Vasile Ernu

Iohannis e comparat cu Vadim. Fals: situaţia e mult mai nasoală

După declaraţiile cu „ni se fură Ardealul”, Iohannis este comparat cu Vadim. E total fals. Situaţia e mult mai gravă. De ce?

Vadim îşi asuma şi era recunoscut public în rol de „clovn &nebun” politic. Vadim nu avea o funcţie politică atît de importantă şi nu avea o susţinere electorală atît de masivă. Şi nici Parlamentară. Vadim nu avea legitimitatea asta a lui Iohannis.

Iohannis vorbeşte de pe poziţia de putere maximă: Preşedintele ţării. Are şi „guvernul meu”.

Are un electorat masiv. Are de partea lui şi „lumea bună”. El e „lumea bună”. Deci, transmite un fake news şi incită la rasism şi ură de pe poziţia de maximă autoritate. Ah, e şi minoritate. Are credibilitate pe acest subiect.

Un astfel de echivalent greu găseşti în politica românească postcomunistă destul de murdară.

Dacă mai punem la socoteală că suntem în plină pandemie, cu 1001 de probleme grave, atunci cinismul şi iresponsabilitatea sunt maxime.

E clar ce urmăreşte? De unde vin ura şi fake news-ul? Pai cum, închidem Cotroceniul?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Iohannis e comparat cu Vadim. Fals: situaţia e mult mai nasoală

 1. Dorel

  Iohannis e urechist, iar tu îl bănuiești de compoziții sofisticate, presărate cu mesaje subliminale!
  Ar trebui să-i răspundă cineva ca la Vacanța Mare: vi se fură, dar vă sprijină Angela și oricum nu mai sunteți mulți, problema mult mai gravă e că ni se fură nouă!

  Reply
 2. Dumitru

  Vazusem de vreo 2 zile articole pe tema „ungurii/Orban ne iau Ardealul” prin presa total securista (Adevarul/Gandul). A fost si discutia aceea legata de ambasadorul de la Budapesta, care sincer m-a mirat. In general, astia pro-PPE sunt foarte atenti sa nu se supere cu ungurii. De fapt, in toata istoria recenta a Romaniei, singurul partid guvernamental care a luat decizii contrare intereselor ungare a fost de fapt PSD (cu gazele din Marea Neagra) si atunci s-a lasat cu presiuni americane si europene sa dam gaze ungurilor.

  Era deci clar ca incearca sa creeze un subiect pe care sa mobilizeze electorat, dar sunt uimit ca au primit aprobare de la Merkel sa o faca pe seama ungurilor (e evident ca n-ar fi facut-o de unii singuri – altfel am fi avut deja DW si AFP pe cap, spunand ca suntem nationalisti sovini).

  Eu sunt convins ca guvernul de la Budapesta a facut tot ce e descris prin articolele astea – si informatia e utila – insa ipocrizia lui Iohannis si a SRI e demna de KGB. Intr-o vreme numai KGB avea tupeul sa te acuze de ceea ce ei faceau.

  Reply
 3. marius

  – peste 100 mil euro amenzi majoritatea abuzive si date celor nevoiasi
  – platim facturi exact ca inainte de „stati in case” si starea de urgenta la aceleasi valori desi pretul pe international s-a prabusit iar in toate tarile occidentale s-au luat masuri pt neplata acestora pe perioada starii de urgenta
  – aminarea ratelor la banci o potlogarie, in realitate nu se intimpla nimic
  – toate afacerile mici sint in colaps iar foarte multi deja au inchis permanent
  – deja sint sute de mii de oameni fara nici un fel de venit care se adauga celor refugiati din diaspora
  – somajul tehnic o minciuna… pina acum nu a primit nimeni nimic iar sumele se pare ca sint absolut ridicole care trebuie sa vina
  – populatia sta pe un butoi cu pulbere in case si incepe nervozitatea din punct de vedere financiar pt ca nu mai au bani
  – solutiile pt economie sint zero
  – intre timp se pare ca se fura la greu prin contracte secrete sub umbra starii de urgenta

  toate astea o sa duca la singe pe strazi iar consecintele vor fi cumplite

  Reply
 4. emil

  Antisemitul Vadim a fost inmormantat cu onoruri nationale, Iohannis va fi inmormantat cu onoruri nasoale.

  Reply
 5. cineva

  Păi trebuie să acopere cumva sparanghelul, exportul de sezonieri în focare europene ale epidemiei, în plină epidemie. Atunci găsește alți trădători de țară, cum l-a găsit pe Cercel cu „Programul vacanța mare” la două luni după ce a apărut documentul respectiv.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *