Cristian Ghingheș

Dacă tot îi pasă de coloana vertebrală a elevilor, iată o idee pentru Primăria Sectorului 2

Cauza sau efectul? Aceasta este întrebarea pe care trebuie să și-o pună edilii din Sectorul 2 dacă vor să rezolve chestiunea problemelor cu spatele pe care elevii le au din cauza greutății ghiozdanului. Primăria a anunțat că în cursul anului viitor școlar va demara un proiect prin care 11.500 de elevi din sector vor beneficia de controale de specialitate ale coloanei vertebrale.

La ce folosesc aceste controale? Primăria Sectorului 2 spune că la identificarea precoce a problemelor de sănătate ale elevilor, identificarea din timp a metodelor de tratament adecvate fiecărui diagnostic și îndrumarea părinţilor spre metode de tratament adecvate. Costul total al programului, țineți-vă bine, 1,15 milioane lei.

Totuși, n-ar fi bine să atacăm cauza și nu efectul? Sunt bune și analizele pentru depistarea problemelor, dar mult mai util ar fi ca elevii să aibă posibilitatea de a-și lăsa cărțile și toată maculatura de rigoare la școală, luând acasă doar materialele necesare anumitor teme de pe o zi/o săptămâna pe alta. Pentru asta, Primăria Sectorului 2 ar trebui să doteze fiecare unitate de învățământ care nu deține deja astfel de facilități cu dulapuri cu încuietoare.

Astfel, cele 1,15 milioane ar fi cheltuite mult mai eficient, rezultatul direct fiind nu doar confortul zilnic al elevilor, ci o prevenție veritabilă pentru problemele cu spatele cauzate de greutatea ghiozdanelor. Eu, unul, sunt îngrozit când văd elevi care vin cu ghiozdane parcă pregătite pentru voiaj sau cu trollerul la școală.

Așadar, domnule primar Toader, dotați școlile și liceele cu dulapuri cu 1,15 milioane și abia apoi vă puteți apuca de verificări medicale la coloana vertebrală a elevilor! Nu e mai logic așa?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Dacă tot îi pasă de coloana vertebrală a elevilor, iată o idee pentru Primăria Sectorului 2

  1. Dumitru

    Aceeasi problema exista si in… Franta. :) Lasatul cartilor la scoala (intr-un soi de „lockers”) e scump si nu merge, pentru ca trebuie sincronizat accesul la „locker” cu programul elevilor, si nici scolile cele mai smechere n-au loc sa le puna peste tot ca-n SUA. Eu le propun la scoala la fi-meu ghiozdane cu roti, dar se pare ca nu-s la moda…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *