Gheorghi Obreja (ALDE) candidat poziția 1 Camera Deputaților – Brăila (2016)

gheorghi-obrejaAfaceri cu statul

Din 2009 si pana in 2015, SC Obiobra Cons SRL, firma unde Gheorghi Obreja era director, a obtinut contracte in valoare de peste 900.000 de euro din bani publici. Rexcam Prod este cea de a doua firma al carei director general este Obreja, din 2006. Firma a incasat zeci de mii de euro pentru reabilitari de WC-uri: august 2007 – 22.565 euro, pentru proiectul “Reabilitare grup sanitar, Scoala cu clasele I-VIII Corbu Nou”;  iulie 2008 – 28.825 euro, pentru proiectul “Amenajare grup sanitar, Scoala cu clasele I-IV, sat Mihail Kogalniceanu, comuna Ramnicelu”.

Sponsor partide

Obiobra Cons SRL  si Rexcam Prod, alaturi de Grivco, sunt pe lista firmelor care au facut donatii Partidului Conservator, in 2012. Prima este este firma familiei lui Obreja, al carei director a fost pana in 2013, iar la Rexcam Prod a ocupat functia de director general, din 2006.

Observatii

Gheorghi Obreja este cunoscut in lumea politica drept „Craiasa zapezii”, dupa ce a reusit performanta de a ramane inzapezit in timpul operatiunilor de deszapezire, pe cand era prefect.

In aprilie 2013, Gheorghi Obreja renunta la sefia Organizatiei Judetene PC, dar si la conducerea firmei de constructii. Se angajeaza ca politist local la la Primaria Tarlungeni, judetul Brasov, astfel devine functionar public. Dupa stagiul de doua luni la Tarlungeni,Obreja este numit prefect de catre Guvernul Ponta 2 (PSD-PNL-UNPR-PC). Cu doua zile inainte de numire, firma familiei primeste al treilea contract cu liceul din Faurei, lucrari de reparatii generale si renovare. Asadar,intre 2009 si 2015, firma unde a fost director Obreja a obtinut contracte in valoare de peste 900.000 de euro de la unitati de invatamant, primarii, deconcentrate sau institutii din subordinea municipalitatii sau a Consiliului Judetean.

Lider al filialei PC Braila timp de 13 ani, in martie 2016 trece la ALDE, in urma fuziunii PRL cu PC.

http://www.infobraila.ro/2016/10/candidatul-alde-la-camera-deputatilor-ghiorghi-obreja-zis-craiasa-zapezii-si-a-tras-peste-900-000-de-euro-din-banii-publici-ai-brailei/


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *