Daniel Befu

Mama lui Ponta: ”Suntem o mică firmă de familie. Nu avem nimic de ascuns”. România Curată vă prezintă principalii clienți ai firmei familiei lui Ponta, la care au ajuns azi procurorii DNA

„Una singură, da. Este o singură firmă dintre toţi clienţii noştri care e firmă de construcţii. Are contracte într-adevăr cu statul, dar are licitaţii verificate. Clienţii noştri sunt vreo 40. În principal, microîntreprinderi. Sunt firme de familie, firme mici, nu avem firme mari. Cu această firmă de construcţii lucrez din ’98 şi n-are nici o legătură cu situaţia mea familială. Firma i-am cedat-o fiicei mele. Aici lucrează fiica mea, fosta mea noră, naşa mea, vărul meu. Suntem o mică firmă de familie în care lucrează numai persoane cinstite. Nu avem nimic de ascuns”.

Declarația mamei lui Victor Ponta, din vara anului 2012, despre clienții firmei de contabilitate Exfin, pe care a înființat-o (vezi aici)

Exfin se numără astăzi printre firmele vizate de perchezițiile procurorilor DNA. O altă firmă din ”familie”, SC Grossman Engineering Group, în care a fost implicat cumnatul premierului, Iulian Herțanu, a fost vizitată, la rândul ei de către procurori. Conform acestora, SC Grossman s-a asociat cu Euro Construct Trading 98 SRL și SC Hidro Prahova pe 13 ianuarie 2012, într-un contract finanțat în mare parte din fonduri europene, pentru extinderea rețelelor de canalizare în orașul Comarnic. Procurorii acuză consorțiul format prin asociere de însuşirea unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute în cadrul proiectului cu finanţare europeană, şi sustragerea de la plata contribuţiilor datorate către stat, prin evidenţierea unor cheltuieli nereale sau operaţiuni fictive în documentele societăţilor pe care le-au controlat.

Acesta nu este însă singurul consorțiu pe bani publici în care îi regăsim pe cei de la Euro Construct. Alături de cei de la Euro Construct regăsim și firma Nan Group, administrată de Gabriel Bădină, personaj implicat în mai multe firme care au beneficiat de servicii de contabilitate de la Exfin.

Citește aici cu ce firmă a lui Dorin Cocoș a împărțit Exfin… numărul de telefon.

România Curată vă prezintă o parte a clienților Exfin și ce contracte au aceștia cu statul și/sau companii cu participație de stat. Cât de mici și cât de cinstiți sunt toți aceștia om mai vedea.

***

Exfin 2000 SRL are, în realitate, numeroși clienți abonaţi la banii publici. Să luăm o parte a acestora:

 1. Art Construct 94 SRL, patronată de Liviu Daniel Rotaru, un personaj implicat în scandalul „Mită laMAPN”, dosar deschis de DNA în 2004, în care Rotaru este cercetat pentru dare de mită. Firma Art Construct 94 SRL are un număr semnificativ de contracte cu statul român, dintre care enumerăm: Academia de Studii Economice Bucuresti. Renovarea căminelor A1, A2, A3 şi A4 din cadrul Complexului Belvedere; Ministerul Apărării Naţio-nale. Reabilitarea termică şi hidroizolarea terasei Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” -Corp C, MAPN, anvelopare faţadă cu perete cortină şi cu aluminiu compozit la clădirile de birouri de pe Bulevardul Timişoara din Bucureşti, Sediul Poliţiei Snagov, reparaţii capitale; AN,. reabilitare termică faţadă (sistem termoizolant cu polistiren expandat şi tencuială decorativă), precum şi reabilitare termoizolaţie şi hidroizolaţie terasă la blocurile de locuit C1 şi C2; MAPN, refacere faţadă la Muzeul Militar Naţional (monument istoric); MAPN, lucrări la Pavilioanele D şi E ale Academiei Militare Tehnice; MAPN, construcţia de şoproane metalice pentru adăpostire tehnică militară la o UM din Piteşti; MAPN, reparaţii capitale la Pavilionul B al Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”; MAPN, lucrări de reparaţii la Institutul Medico-Militar din Bucureşti (monument istoric); MAPN, Agenţia de Cercetare Clinceni, lucrări la Pavilionul Z; Sediul ELECTRICA SA (reabilitare faţadă prin placare cu aluminiu compozit cu termoi-zolaţie de vată minerală); Universitatea de Medicină şi Farmacie. Anvelopare cu perete cortină şi aluminiu compozit a bazinului de înot.
 2. SIECO SRL, la care asociat și administrator a fost la sfârșitul anilor 90 și începutul anilor 2000 a fost chiar Victor Ponta. Exfin 2000 SRL are chiar deschis un punct de lucru în clădirea firmei SIECO SRL. De asemenea SIECO e abonată la banii publici: instalaţia de încălzire, instalaţiile sanitare şi aspersoare la vila Lac 2 din portofoliul RAPPS.; contracte de realizare a instalaţiilor de climatizare pentru clădirile Fondului Proprietăţii de Stat din Bucureşti şi Focşani (5 contracte); instalații pentru Bancorex; climatizarea sediului Romgaz din Târgu Mureş; instalații la sediul RENEL din Drobeta Turnu Severin; instalaţii sanitare la Spitalul Sfântul Ioan din Bucureşti; instalaţia de încălzire a Spitalului pentru Copii Singureni din Giurgiu; contracte cu Petrom la Timişoara, Câmpina şi Bucureşti.
 3. C&C TOPOEXIM SRL alt client al firmei de contabilitate a surorii lui Ponta și este de asemenea abonată la banii publici. Enumerăm companiile client: Electrocentrale Bucureşti S; ANCPI; Apele Române; OMV PETROM; CFR SA; ANL; E-ON Gaz S.A. (unde acţionar e şi statul român); Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti; Complexul energetic Rovinari SA; Administraţia Română de Trafic Aerian (ROMATSA RA); primării şi CL-uri din Bucureşti, Prahova, Gorj, Hunedoara şi Maramureş. Topoexim a luat bani de la stat ca să numere morții din cimitirele Capitalei, printr-un contract pompos denumit: “Sistem de evidenţă şi monitorizare a ocupării şi utilizării cimitirelor din cadrul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane Bucureşti”.
 4. Tehnoindustrial Import SRL, altă firmă client a firmei de contabilitate a familiei Ponta este abonată la contracte cu statul. Enumerăm instituțiile de stat care au derulat contracte cu Tehnoindustrial Import SRL: Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni, Enel Distribuție Muntenia S.A. București; Termoserv Turceni S.A., Complexul Energetic Rovinari, RATB; Spitalul Universitar de Urgență Elias.
 5. Avocatul Dragoş Păduraru, își ține de asemenea contabilitatea la firma controlată de familia Ponta. Acest avocet a primit la rându-i bani de la satul român, prestând servicii de asistență juridică pentru AVAS (aici). De asemenea, s-a ocupat de problemele juridice ale firmei de construcții Grossmann Engineering Group, controlată până recent de cumnatul lui Victor Ponta.
 6. SC People Investment SRL, o altă firmă client a Exfin 2000 SRL, este beneficiară a Proiectului „Dezvoltarea spiritului antreprenorial şi creşterea competitivităţii în afaceri” POSDRU/ 92/3.1/S/61820, câştigător al proiectului „Managerul în Armură”, cu finanţare nerambursabilă din Fondul Social European. Valoarea totală a proiectului este de 20 milioane lei, din care peste 90% sunt bani europeniÎn acționariatul People Investment SRL, Giuliana Boicu e parteneră cu Bădină Gabriela, nume prezent și în acționariatul Enco Management SRL și GB Management SRL. Toate cele trei companii fac parte din portofoliul de clienți ai firmei Exfin 2000 SRL.
 7. BOMACO SRL (client al Exfin 2000 SRL) este controlat tot de familiile Boicu și Bădină) și are un portofoliu vast de lucrări cu statul român, iar atunci când nu lucrează cu statul, lucrează pentru alte firme abonate la bani publici (ex. Viarom Construct SA şi Straco Grup). A derulat contracte cu: CNANDR, Primăria Sector 6, Primăria Sector 4, Primăria Sector 3, Primăria Jilava, Primăria Motca, Primăria Curtea de Argeş, Primăria Miroslava. Pe Daniel Bădină îl găsim și în firma Viarom Construct SA în calitate de fondator, director general şi vicepreşedinte al consiliului de administrație. Pe SEAP constatăm că “Viarom Construct SA” are succes la încheierea de contracte cu instituțiile statului: Primăria Odorheiul Secuiesc, Consiliul Local Bucureşti, Primăria Sector 6, Consiliul Local Mogoşoaia, Consiliul Local Cluj Napoca, ANL (canalizarea cartierului Brâncuşi).

Daniel Bădină e adminstrator și al firmei Nan Group SA (administrator). Nan Group are de asemenea contracte cu instituțiile statului: Primăria Sectorului 4, Administrația Străzilor Bucureşti, CNADNR, Consiliul Județean Giurgiu.

În unul din contractele cu statul, firma Nan Group administrată de Daniel Bădină (clientul firmei de contabilitate a familiei Ponta) a intrat într-un consorțiu cu Euro Construct Trading ’98. E vorba de aceeași Euro Construct, care, în iarna lui 2012, intra în consorțiu cu Grossmann Engineering Group pentru contractul aflat acum în atenția procurorilor.

Dublu click pe foto pentru o rezoluție mai mare. Mai multe detalii despre clienții Exfin și contractele clienților acesteia cu statul aici. 

exfin-a2


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

18 thoughts on “Mama lui Ponta: ”Suntem o mică firmă de familie. Nu avem nimic de ascuns”. România Curată vă prezintă principalii clienți ai firmei familiei lui Ponta, la care au ajuns azi procurorii DNA

 1. GABRIELA BUZATOIU

  canalizarea de la Comarnic a fost un dezastru,ei au racolat asistatii sociali,pentru executia acestor lucrari;acum stiu de ce nu sa vrut sa se colaboreze cu jurnalisti prahoveni si postul Romania tv.cand eu am informat ,despre aceste nereguli.Sotul verisoarei mele a lucrat la canalizare,dar nu au fost platiti…unul din patroni ,avea un mic depozit de materiale ,dar acolo se cresteau caini maidanezi,ubde sotul verisoarei ,dupa program le dadea sa manance.dupa ce ca nu aveau materiale ,ei au lasat lucrarile …de izbeliste,iar OFM-Comarnic ,dadea din umeri ,;cei care vrioau salarii ,erau trimisi definitiv …acasa…

  Reply
 2. Puiu

  Toate firmele, care iau fonduri europene, prezintă facturi false pentru a încasa banii; nu este vorba de deturnare de fonduri… Sau, mă rog, îi puteţi spune şi aşa!

  Auditurile care se execută la firmele care au accesat fonduri europene, din această cauză, sunt „înţelegătoare”; e un modus operandum strict românesc! Adică, avem un cancer generalizat pe care, în loc sa-l extirpăm, îl folosim „la nevoie” pentru că devine o acuzaţie „sigură”….

  Modul în care se accesează aceşti bani este fascist; am încercat, la o şedinţă de partid, să promovez o modalitate de a duce banii la oamenii săraci din satele din zonă…Am fost pus la punct imediat: „Ce, bă! Cum să dăm bani la toţi proştii!?”

  Polonezii au dat bani „la toţi proştii”…..

  Reply
 3. Ioan Petrescu

  Si uite asa incet,incet ne dam seama cu totii ca de fapt toti decidentii nostri au acelasi comportament ,de tip mafiot,ca nimeni nu e mai breaz decat altul si ca ,de fapt problema nu o reprezinta persoanele ci sistemul mafiot aflat in fasa pe vremea lui Iliescu dar care a atins culmile perfectiunii pe vremea lui Basescu! Santeti un naiv(nu vreau sa cred altceva) daca sperati ca acest sistem sa fie distrus tocmai de cei care l-au creat pentru ei!Tot spectacolul creat de studioul TV DNA nu face decat sa ne creeze iluzia ca avem sansa de a schimba ceva cu ajutorul justitiei „independente” si sa fim mai linistiti penru ca .nu-i asa justitia vegheaza!Din pacate,datorita unor oameni din justitie care ani au raspuns la comenzi politice imaginea sistemului este dezastruosa si recenta activitate a DNA si” spectacolul „cu mascatii( amintesc si imaginea penibila a politistului care a sarit gardul la Mitrea) nu fac altceva decat sa decredibilizeze si munca celor corecti din sistem si asa va fi permanent atata timp cat factorul politic si nu cel profesional va „conduce”.Ce impiedica justitia sa-si desemneze oamenii prin forul lor profesional si nu prin presedinte(e adevarat ca si acel for trebuie „periat” sa nu ajunga toate hahalerele sa decida).In rest mult circ tv,presa debordeaza de patriotism,stiri pe surse,filmari profesioniste,dezinformari SRI tot tacamul care confera o imagine perfecta de mahala.Problema e ca daca dupa disparitia lui Ceausescu mai speram sa se indrepte ceva acum in plina democratie prost inteleasa nu mai avem chiar nici o speranta.Cine a spus ca „Democratia este increderea nefondata in intelepciunea colectiva a prostiei individuale ” cred ca s-a gandit la Romania!

  Reply
 4. busuioc

  Toate bune si la locul lor…Dar dece,naiba,abia acum sare presa pe Pontai respectiv,pe mama dansului?Nu era acesta un subiect ,mai bine,inainte de alegeri?Presa noastra libera si 50% independenta,dar,sa ma ierte Dmnezeu,modul acesta de a tabara pe o prezumtibila victima,o au sacalii.In devenire…

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ busuioc: și pe Românai Curată, și în alte locuri (doar dacă intrați pe link-uri vă convingeți) au existat jurnaliști care au scris despre acest subiect de cel puțin 2-3 ani și înaintea alegerilor

   Reply
  • Sara

   Eu am citit demult aceste acuzatii si altele foarte grave in „Investigatii cenzurate” de Daniel Befu. Omul acesta a avut mari necazuri din aceasta cauza, si-a pierdut slujba, a fost amenintat si desi a oferit aceste informatii peste tot, nimeni nu a vrut sa le preia. Acum, nu stiu cum, „s-a dat liber ” la destainuiri. Cand am citit aceste materiale, laborioase, foarte bine documentate, m-am ingrozit. Nu mi-a venit sa cred. Nana lui Ponta este foarte implicata si ea. Copii, Ponta si sora sa sunt vinovati ca au lasat-o sa se implice. Foamea de bani insa nu cunoaste limite.

   Reply
  • eugen2

   Destul de buna intrebarea, insa cea necesara este: ce treaba are o firma de contabilitate (Exfin) cu mizeria de la Comarnic? Vad ca si voi sunteti teribil de „obiectivi”, daca simplul fapt ca firma apartine mamei lui Ponta va face s-o luati pe aratura. De DNA, in acest caz, ce sa mai zic?! Sa ne mai miram ca lumea nu are pic de incredere in justitie? Prostia omeneasca, se vede, n-are limite….

   Reply
   • Mihai Gotiu

    @ eugen2: așteptați procesul, că va fi public ;) ; nu prea poți deturna niște bani fără sprijinul contabilului

    Reply
 5. liliana

  Este totul cangrenat, trebuie extirpat totul incepand cu Ponta si ii va trage automat dupa el si pe cei doi nasi oprea si maior, vor veni in avalansa sotia, socrul si foarte multi altii. Sunteti de admirat pt munca dv cei din presa libera, cetatenii cinstiti va multumesc si va admira pt tot ceea ce faceti. Nu va lasati mai este o speranta sa scapam de acest cancer.

  Reply
 6. alinaMP

  Trebuie inteles ca unele lucruri apar tarziu si pentru ca era (este_ mare cardasie in presa. Befu are de multa documentate despre legaturile dintre mafia Cocos si Ghita, dar cum presa era bine impartitia intre cele doua tabere nu la publicat nimeni, multa vreme. Acuma ca exista presa alternative ca noi nu mai poate fi tainuit nimic.

  Reply
 7. george.i.

  Dl.Gotiu,lasati-l pe Busuioc cu parerile dansului-e dreptul acordat de democratie- Adica, dupa
  Busuioc,toate aceste faradelegi sa le stocam pana la alegeri si atunci sa le facem cunoscute opiniei
  publice!!! Ma intreb,este naiv,prost sau apropiat al borfasilor carora nu le mai poate face fata nici DNA ??
  Abundenta si ritmul devoalarilor acestor megafaradelegi,sunt ingrijoratoare la superlativ si ne face
  sa gandim de unde inca mai supravietuim! Eu si cei care gandesc ca mine,Va multumim pentru tot ce
  faceti pentru noi.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *