Vasile Ernu

Mafia de Teleorman versus Mafia de Sibiu

Mafia de Teleorman a lui Dragnea era cu porci, cu secretare, cu frînturi de OUG-uri pentru hoţii de buzunare ca să-şi salveze pielea nişte PSDişti. Privită dinspre noua guvernare par nişte găinari.

Mafia de Sibiu e de cu totul altă clasă: 25 OUG într-o noapte care dau peste cap tot. Au băgat un soi de OUG în alb: întîi le trec după aceea le completează cu ce vor. Tot aflăm surprinzător ce mai conţin.

Partea cea mai straşnică care afectează şi schimbă radical poate cel mai important sector public e „furtul” numit „privatizarea sănătăţii”.

În orice ţară normală o reformă de acest tip vine în urma a multor analize şi presupune un amplu proces care durează, se negociază, se pregăteşte mult timp. La noi se face într-o noapte, printr-o semnătură. Aşa fac „hoţii în lege”: de ce să fure porci ca la Teleorman cînd pot privatiza banii publici printr-o semnătură. Căci acesta e procesul.

Nu mai spun că această „reformă” încalcă Constituţia României. Dar cine mai respectă Constituţia acestei ţări?

Cum se face mişcarea?

Ca la Sibiu: Naşul (nu e peiorativ, e chiar naş) lui Klaus Iohannis îi face un cadou generos finului său, Paul-Jürgen Porr, care, coincidență este directorul Spitalului Polisano de la Sibiu şi a luat locul lui Iohannis de şef al Forumului Democrat al Germanilor din România după plecarea la Cotroceni a Naşului.

Paul Jurgen Porr (finul si directorul Polisano) si Klaus Iohannis (nasul, presedintele Romaniei) – foto via Sibiu100

Cum? Procedura? Îl pune Ministrul Sănătății pe Victor Costache, angajat la Polisano care activează cu dublă normă (şi la stat ministru şi la privat medic) chiar în timpul mandatului de ministru. Ce conflicte de interese? Ce ştiu „miticii” ce e fainoşagu’ de Sibiu.

Tot întîmplător, directoarea Adela Cojan de la clinica Polisano din Sibiu este numită în funcţia de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Doar coincidenţe. Că aşa a vrut Naşul: „guvernul meu”.

Vi se pare ceva în neregulă? Nimic: totul e perfect. Mai ceva ca lupii paznici la oi.

Ce se întîmplă? Are loc un jaf la drumul mare bine orchestrat. Naşul şi Finul şi-au angajat executanţi ca la carte. Asta e genocid cu premeditare. Asta nu e şcoala „de furat porci” şi „adus de amante” pe post de secretare a la Teleorman. Asta e ceva infinit mai grav care afectează viaţa întregii ţări pe termen lung. Sănătatea publică este unul din elementele centrale ale unui stat modern. Nu te joci cu ea în stil Naşu, Finul şi angajaţii lor au decis printr-o semnătură.

Va fi jale. Imaginaţi-vă pentru o clipă că Naşul e Dragnea şi nu Iohannis.

Dar protestatarii şi influensării la noi sunt verticali, imparţiali şi nu se lasă uşor amăgiţi. Mă tem de protestele care se vor declanşa în weekend. Mă tem de protestatarii vigilenţi şi furioşi de la Sibiu. Să nu se ajungă la furci.

Noapte bună!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

11 thoughts on “Mafia de Teleorman versus Mafia de Sibiu

 1. Rom

  Domnu’ Ernu, țara vrea scoaterea PSD-ului și USR-ului de pe scena politică, pensii mici, salarii de mizerie, privatizare și vânzare, foame, înnapoiere, pact pentru demolarea educației, îndatorare, iar dumneavoastră vă arde de prostii? Cu ce vreți să-și cârpească găurile din creșterea economică Germania? Vreți să meargă iar în Rusia, să iasă război? Nu mai bine ia tot ce găsește pe-aici, pe la proști? Dacă mafia țigănească autohtonă n-a-nvățat germană, a cui e vina?
  Oralsex für die liberale nationale Partei!

  Reply
 2. Sibiu-Deva

  Nu-i mare diferenta. Acolo erau stationate trupe sovietice dupa ELIBERARE, ca si pe Craiova-Slatina (vezi, trupe sovietice de ocupatie care au creat RPR/ Nunta MUTA si multi OLTENI ca in si in teLeorman pana in OLTenitza)
  Diferenta conta in faptul ca nemtii baga bani destui in Sibiu, chiar daca casele le-au fost ocupate de romi. Case din alea sasesti, cum n-ai vazut tu – sa fi dormit o noapte macar in ele – ca niste mici cetati, cu fantana in beci… Din motive sentimentale, mai ales, deoarece mai toti traiesc prin Germania azi, si pentru faptul ca Romania s-a purtat destul de bine cu ei, indiferent de vremuri. (oricum, constituie e un factor de influente neneglijabil)
  Deoarece iohannis e romanizat complet, mai ales de cand e la putere, de buna voie si nesilit de nimeni.
  (evident ca e folosit – stie ca e folosit – si pateaza imaginea celor din acelasi neam cu ei in ochii romanilor)

  Reply
  • Beciul e SUB casa

   Portile mari au bolti inalte de vreo 4-5 metri… PICTATE – am vazut asta la Cristian.
   (cat sa intre carele mari incarcate cu fan pana in varf – negustori bogati cu care mari si animale)
   Ghici care sunt cei mai prorusi locuitori ai Postceausiei?
   (cei care au beneficiat dupa 1948, evident, si urmasii Diviziilor create de sovietici – vezi, Adevarul)
   Daca nu stiai peste 300 de mii de soldati, toti sub steag, toti tineri, se numara printre prizonierii si disparutii in USRS. Dintre ei s-au fi intors vreo 20-30 de mii cu Diviziile alea create de sovietici, si alte resturi, pana prin anii 50!

   Reply
  • Dumitru

   Nu. Nemtii sunt exact la fel de hoti ca toti ceilalti. Le ia un pic mai mult timp sa se prinda ca pot sa o faca, dar cand o fac o fac lata.

   Reply
 3. CURIOSUL

  CE LE MAI PLACE ROMANILOR PE LANGA HOTIE, MARLANIE, ETC SI BALACAREALA, DAR SI MASCAREALA .
  De UNDE SA VINA lumina domnilor???

  Reply
  • robespierre

   In nici un caz de la conducerea austro-ungara a Romaniei (instalata de PNL) care azi fura sanatatea iar maine vor fura Transilvania!

   Reply
 4. dorin valeriu

  Si-uite-asa incepe sa le para rau celor care l-au votat pe Iohannis
  Doar o scuza : am avut – serios vorbind – altceva de ales?
  Personal am mizat pe increderea si ajutorul pe care ni-l vor da USA si Germania. Mai astept …
  Si inca ceva, un joc greu de descifrat : la prima alegere, in 2015, Iohannis a refuzat categoric sa lase PNL lui Orban iar azi ii acorda incredere totala !? Ce s-a intamplat ? Cine si-a varat coada ?

  Reply
 5. CMC

  Mafia din Teleorman era organizata sa fure local.
  Asta de Sibui e chitita sa fure la nivel national si mai ales pentru straini

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *