Simona Popescu

Iohannis vs. Ponta. Armagedonul corupției 2015

Vă prezint mai jos un ipotetic, dar posibil plan în 8 puncte pentru instaurarea pe vecie a corupției în Romania. Acesta se referă la un posibil puci cu o amploare mai mare decât cel din vara lui 2012. Dacă liderii PSD, UNPR, PC și PLR nu au învățat nimic din lovitura de stat ratată de acum trei ani, țara noastră va fi aruncată instantaneu cu 25 de ani urmă. Nu putem decât să speram că rațiunea va învinge și nu se va ajunge la așa ceva. Cele opt puncte ar arăta cam așa:

Varianta A. – Ponta va fi suspendat de către Ioannis după votul favorabil urmăririi penale dat în Camera Deputaților. Varianta B. – Deputații nu aprobă, dar Iohannis totuși îl suspendă pe Premier, forțând legile și Constituția, un bun motiv de suspendare a Președintelui.

(Președintele și liberalii vor crede că totul e OK, dar e numai prima parte din strategia prin care se va sacrifica (temporar) regina, ca apoi să se dea șah mat.

 1. Deoarece suspendarea lui Ponta nu înseamnă căderea Guvernului, va fi numit un Prim Ministru interimar de la PSD sau UNPR (ei rămân la putere).
 2. Iohannis va fi suspendat pe motiv că și-a încălcat atribuțiile constituționale, pentru că nu le demite pe Codruța Kovesi și pe președinta Înaltei Curți care au probleme (vezi cazul Rarinca și nu numai), și pentru că l-a suspendat pe Ponta cu scopul ajutării PNL să ajungă la putere (încălcarea neutralității președintelui prin implicare politică grosolană).
 3. Tăriceanu devine Președinte interimar și îi grațiază pe corupți, în frunte cu Felix, în așa fel încât se va reface, în libertate, coaliția de la suspendarea lui Băsescu din 2012. Totodată, el va prezida ședințele CSM, va fi șeful suprem al armatei și al serviciilor  secrete, lucruri esențiale pentru îndeplinirea următoarelor puncte din plan.
 4. Tăriceanu va cere, în calitatea sa de Președinte, demiterea lui Kovesi și a șefei Înaltei Curți și instalarea unor slugoi în locul lor. Vor mai fi înlocuiți și alți șefi de instituții necontrolate încă.
 5. Dacă vor fi manifestații de stradă, ele vor fi înăbușite, coaliția având comanda tuturor forțelor de represiune: Poliție, Jandarmerie, Armată, Servicii secrete, Procuratură, Justiție. Referendumul de demitere a președintelui va fi coordonat de Dragnea care are deja experiența fraudării. Iohannis va fi demis în ciuda realității de la vot. Dacă populația se revoltă, se poate reprima ușor, au toate pârghiile. Vor fi infiltrați provocatori și se vor organiza contramanifestații violente, model anii 90. Dacă presa liberă protestează, aceasta va fi cumințită cu ajutorul ANAF și CNA. Supremația media va fi asigurată prin trusturile corupților și a ONG-urilor aflate în proprietatea acestora. Se poate miza și pe ajutorul serviciilor secrete aflate deja în acel moment în subordinea lui Tăriceanu.
 6. Noii șefi din justiție îi dezincriminează pe Ponta și toți ai lui. Condamnații vor fi grațiați pe motiv că au avut procese politice, deci incorecte. Punerea sub acuzare a peneliștilor și a celorlalți adversari politici. Circ media cu noii învinuiți.
 7. Alegeri prezidențiale anticipate/Victimizare Ponta/Ponta Președinte.
 8. Alegeri parlamentare la termen/Victimizare Dragnea/Dragnea Premier.

Rezultatele vor fi: reîntoarcerea la corupția generalizată din anii 90, reinstaurarea pe termen nedefinit a puterii baronilor corupți, izolarea României. Democrația originală, visul lui Iliescu, se materializează. Consecințe: sărăcie, dezastru, colonie rusească, etc. Who cares?

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

10 thoughts on “Iohannis vs. Ponta. Armagedonul corupției 2015

 1. cmt

  Coruptia se mentine mult mai subtil de catre interese transpartinice PSD/UNPR/PNL, nu cu Ponta presedinte si inabusirea unor eventuale miscari de strada. Nu vad rostul prezentarii unor asemenea scenarii imposibile, in afara de a incerca sa creeze impresia ca daca Ponta pleaca totul va fi bine.

  Reply
 2. Nicolae Dorobantu

  A NU, daca se repune pe tapet flamura basista a „loviturii de stat” nu se ajunge prea departe cand o sa fie vorba de suportul populatiei. Tovarasul Basescu a facut un prapad social-economic intre 2009-2012la fel de mare ca tovarasii sai de partid din perioada 92-96 aflati sub flamura lui ilici la acea vreme iar asta nu se uita!

  Reply
 3. Ciprian

  Imposibil!

  In acest scenariu Romania nu este membru al NATO si UE. Orice incercare de acest fel ne exclude ca membru pentru ca nu mai indeplinim criteriile de la aderare.

  Prin absurd daca se intampla asa ceva vor interveni cei puternici si de data asta nu vor fi simple vizite la ambasade!

  Reply
 4. Ceianu Cornelia

  prostii! ce l-ar putea determina pe dl presedinte sa incalce constitutia ? situatia se poate rezolva in limite constitutionale.

  Reply
 5. Andrei

  Cum demonstreaza si Tsipras, facand parte din Europa libertatea de „miscare” este destul de limitata in acest caz. Ponta nu era credibil nici inainte, oficialii europeni au venit doar sa il urecheze, acum suntem de fapt in criza politica, din cauza faptului ca nu deminsioneaza si nimic din ce face nu mai e credibil. Cresterea economica nu este sustentabila pe termen lung, e din nou o sacrificare pe termen scurt pentru imbogatirea infractorilor, in stil PSD-ist, iar inabusirea manifestatiilor nu se va putea realiza in stil sovietic, ca ne-am mai desteptat, cu toata democratia originala. Asa ca nu se pune problema ca va disparea defintiv, ci doar cand si cat ne va costa.

  Reply
 6. maian florin

  Nu are rost sa discutam asemenea stradegii,,poporul trebuie sa.si revina din amortire si sa participe masiv la vot,,sa dam jos clasa Iliescu
  din toate structurile feseniste invechite si sa le inlocuim cu o noua generatie neinrudita cu ciuma rosie, si pus in aplicare programul liberal cu o masiva purificare a PDL la nivel inalt.

  Reply
  • Nosferatu

   Pleci din tara? Stai linistit. N-o sa pleci.
   Daca ai fi putut ai fi plecat pana acum! Dar nu poti. Mai bine hai sa-i dam jos. Ca de lasi ne-am saturat.

   Reply
 7. Nosferatu

  Eu cred ca dvs va pasa. E si motivul ptr care ati gasit de cuviinta sa ne zugraviti acest tablou al unui presupus viitor.
  Si am incredere ca o sa va gasesc pe „baricade” atunci cand vor incepe protestele. Nu-i asa? Sau veti fi prea ocupata sa scrieti alte articole , la fel de sumbre ca acesta, considerend ca ASTA este singura dvs indatorire fata de societate? ! In alta ordine de idei…
  Le multumesc d-lor Liiceanu, Plesu, Tismaneanu, Patapievici, Tapalaga, Bucsu, Gotiu, Turturica, dnei Sorina Matei, Monica Macovei, etc ! Datorita acestor oameni, noi, opinia publica, suntem mai bine informati .
  Totusi, astept cu infrigurare ziua in care ii voi vedea adunati pe toti acesti domni , in Piata Universitatii din Bucuresti, protestand impotriva tuturor faradelegilor comise de „Gasca Ponta” si , le promit in mod solemn, voi fi printre primii cetateni care le va oferi sprijin si protectie!
  Intelegeti ca avem nevoie de un „Nucleu” format din oameni CREDIBILI in jurul caruia sa ne coagulam??
  Nu credeti ca vremea scrisului si a talk show-urilor a trecut si a venit vremea ACTIUNII ?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *