Ionuț Dorobanțu

Lideri PNL judecați pentru finanțare ilegală a campaniilor electorale. Banii proveneau din șpăgi

Fostul consilier prezidențial George Scutaru și vicepreședintele Camerei Deputaților Dan Motreanu au fost trimiși în judecată de procurorii DNA pentru spălare de bani. Alături de ei va lua loc în boxa acuzaților și Ana Maria Schaer, administrator al unei societăți comerciale.

Conform procurorilor, în cursul anului 2008, Cristinel Bîgiu, fostul șef al Consiliului Județean Buzău, a pretins și primit de la primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, aproximativ un milion euro pentru punerea în posesie cu suprafețe de teren din municipiului Buzău.

 

„Din suma de 700.000 euro, bani primiți efectiv de persoana denunțătoare, aceasta le-a remis inculpaților Scutaru și Motreanu, sumele de 170.000 euro, respectiv 250.000 euro, conform unei înțelegeri anterioare. Ambele sume au fost date în același scop, respectiv pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale și generale) a candidaților partidului din care fac parte cele două persoane ultim menționate. Pentru a disimula proveniența acestor sume de bani, Scutaru, Motreanu și Schaer au inițiat un mecanism financiar fictiv, folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realității, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferată, în mai multe tranșe, din contul societății administrată de către aceasta din urmă către o firmă care a produs articole de vestimentație folosite ca materiale în campania electorală”, susțin procurorii în actul de acuzare.

DNA precizează că a pus sechestru și poprire asupra bunurilor mobile și imobile aflate în proprietatea celor trei, până la concurența sumei de peste 1,2 milioane lei.

În legătură cu mita plătită de fostul primar al comunei Jilava a fost trimis în judecată și fostul ministru de Interne Cristian David. Citiți articolul de mai jos pentru a vedea întregul tablou al corupției din politica românească, filiala PNL de această dată:

Internele șpăgii de la Interne! Lăcomia și trădarea au dat de gol o mită de milioane de euro

„Lăcomia manifestată de inculpaţi a fost cea care a produs probele incontestabile administrate în acest dosar“. Acesta poate fi un excelent motto al dosarului în care personaje cu funcții înalte au tăbărât ca vulturii asupra unui teren valoros revendicat de o bătrână ani la rând fără succes. Este concluzia procurorului de caz în rechizitoriul fostului ministru […]


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *