Romania Curată

Kovesi votată în unanimitate de CSM pentru un nou mandat. Recuperarea prejudiciilor, printre prioritățile șefei DNA

Laura Codruța Kovesi a fost avizată în unanimitate de secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii pentru un nou mandat la șefia DNA.

„În noul mandat îmi propun asigurarea stabilităţii în cadrul instituţiei, creşterea transparenţei, consolidarea statutului procurorului şi recuperarea prejudiciilor. (…) În 2015 au fost cei mai mulţi inculpaţi trimişi în judecată de la înfiinţarea DNA. Avem de şase ori mai mulţi demnitari investigaţi şi trimişi în judecată în ultimii ani”, a declarat Laura Codruţa Kovesi în faţa membrilor CSM, citată de Mediafax.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, cea care a propus-o pe Kovesi pentru un nou mandat, a declarat la începutul şedinţei CSM, că motivele susţinerii actualului şef al DNA sunt rezultatele din ultimii ani.

„A scăzut numărul de achitări în aceşti trei ani. Am constatat ca ministru că valoarea măsurilor asiguratorii în ultimul an este de jumătate de miliard de euro ceea ce nu este deloc o cifră mică pentru România. Este o unitate de parchet care se bucură de 61% din încrederea populaţiei şi depăşeşte cu mult încrederea în alte instituţii publice”, a declarat Raluca Prună.

Ministrul Justiției Raluca Prună a propus Consiliului Superior al Magistraturii încă de pe 29 februarie reinvestirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef al DNA. Avizul CSM este consultativ, decizia finală aparținând președintelui Klaus Iohannis.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *