Romania Curată

Manifestații pentru demisia Avocatului Poporului, la București și Cluj

Mai multe manifestații de protest contra Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, au fost anunțate de inițiatorii petiției ce a strâns până luni dimineața aproape 130.000 de semnături. Acțiunile vin ca urmare a deciziei lui Ciorbea de a ataca la Curtea Constituțională Legea  90/2001, cea care l-a împiedicat pe Liviu Dragnea, condamnat penal cu suspendare în Dosarul Referendumului, să facă parte din Guvern.

Marți, între orele 13 și 15, o delegație a inițiatorilor petiției va merge pentru a depune circa 100.000 de semnături, la sediul instituției Avocatului Poporului din București (str. Eugeniu Carada, nr. 3), urmând ca miercuri seara, de la ora 18, la Piața Universității, să aibă loc un miting de protest.

„Suntem 127.000+ cei care cerem demisia lui Victor Ciorbea. Știu că mulți dintre noi semnăm petiții online și mai apoi ne întrebăm dacă ele au vreun efect. Ei bine, totul depinde de noi. Victor Ciorbea poate pretinde că nu știe de semnăturile noastre. Așa că hai să-i batem la ușa biroului și să i le înmânăm. În felul acesta, domnul Ciorbea va fi nevoit să reacționeze”, a anunțat inițiatorul petiției, Tudor Bradatan.

Dacă vreți să înregistrați și voi, și nominal, puteți să o faceți, la aceeași oră sau oricând vă este la îndemână. Copiați pe o foaie textul petiției (la care puteți adăuga și alte argumente), semnați-l și înregistrați-l în oricare din județele unde Avocatul Poporului are sedii (vezi aici lista)”.

Doar împreună putem să-l determinam pe Victor Ciorbea să plece. Începem cu această înmânare de semnături, continuăm cu tipărirea într-un ziar de mare tiraj sau pe panouri publicitare în București a mesajului nostru și nu în ultimul rând, ieșim din casă”, a mai anunțat inițiatorul.

Pagina de Facebook a evenimentului de depunere a semnăturilor este aici, iar cea a mitingului, aici.

Un alt miting de protest contra Avocatului Poporului va avea loc tot miercuri, de la ora 18, la Cluj, la Piața Unirii. Pagina de FB a evenimentului clujean, aici.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

9 thoughts on “Manifestații pentru demisia Avocatului Poporului, la București și Cluj

 1. marika

  de ce sa plece? Ce lege a incalcat? Voi doriti sa plece fiindca asa doreste arogantul presedinte in ura lui bolnava fata de PSD si Dragnea? Nu fac jocul acestuia! Demersul lui Ciorbea este legal hotararea o ia CCR!
  Iohannis sa se trateze sau sa plece! Nu poti conduce tara cu ura! Nu e mai bun decat ceilalti! Are un trecut tenebros !

  Reply
  • MIB

   A incalcat legea de baza a institutiei pe care o conduce si lucreaza doar in interesul „poporului” in sensul PSD: cine nu e cu noi, emanatii celor 18% din populatie care ne-a votat, e strict impotriva noasta, si tot ce facem facem ca sa va jefuim sau manipulam! Unii ar numi asta a conduce tara cu dragoste, ca o conduce intr-un fel sau altul de 26 de ani.

   Reply
  • NICOLAE ION

   Cine ameninta cu suspendarea si nu da voie presedintelui sa scoata nici o vorba fara sa fie anenintat ?.De 15 ani de cand este legea de ce n-au atacat-o ?.Acum ca sa-l scape pe Petrache Lupu de la [Maglavit]-Gratia sunt in stare sa schimbe si constitutia tarii.Sau credeti ca toata tara este prostita de voi ?. Rusine sa va fie…!!!.

   Reply
 2. marius

  „Vreau la scoala, nu pe strada” e mesajul principal de pe pagina de fb care cheama la protest! Fara comentarii

  Idee stupida pentru un miting fara sens, pe ger si care nu are nici o tresarire in societate! Am impresia ca usr nu intelege ce catastrofa a putut face trio ciolos_dincu_borc plecand de la marirea impozitelor pentru sclavi si pana la contestarea legii impotriva mafiei bancare.
  Din cauza asta s_a ajuns la un amarat de 8% dupa valul de ura urias impotriva guvernarii mafiot corporatiste a lui ponta in 2015 si 2016!

  Reply
 3. NICOLAE ION

  Ciorbea este cazul tipic de parvenit fara scrupule.Si nici mintea nu-l mai duce sau nu l-a dus niciodata decat la closcarii !!!?.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *