Cristian Ghingheș

Ministerul sportului am înțeles, dar al tineretului când?

Mi se pare o dovadă de mare lipsă de interes şi de respect felul în care Ministerul Tineretului şi Sportului tratează sectorul de tineret. Sâmbătă, la Baia Mare, ministrul Ioana Bran a dat o dezbatere cu sute de tineri din toată ţara din cadrul Summitului Tinerilor pe un meci de rugby.

Asta după ce chiar cu glasul ei, în cele doar 20 de minute în care a fost prezentă, a afirmat că vreo 90% din activitatea MTS reflectată în spaţiul public se referă la sport şi că nu prea îşi explică acest lucru. Ei, uite de asta!

În plus, modul superficial de a dialoga cu tinerii din perspectiva „să fie bine ca să nu fie rău“ pe mine, unul, mă nemulţumeşte. La lucrările Summitului Tinerilor, Ministerul Afacerilor Externe a fost reprezentat de un secretar de stat, deci de o persoană cu rang mai înalt decât trimisa Ministerului Tineretului şi Sportului, prezentă pe parcursul dezbaterilor prin subsecretarul de stat Cristina Andronic, fata cu ideea de să fie bine ca să nu fie rău.

Am auzit de prea multe ori din partea reprezentanţilor Ministerul Tineretului şi Sportului, mai ales în actualul mandat, dar şi în weekend la summit, îndemnuri de implicare la adresa noastră şi „hai să facem împreună“, în condiţiile în care aceşti oameni efectiv nu îşi fac treaba pentru care sunt numiţi şi până la urmă plătiţi din banii noştri.

Ne întrebăm de ce nu avem consilii consultative de tineret şi fonduri pentru activităţi de tineret în multe dintre judeţele şi oraşele noastre, lucruri prevăzute în Legea tinerilor din 2006? Asta se întâmplă în primul rând pentru că Ministerul Tineretului şi Sportului nu îşi face treaba: aceea de a monitoriza aplicarea acestei legi care are deja 12 ani vechime. 12 ani şi încă nu este aplicată.

În schimb, bine că avem gale, chermeze, meciuri festive şi serbări organizate de acest minister.

foto: Capitala Tineretului din România


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *