Catalin Tolontan

Guvernul ascunde proporțiile pestei porcine, harta Comisiei Europene cu evoluția focarelor înroșește tot mai mult din țară!

Oameni din ANSVSA, fostul Sanepid veterinar, s-au decis să vorbească pentru Libertatea și să furnizeze documente și harta nedifuzată de autorități ”care arată unde a dus iresponsabilitatea președintelui Geronimo Brănescu!”

  • Gripa porcină africană nu afectează sănătatea umană, dacă mănânci carne infestată nu te îmbolnăvești, dar ”este mortală, ca Ebola, pentru porc”, explică specialiștii.
  • România are 4,4 milioane de porci, dintre care 1,4 în gospodăriile cetățenilor. Aceste mici gospodării sunt cele mai expuse.
  • Au început sacrificările în județele marcate cu ”roșu” pe hartă, socotite deja contaminate, în număr de 8.
  • Numărul județelor ”roșii” va crește, conform prognozelor Comisiei Europene, harta ascunsă de Guvern, la 13 într-o lună de acum înainte.
  • Județele ”albastre” sunt și ele în risc, acum în ele se interzice comercializarea cărnii.
  • Se omoară chiar și porcii sănătoși, pentru că e singura cale de a încerca să limitezi extinderea epidemiei.
  • Oamenii din interiorul ANSVSA sunt revoltați pentru că, dacă șefii numiți politic luau măsuri, nu s-ar fi ajuns aici!
  • Niște demnitari incompetenți și orgolioși, cu prieteni care se ocupă de import, pun în pericol industria românească a cărnii.
  • ”Încă de acum un an, din vara lui 2017, a existat un focar la Satu Mare și altul la Ceatalchioi în Tulcea, despre care noi am știut pe Intranetul instituției”, spun oamenii din ANSVSA.
  • În tot acest timp, Geronimo Brănescu, șeful ANSVSA, numit politic, n-a luat deciziile cerute de Reglamentul Comisiei Europene și propuse de colegii săi.
  • Abia acum, Geronimo Brănescu a dat o notă prin care cere ”suspendarea târgurilor de animale”!
  • ”E foarte târziu și epidemia e mai mare decât se recunoaște. Sunt nu 60.000, ci peste 100.000 de animale afectate”, spun specialiștii instituției.
  • ”Viteza de răspândire a epidemiei este de 18 kilometri pe săptămână”, explică cei de la ANSVSA.
  • Sursele pun la dispoziția opiniei publice harta din 30 iulie 2018 și prognoza Comisiei Europene pentru ce se va întâmpla în luna august, în funcție de datele furnizate de la București.
  • Pe harta pe care autoritățile n-au făcut-o publică se vede cum județele ”roșii” sporesc, ca și cele ”albastre”, afectate acum mai puțin, care se vor înroși, la rându-le, în timp.

Integral pe TOLO.RO


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Guvernul ascunde proporțiile pestei porcine, harta Comisiei Europene cu evoluția focarelor înroșește tot mai mult din țară!

  1. Dumitru

    Poate sa-mi spuna si mie cineva cum epidemia se opreste la granita Romaniei ? Cu moldovenii, am putea spune ca e Prutul bariera naturala. Dar cu ungurii si bulgarii imi e imposibil sa cred, in lipsa unor dovezi logice beton, ca epidemia s-a oprit la granita. Si de-aici doua posibilitati : sau ungurii si bulgarii ascund epidemia lor, sau la noi e ceva care o alimenteaza artificial…

    Reply
  2. marks

    Daca RSR SRL nu a acceptat mai multi emigranti din africa si mai stiu eu de unde vedeti ca a dat „pesta affricana”peste tara.Astai blestemul emigrantilor ce trebuiau ospatati in RSR .Deci ce nu sa pierdut cu ospatatul acestor „musafiri” se pierde acum .Nimic nu este intamplator.

    Reply
  3. Adrian

    Se va spune că, în definitiv, 1. se dau compensații; 2. etc.. n. ; n+1. carnea de vită e mai bună. Dar vita trebuie neapărat scoasă la pășunat și apare o problemă. Dincolo de faptul că se pășunează otova (oi, capre, vite la un loc) și pe terenul altuia fără nicio jenă. Problema e c-a plouat groaznic și pășunile (ce să mai vorbim de livezile tradiționale) au probleme cu mucegaiurile. Zootehniștii ar putea eventual propune diverse încercări pentru a obține brânzeturi cu mucegai.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *