Adrian Popescu

MRU cumpără maşini de teren pentru spioni. Şi parlamentarii vor mașini noi 4X4 performante

Abia instalat la şefia Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu a dat comandă pentru un lot de 25 autoturisme de teren, pentru care este gata să plătească suma de 1,3 milioane lei fără TVA.

Potrivit unui anunţ postat pe SEAP, furnizarea maşinilor se va face prin programul Rabla, iar cerinţele tehnice sunt următoarele: capacitate cilindrică 1,5 cm3, diesel, normă de poluare Euro5, putere minim 80kW, cutie de viteze manuală 6+1 trepte, tracţiune integrală, consum maxim 5,5 litri/100 km, computer de bord, tapiţerie din piele naturală/ecologică; asigurarea în post garanţie de service, piese de schimb şi consumabile, pentru o perioadă de minim 10 ani de la semnarea contractului de achiziţie; garanţie pentru autovehicul minim 36 luni sau 100.000 km.

Nu ştim pentru ce le trebuie spionilor români de la SIE autoturisme de teren, teoretic ei acţionează în străinătate sub acoperire.

Parlamentarii vor şi ei maşini noi: 4X4, culoarea negru metalizat

Senatorii par să se fi plictisit de maşinile pe care le au în dotare şi vor acum maşini performante, mai ales că la anul trebuie să meargă în campanie electorală, ceea ce presupune efectuarea de lungi drumuri în teritoriu.

Senatul a lansat de curând o licitaţie publică privind achiziţionarea a 61 de autoturisme, prin programul Rabla, valoarea estimată a contractului fiind de 4,6 milioane lei cu TVA. Justificarea oferită de Senat este că o parte din maşinile aflate în dotarea instituţiei sunt uzate şi trebuiesc casate.

Parlamentarii au însă şi pretenţii cum să arate noile maşini: culoare negru metalizat, să aibă minim 5 locuri şi tracţiune integrală 4×4.

În schimb, Camera Deputaţilor doreşte să aibă un nou sistem de vot electronic. Sistemul trebuie să permită exercitarea votului electronic (vot deschis sau secret), pe baza unui dispozitiv individual de identificare personalizat de tip „chip-card”, urmând ca rezultatele să fie afişate automat atât pe ecrane individuale, cât şi pe ecranul general al sălii de şedinţă.

Tot prin acest proiect, Camera Deputaţilor va beneficia de traducerea simultană în opt limbi a dezbaterilor, atunci când este cazul.

Proiectul a fost estimat la aproximativ 1,9 milioane lei fără TVA.

Rămâne de văzut dacă acest nou sistem va împiedica exercitarea votului „la două mâini”, folosit destul de frecvent de parlamentari.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “MRU cumpără maşini de teren pentru spioni. Şi parlamentarii vor mașini noi 4X4 performante

 1. billy

  Una din solutii ar fi reducerea numarului de parlamentari la un sfert, dar si gasirea unei formule prin care sa nu-si mai stabileasca singuri cheltuielile sau veniturile personale. Nu ma pricep, dar poate e o idee.

  Reply
 2. RedCard

  Le trebuie 4×4 pt a vota la comandă, dormind?! Sau să doarmă-n ele?!?! Cum justifică? – în teritoriu, unii n-au ajuns vreodată, nici nu pot localiza pe hartă!!!

  Reply
 3. Tempor

  Daca tancurile si alte vehicule blindate ar fi un pic mai accesibile la pret si ar fi la libera vanzare si inmatriculare, producatorii si comerciantii ar avea succese si profituri imense la noi.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *