Cristian Ghingheș

În comuna în care noul stadion de 200.000 de euro a fost inaugurat cu elicopterul, fondurile pentru educație sunt minuscule

Mare fast, mare astăzi, la Liebling, în județul Timiș, unde a fost inaugurat stadionul din comuna condusă de liberalul Ioan-Gheorghe Munteanu după o reabilitare care se ridică la 200.000 de euro. Te pomenești că or fi fost rezolvate toate problemele colectivității locale de au băgat atăția bani într-un stadion de liga a cincea, dar am fi departe de adevăr să susținem acest lucru.

Inaugurarea s-a „bucurat” de prezența mai marilor Nicolae Robu al Timișoarei, Alina Gorghiu a Guvernului Orban, Marinel Pirtea de la UVT și Călin Dobra al județului Timiș. Bonus: elicopterul afaceristului Romeo Dunca (vehiculat candidat la CJ Caraș-Severin din partea PNL), care a adus mingea de start al meciului inaugural după ce a fost închiriat cu 1.400 de euro de o persoană fizică, ne informează Tion.ro.

Tot acest spectacol are loc în timp ce locuitorii comunei Liebling au parte de apă contaminată, conform analizelor efectuate de DSP în 2019, citate de analiza Recorder privind rețelele de apă locale.

În plus, din analiza preliminară a echipei Școli curate din județul Timiș, Primăria Liebling se prezintă destul de prost în ceea ce privește atenția pe care o acordă învățământului:

  • fără hotărâre de Consiliu Local pentru numărul și cuantumul burselor școlare;
  • 0 lei pe anul 2020 pentru bunuri și servicii la școală;
  • 0 lei în 2019 și în 2020 pentru investiții, reparații și consolidări pentru clădirile destinate procesului educațional.

Nu mare mi-a fost uimirea când am dat peste acest articol în presă. Că inaugurarea stadionului a costat 200.000 de euro pot înţelege. Adică cu 843,703 de lei mai mult decât banii alocaţi educaţiei. Pot înţelege, căci e posibil ca sursa lor să nu fie doar din fondurile proprii ale primăriei, însă ce nu pot înţelege este de ce viceprimarul a refuzat să precizeze dacă festivitatea și închirierea elicopterului au fost plătite din bani publici. – a comentat pe Facebook Andrada Mazilu, coordonator Școli curate în județul Timiș

Oare liberalii de frunte din fotografiile de mai jos, realizate de reporterii Tion, știu de aspectele ridicate mai sus sau pur și simplu nu le pasă?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *