Mihai Tudose (PSD) candidat poziția 1 Camera Deputaților – Brăila (2016)

tudosemihaiNepotism

Afaceri cu statul

De profesie jurist, doctor în ştiinţe militare la Academia SRI, Tudose este şi conferențiar universitar pentru elevii SRI şi vrea al cincilea mandat în Parlament.

Sotia lui Mihai Tudose  încasează, ca asistent manager, un salariu 5.000 de lei pe lună, de la firma de construcţii EN Electric Proiect Office SRL. Societatea  are sediul social în Bucureşti  si se ocupă de lucrări de instalaţii electrice. Desi in anul 2013 a avut un singur salariat, firma a declarat o cifră de afaceri de 889.569 de lei şi un profit net de 100.064 de lei.  In februarie  2015, EN Electric Proiect SRL a semnat un contract de 6,5 milioane de euro cu Ministerul Dezvoltării. Atribuirea a avut loc după intrarea în guvern a lui Tudose, in 2014.

Acuzat de plagiat

Acuzat de plagiat, in 2015, pentru o treime din lucrarea sa de doctorat, Mihai Tudose a declarat ca a beneficiat de acordul scris al autorilor: „Poate am fost şi puţin neglijent, dar era ca şi cum aş face o lucrare de geometrie”. Marian Popescu, preşedinte al Comisiei de Etică din cadrul Universităţii Bucureşti, a declarat însă, după ce a studiat documentele, ca mai multe fragmente indică fără dubiu nu numai copierea, dar şi intenţia de a copia. În baza tezei de doctorat, Mihai Tudose a fost încadrat, în 2011, ca lector la Academia SRI, iar doi ani mai târziu a ajuns conferenţiar.
50 de pagini ar fi plagiate, uneori cuvant cu cuvant, dintr-o alta lucrare de doctorat, sustinuta in 2009 de comisarul-sef Radu Andriciuc, la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”. Politistul a recunoscut in fata jurnalistilor ca si-a vandut teza. „Domnul Tudose m-a contactat si i-am cedat drepturile de proprietate, ca pentru orice marfa. Era 2008 si aveam niste probleme financiare, va aduceti aminte ce au patit bugetarii, plus ca fiul meu dadea Bacalaureatul. A fost vorba de cateva mii de euro”, a spus comisarul-sef.

 

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ministrul-economiei-mihai-tudose-acuzat-ca-a-plagiat-in-teza-de-doctorat-un-politist-sustine-ca-i-a-vandut-lucrarea-sa.html

http://www.evz.ro/ministrul-economiei-suspectat-ca-a-plagiat-o-treime-din-lucrarea-de-doctorat.html


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *