Mihai Goțiu

În Parlament doar Nesimțirea nu își ia vacanță. De ce e de ieșit în stradă

Situația e cam așa: pe la sfârșitul lunii aprilie, parlamentarii au plecat în vacanță. Că doar ar fi sărbătorit și ei, împreună cu familiile, Paștele și/sau 1 Mai (după gust și preferințe). După care n-a fost loc de întors la Parlament, că începea campania electorală și colegii lor din teritoriu aveau nevoie de susținere. Și după o așa campanie despre care ai zice că mai că n-a fost, nu se puteau întoarce în prima zi la lucru, că doar aveau și ei nevoie de hodină. Cu chiu cu vai s-au strâns de niște cvorumuri când mai erau doar câteva zile până la vacanța parlamentară. Aia oficială. Și n-ar fi venit nici acuma, dacă nu ar fi avut de votat niște mizerii care să le facă toamna liniștită. Că, se înțelege, și în toamnă au nevoie de libertate pentru a intra în vacanța prilejuită de alegerile de la sfârșitul anului.

Recapitularea sună cât se poate de revoltător: după o vacanță de primăvară electorală, luată cu anticipație și apoi prelungită, parlamentarii s-au strâns înaintea vacanței de vară pentru a lua deciziile care să le facă ușoară vacanța din toamna electorală! Vreme de mai bine de jumătate de an, munca reprezentanților noștri din Casa Poporului a constat și va consta în blocarea cercetărilor DNA privitoare la Titus Corlățean și scandalul votului din diaspora; scăparea de pușcărie și de oprobiul public a colegilor care și-au angajat neamurile pe la cabinete; cumpărarea fidelității aleșilor locali cu pensii speciale; bașca ceva imunități sporite pentru notari (să ne înțelegem – nu notarii în totalitatea lor sunt vizați de aceste imunități, ci taman acei notari care, nu e așa greu de ghicit, au avut propriile contribuții la mizeriile făcute în ultimele decenii în România). Acesta este primul și (poate) cel mai important motiv pentru a ieși în stradă: să punem în calendar săptămâna în care s-a depășit absolut orice limită a batjocoririi legii. Dacă e să aibă vreo imunitate, atunci cu siguranță parlamentarii noștri, în marea lor majoritate, au super-, ultra-, extra-imunitate la bun simț.

E o hidră teribilă, cu nenumărate capete, cea cu care vom avea de luptat în toamnă, așadar, în ciuda căldurii de afară (deși, mai înspre seară n-o fi chiar caniculă) merită să facem o ultimă repetiție. Se repetăm scandările cu ”Parlament penal, marș la Tribunal!”, să fim siguri că nu le vom uita până în zilele recoltei și, mai ales, până în zilele votului.

Până la urmă, e o chestiune de determinare: vrem sau nu vrem să schimbă ceva în țara asta? Că de noi depinde și, în stradă, putem vedea câți suntem cei care nu doar că dorim asta, dar și suntem dispuși să ne implicăm. Ne ne numărăm și, în funcție de asta, stabilim strategia pentru la toamnă. Că s-ar putea să fie o toamnă mai lungă și mai fierbinte decât vara.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “În Parlament doar Nesimțirea nu își ia vacanță. De ce e de ieșit în stradă

 1. Onu Virgil

  Va baga cineva in seama?!.Nu vi se pare ca vocea poporului nu conteaza in acesta tara condusa de fosti comunisti care nu erau suportati(ca”valoare”) nici pe vremea impuscatului dar in vremurile noastre!
  Cineva(William) a compus o piesa ”Mult zgomot pentru nimic”.Nu vedeti ca in tara asta nu se intampla nimic bun de 26 ani ca sa nu mai punem la socoteala si anii de sub oranduirea comunista.
  Am ajuns sa fim de acord tacit cu cei care ne invita sa ne parasim pamantul natal(persoanele,familiile,copii dragi noua) si sa ratacim prin toata lumea.Eu ma intreb pana cand ii vom mai suporta!
  Nu vi se pare ca acest rau trebuie taiat de la radacini?!

  Reply
 2. Mihai Marchidann

  In legatura cu afirmatia „scăparea de pușcărie și de oprobiul public a colegilor care și-au angajat neamurile pe la cabinete”, am o intrebare: a fost cumva o infractiune sau o contraventie inainte de anul 2013 (deci pentru perioada noii legiferari) fapta parlamentarului de a isi angaja neamurile la cabinete, si daca da, care a fost legea respectiva incriminatorie?

  Multumesc!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *