţe, şi chiar un pic mai sus decât restul consilierilor, și vede tot ce se întâmplă ”, a declarat Adrian Gabor.

Votul la două mâini a fost adus şi la cunoştinţa noului vicepreşedinte al CJ, Mariana Cîju, care a preluat şi atribuţiile de preşedinte. Cîju, care a subliniat că ţine la corectitudinea votului, spune că nu a sesizat dacă vreunul dintre colegii săi a votat „la două mîini“, însă spune ca va încerca să verifice această informaţie. Informaţia în sine este greu de verificat, în condiţiile în care cel în numele căruia a votat Luana Minea a semnat pentru prezenţă – deci era, teoretic în sală, dar practic nu a participat la o mare parte din şedinţă, fiind ieşit din sală. Ceea ce rămîne sînt însă datele oferite de filmările şi fotografiile făcute de ziarişti.

A rămas în CJ deşi a demisionat din PSD. Partidul nu i-a retras sprijinul

Luana Minea a fost aleasă în Consiliul Judeţean pe listele PSD, în 2012, fiind la al doilea mandat. La începutul anului, Luana Minea a fost personajul principal într-un scandal iscat de agentul de poliţie Marian Godină, care a declarat atunci că Minea a încercat să îl intimideze pentru a nu aplica o amendă în trafic. În urma celor relatate de Godină, Luana Minea şi-a dat demisia din funcţia de membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (funcţie la care a făcut referire când l-ar fi ameninţat pe poliţist), iar apoi a demisionat şi din PSD, anunţând în acelaşi timp că intenţionează să îl dea în judecată pe agentul care i-a stricat imaginea.

O dată cu renunţarea la funcţia de membru al PSD, Minea ar fi trebuit să îşi piardă şi postul în Consiliul Judeţean. Pentru aceasta însă, ar fi fost nevoie ca PSD, partidul pe listele căruia a fost aleasă, să ceară acest lucru, ceea ce nu s-a întâmplat, social-democraţii preferând să meargă până la finalul mandatului în aceeaşi echipă în CJ.
Astfel,PSD Braşov a depus la Registratura CJ o notificare prin care a anunţat că Minea nu mai este membru de partid, dar că nu i-a fost retras sprijinul şi nu au nominalizat o altă persoană în locul ei. Aşa se face că fosta social-democrată Luana Minea este în continuare consilier judeţean.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “”NĂRAVUL”. Luana Minea, cea care l-a ameninţat pe poliţistul Godină, suprinsă când vota la două mâini în Consiliul Judeţean Braşov (VIDEO)

 1. cosmin

  Noi suntem prosti ca le permitem orice. Ca ei se comporta ca animalele de prada, e evident. Ca nu vor sa se schimbe, iarăși este evident.
  Cu cât suportam mai mult cu atât mai violenta va fi ddetronarea lor.
  Greseala noastră , ca națiune, este că permitem răului sa se dezvolte, sa crească, să atingă apogeul.
  Apoi reacționăm violent.
  Oricum , actuala clasă politică se joacă cu focul. De prea mult timp.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *